lördag 6 februari 2010

Dagens...

Här är dagens mest korkade tonåring. Inte för att han väljer att riskera sitt liv, för det struntar jag faktiskt i då han väljer att riskera sitt liv genom att plåga tjurar till döds. Det sinnessjuka i det hela är att han tänkt sig att plåga 6 tjurar till döds för att samla pengar till välgörenhet! Kan det bli mer dubbelmoral?
Vad är det för fel på hans föräldrar? OK att alla har en fri vilja att välja sitt yrke och framtid, men nog har man ett ansvar som förälder. Att till att börja med tillåta att en sexåring åker till Latinamerika för att bli professionell djurplågare är så oansvarigt så det liknar ingenting. Både gentemot den stackars pojken, och mot de stackars tjurarna.

Nej, fy fan säger jag!

Man ska inte önska någon människa att de ska råka ut för skador, så det låter jag bli....

RödGrön Försvarspolitik

Jag har suttit och roat mig genom att läsa igenom den rödgröna gemensamma försvarspolitiken och måste säga att jag inte riktigt förstår vad det är för klara besked som alliansen säger sig sakna i detta. Visst är inte alla världens konflikter och den enskilda hanteringen av dem uppradade. Jag anser trots allt att det är tydliga besked som ges dock. Jag förvånas faktiskt ska jag erkänna hur mycket miljöpartiet har fått igenom av sin politik. Det är tydliga besked angående den svenska vapenexporten och att dagens regelsystem skall kvarstå och dessutom skall tydliga tillägg göras, men regelverket MÅSTE också följas striktare än vad som görs idag!

Det är bra att en Rödgrön regering skall verka för en förstärkning av vissa punkter i vapenexportlagstiftningen. Idag "bör" man inte sälja till länder som tydligt kränker och bryter mot de mänskliga rättigheterna, detta skall, enligt den rödgröna överenskommelsen, vara uteslutet. Dessutom skall Oslokonventionen ratificeras, dvs. slut på klusterbomber och liknande vapen som enbart riktar sig mot att döda civila.

Det är trots allt förbjudet enligt svensk lag att utföra krigsmateriel ur Sverige. Att "De Rödgröna" dessutom skall kämpas för en internationell lagstiftning på området är välkommet. Jag gillar också att det talas om att eventuellt införa ett demokratikriterium i reglerna för dispensgivning till vapenexport. Dvs. att man inte får sälja vapen till diktaturer. Jag förstår inte varför det bara är ett eventuellt visserligen, men det betyder att frågan trots allt ligger uppe för diskussion och förhoppningsvis får man med sig sossarna på det. Jag känner tyvärr inte till vänsterns hållning i vapenexportfrågor skall jag erkänna och vågar därför inte uttala mig om vad de har tillfört eller har att tillföra eller hur mycket eftergifter de har gått med på.

De rödgröna kommer med ett tydligare besked än vad alliansen någonsin gjorde innan de
tillträdde 2006. De säger nämligen definitivt NEJ till ett svenskt medlemskap i NATO, vilket allianspartierna inte var överens om och fortfarande inte är. De framhåller att Sverige skall fortsätta vara militärt alliansfritt, och enbart delta i FN-sanktionerade försvarsinsatser.

Om detta inte är klara besked så undrar jag vad som är det...

Skälen till alliansfrihet är bl.a för att:

Sverige ska behålla sin handlingsfrihet. Sverige skulle förlora sin
• handlingsfrihet i en försvarsallians med ömsesidiga försvarsförpliktelser.
• Möjligheten att bedriva en självständig utrikespolitik på vissa områden skulle
• inskränkas med ett Natomedlemskap.

  • Konfliktförebyggande arbete. Sverige värnar freden bäst genom
  • konfliktförebyggande arbete. Det gör vi främst genom de politiska
  • organisationer där Sverige redan är medlem. Bland annat har EU civila
  • verktyg till sitt förfogande såsom exempelvis diplomati, handel och bistånd.

Slutligen är det ju så att, i likhet med vad som framhålls i överenskommelsen, fred bygger på konfliktförebyggande åtgärder, civila och humanitära åtgärder, inte på militära.


Hela dokumentet med överenskommelsen kan du finna här


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Maud i lördagsintervjun...

SUCK!!!

Stackars stackars Centerpartiet säger jag bara efter att ha lyssnat på Maud Olofsson i Ekots lördagsintervju.


Hon lyckades väl med att infria alla förväntningar när det gällde att inte besvara de frågor hon fick.
SAAB-affären var för härligt att lyssna på henne om. Hon sa sig känna till Spykers finansiärer, trots att Bo Lundgren, Riksgäldsdirektör, inte känner till dem och Victor Müller vägrar tala om vilka det är, senare gick hon över till att enbart hålla fast vid att affären inte är färdig och därmed gick det inte att svara på frågan. Hon ville inte svara på om Regeringen kunde ge långarantier även om alla Spykers finansiärer inte är kända eller ej, vilket är fullkomligt otroligt. Det självklara svaret vore ju naturligtvis ett nej, men att inte kunna ge ett svar överhuvudtaget är synnerligen märkligt anser jag.
Till slut lyckades hon få intervjuaren Tomas Ramberg att lägga ner frågan, då svar helt enkelt var omöjligt att få ur kvinnan.

Pga. Olofssons ovilja att besvara frågor kort, koncist och direkt hann inte mycket sägas under intervjun vilket var väntat. Hon står dock fast vid att överenskommelsen om utbyggnad av svensk kärnkraft är positivt, att ungdomar skall ha lägre ingångslön än resten av arbetsmarknaden vilket bara det är skäl nog att vända partiet ryggen om man är klassisk centerväljare.

Meningslöst Bloggande...

Jag undrar hur det kommer sig att av de 25 mest lästa bloggarna så är en endaste politisk. På 11:e plats finner vi nämligen Politiskt Inkorrekt som är den kanske sämsta, och mest idiotiska av de politiska bloggarna. De skriver halv- eller ofta helrasistiska så kallade "sanningar", spär på islamofobin genom vinklade inlägg, ifrågasätter apatiska flyktingbarn, skriver om människor med utländska namn inblandade i brottslighet, och gärna positivt om Sverigedemokrater och andra odemokratiska rörelser och organisationer.

Politiskt inkorrekts knäppa skribenter är på topplistan omgiven av "genier" som Pernilla Wahlgren och hennes tonårsdotter Bianca, Linda Rosing, Kenza, Blondin-Bella, Hannah Graaf, Katrin Zytomierska och andra skvaller-, mode&skönhets-, mobbnings-, och dagboksbloggar. På 45:e plats finner vi politikbloggen "Fria Nyheter" vilken dock inte är en åsiktsblogg utan mer en hårt vinklad nyhetsförmedlingssajt som även den är färgad av smygrasism.
På plats 117 finner vi Piratpartisten Henrik Alexandersson som väl får sägas vara den första hyffsat vettiga bloggaren på listan. Nästa politiska inslag på listan är dock ytterligare en islamofobisk och rasistisk blogg i form av "Nätverk mot politisk korrekthet". Vettiga människor verkar vara mindre benägna att läsa bloggar av någon anledning.

Snälla Sverige, vakna upp! Låt inte rasism, fascism, främlingsfientlighet och religiösa fobier få mer fotfäste i vårt land! Och för katten sluta lägga så enormt mycket tid på att läsa om mode, shopping, smink, skvaller, trams, idioti, design, puckobrudar, fjortisnöjen, fylla etc. Om ni nu tvunget ska sitta och läsa vid datorn kan ni väl åtminstone läsa något vettigt...

Intressant och komiskt

måste bara länka till detta på "alliansfritt Sverige". Gå in och titta på dessa historiska valaffischer så ser man hur nya de "nya Moderaterna" egentligen är.

Vad är det för fel?

Vad är det för fel på alliansens människosyn? Hur har de blivit så cyniska och misstroende som de är?

I en pm från regeringen står att läsa att det måste bli mer lönsamt att arbeta. Visst låter det bra, och för de arbetande är det naturligtvis önskvärt. Det är bara det att det inryms mer i uttalandet. Det inryms nämligen en automatisk misstänkliggörning av alla som inte befinner sig i arbete. Det skulle lika gärna kunna stå: "Alla de som skiter i att jobba eftersom de är för lata måste bli av med sina inkomster så att de inte har råd att vara lata."


Jag vet inte vilken värld alliansens medlemmar lever i eller har levt i, men i den världen verkar det vara så att alla arbetslösa har valt själva att vara utan jobb, att inte göra rätt för sig pga. lathet. Jag känner en hel del människor som är eller har varit arbetslösa och att de skulle trivas i den rollen känner åtminstone inte jag igen, vare sig de har kunnat klara sig ekonomiskt som arbetslösa eller ej, så har det i alla fall jag känner till, funnits en vilja och önskan om att göra rätt för sig och att finna ett arbete.

Att försvara skattesänkningar med att hushållens köpkraft och konsumtionskraft ökar är förkastligt tycker jag dessutom. Vi måste komma bort från konsumtionssamhället och tron på evig tillväxt. Det är INTE en långsiktigt hållbar och ansvarstagande politik att uppmuntra till mer konsumtion, och tärande på jordens resurser. Vår regering förstår inte det, de förstår inte hur jorden fungerar, och de förstår inte heller att nyliberalismen är en ruskigt kortsiktigt verkande plan.

Nej, hör ni, vi måste få ett slut på det här den 19/9 2010! Vi kan inte ha en regering som tror att pengar i den egna plånboken löser alla samhälleliga och globala problem!
Jag undrar också slutligen var de nya 12 miljarder som regering tänkt sig att satsa på arbetsmarknadspolitik kommer ifrån. Var sparar man in dem? Lånar man ihop till dem? Jag tror svaret är ja, på den sistnämnda frågan. På den första är svaret i den offentliga sektorn, på bidragssystemen, på sjukförsäkringar, på att tvinga förtidspensionärer att ta jobb de egentligen är överkvalificerade för, på att dra ner kultursatsningar, på att minska satsningarna på järnväg och kollektivtrafik, på att minska anslag till barn- och ungdomsverksamhet etc. Är det detta samhälle vi vill ha?!

fredag 5 februari 2010

Dagens mest oroande paranoia...

Dagens mest oroande paranoia ges till Ryssland som bestämt sig för att NATO och en utvidgning av samarbetet är ett nationellt hot som ger Ryssland rätt att använda kärnvapen i värsta fall för att försvara sig.
Jag är visserligen emot ett svenskt medlemskap i NATO och emot NATO:s existens. Detta för att jag anser att det är ett globalt hot mot världsfreden. Men att NATO skulle utgöra ett militärt hot mot Ryssland som stat, anser jag vara synnerligen ogrundat. Inte för att NATO i teorin inte skulle utgöra ett hot, utan för att det inte finns några som helst intressen som jag kan se det för NATO att attackera Ryssland. Utspelet är dessutom märkligt, bara en dag efter att Rysslands president Dmitri Medvedev skall ha kommit överens (om än muntligt) med USA dito Barack Obama om en gemensam början till nedrustning av kärnvapen. Hmm

Magnus Andersson... är han idiot?

Centerns ungdomsordförande Magnus Andersson har de senaste dagarna varit i hetluften efter ett utspel om att ungdomars ingångslöner skall hållas ner, och att detta är ett sätt att bemöta ungdomsarbetslösheten.
Jag undrar då, är han knäpp eller?

Jag ska visserligen säga att jag ibland kan tycka att alla löner i vår del av världen kanske är för höga, framförallt då man jämför med de sk. fattiga ländernas löner (det finns ju länder i exempelvis Afrika med ofantliga naturtillgångar som inte överhuvudtaget ger utslag i medelinkomsterna), men att det skulle vara ett bra sätt att bekämpa ungdomsarbetslösheten genom att öka klyftorna i samhället är så idiotiskt att det liknar ingenting. Varför höjer man inte istället röster för rejäla sänkningar av chefslöner, VD-löner, styrelseproffsens ersättningar, fallskärmsavtal, sänkningar av riksdagslönerna etc. etc. dvs. sänkningar som det finns rejält utrymme för? Är det inte i den änden man ska börja? Hur många ungdomar skulle kunna anställas om exempelvis IF skadeförsäkringars VD Torbjörn Magnusson sänkte sin lön från de nuvarande nästan 27 miljonerna till en rimligare nivå som kanske skulle ligga på 1 miljon? Då skulle vi ha 26 miljoner och därmed gissningsvis 45-50 nya jobb bara där. Detta är bara ett exempel det finns en mängd exempel på fullkomligt parodiska löner som företagsledare hämtar ut i både välmående och döende företag.

Borde inte Magnus Andersson börja i denna ände? Borde inte detta uppröra betydligt mer. Är det inte viktigare, än att de som redan tjänar minst, ska vara beredda att sänka sina löner ännu mer?!

Det verkar inte klokt tycker jag. Jag förstår inte heller hur Centerpartiet som redan förlorat en mängd väljare har tänkt sig att detta skall generera i fler...


Oj oj oj vad det går (C)egt

Om man läser politiska bloggar de senaste veckorna är det inte många som har positiva ord till övers för Maud Olofsson eller Centerpartiet just nu.

Det är nästan så man blir lite orolig för det tenderar att närma sig mobbningsgränsen, och jag tror att vi oppositionella ska akta oss för att alltför mycket göra tant Maud och hennes stackars underhuggare till ett offer. Människor tycker synd om offer, vilket väcker sympati.

Maud, Carlgren, Erlandsson, Federley (måste bara lägga in här att Federley i sina 5 senaste blogginlägg har markanta stavfel, är han dyslektiker eller får man raljera över detta?) etc. kommer ändå fortsätta att leverera både grodor och misslyckanden ända fram till valet så vi behöver nog inte oroa oss så mycket egentligen. Undrar om de planerar någon form av hemkomstfest i Robertsfors efter valet...

Alliansens fusk!

Följande länk är en rapport gjord av "alliansfritt Sverige"
Det här måste ni bara läsa!!!

http://home.student.uu.se/anut9803/Filer/S%E5%20f%F6rvr%E4nger%20Reinfeldt%20sanningen.pdf

Komplettering av förra inlägget

Human rights watch och Afvic anklagade Tripoli år 2006 för egenmäktiga arrester och tortyren på utlänningar i fängelser; tre av dem finasieras av Italien. I september 2000 i Zawiyah dödades minst 560 utvandrare under rasistupplopp.
Här visas hur Libyen behandlar de flyktingar som tillfångatas.

övervakning och mänskliga rättigheter

Detta ämne har tagits upp av alliansfritt Sverige, men jag känner att det behöver spridas och därför måste jag bara skriva om det också.

Rymdbolaget (Swedish Space Company) säljer övervakningssystem över hela världen, deras havsövervakningssystem har med handelsminister Ewa Björlings hjälp även sålts till diktaturen i Libyen under despoten Muammar Qhadahffi. Övervakningssystemen skall hjälpa till att stoppa båtflyktingar som flyr Libyen för att söka asyl i Europa, men det hävdas att det ska sätta stopp för människosmugglarna som skor sig på människor som vill bort från diktaturen.


Att dessa människor istället tvingas stanna i diktaturen och hamnar bakom lås och bom istället och att ännu värre saker också sker med dem, verkar inte Moderaterna i regeringen ha något emot, eller också så är de bara totalt okunniga. Migrationsminister Tobias Billström uttalade sig om flyktingavtalet mellan Italien och Libyenhär.
Här kan du läsa mer om avtalen och dess konsekvenser, och här, eller här. Det nyfascistiska Italien och Libyen har vänskapsavtal vilket bara det är förkastligt, men att Sverige dessutom är inblandade gör mig så förbannad att jag knappt finner några ord.
Rymdbolaget själva hävdar att de inte har några affärsuppgörelser med Libyen, vilket är märkligt. Ty då Olof Fäst, chef på Rymdbolaget intervjuades av Aktuellt, verkade han fullt medveten om affären, vad övervakningssystemet hade för konsekvenser verkade han inte vara lika medveten om...

Handelsminister Ewa Björling verkar inte heller ha några invändningar alls emot det hela, det är märkligt att bara vissa diktaturer är hemska, medan andra är jättebra och duktiga, enligt de så kallade liberalerna i vår regering i form av "De nya Moderaterna" och Folkpartiet.
Lokes blogg kan du finna ett antal mindre demokratiska regimer som stötts, och stöds av våra regeringspartier. Muammar Qhadahffi hamnar på 11:e plats på Parade's lista över världens värsta diktatorer. Pervez Musharaf i Pakistan en "allierad" till USA (våra regeringspartiers favoritland framför alla andra som bara handlar om "frihet") hamnar på plats nummer 17, på 20:e plats hittar vi Vietnams diktator Trang Duc Luong, och Vietnam är dessutom ytterligare en av Rymdbolagets nuvarande kunder...

Men enligt Ewa Björling i den intervju som visas i filmen ovan så står ju företagsvärlden för försvarandet av mänskliga rättigheter. Det här är så smutsigt så man vill knappt ta i det med tång. Var är avgångskraven på Björling? Det är OK att stödja diktaturer som terroriserar sin befolkning men det är banne mig inte OK att inte betala TV-licensen... Var är propotionerna? Nu var det visserligen så att Stegö-Chiló var kulturminister och därmed högsta chef för just public service-TV. Men även om handelsministerns främsta område inte är mänskliga rättigheter så finns det väl ändå gränser för vad man får göra utan att det får konsekvenser som Statsråd?!

torsdag 4 februari 2010

dagens tystnad

Jag har ingen vettig dagens att komma med vilket jag ber om ursäkt för.

Så dagens tystnad får gå till näringsminister och vice statsminister Maud Olofsson som inte säger ett skit om att långarantin för SAAB-affären eventuellt dras in.

Intressant

Marsvinsätning av Haag

Jag förstår faktiskt inte människors moralpanik över Erik Haags ätande av marsvin. Jag förstår detta lika lite som moralpaniken över att det är lagligt i Sverige med tidelag, dvs. sex med djur.


Jag förstår om man som vegetarian, eller vegan har invändningar. Men människor som gladeligen sätter i sig både tuffa grisar, coola kor, söta små lam, söta små kalvar, ulliga får etc. kan väl inte rimligen mena att det är fruktansvärt att någon äter ett marsvin. Visst var det kanske något osmakligt att välja just ett marsvin som varit husdjur och kom ifrån en familj. Men i sak borde det inte göra någon skillnad om man äter hund, eller katt eller marsvin. Det är dessutom OK enligt Svensson att föda upp djur enbart för att döda dem, och dessutom äta upp dem, men att idka samlag med desamma är det mest barbariska man kan göra. Ursäkta mig men jag förstår faktiskt inte logiken. Om någon kan föklara det för mig på ett rimligt sätt så gör gärna det.
Det är fler saker som är lagliga i Sverige, exempelvis följande:


Ha ha ha Olofsson i sitt esse :)

Maud Olofsson bara levererar och levererar till sina kritiker.

Alliansfritt Sveriges blogg kan man läsa om hennes senaste lysande uttalanden, där hon ena stunden skyller på sig själv och alliansens genomförda politik och nästa säger att det är bra beslut som genomförts men att Centerpartiet inte sålt dessa på ett bra sätt till väljarna. Hon får väl ändå bestämma sig för om politiken är bra eller ej... Och ska en person vara partiledare om man inte anser att politiken är bra som man är med om att genomföra? Eller, en kanske ännu bättre fråga: Ska man vara med i en allians som genomför beslut som man inte håller med om?! Är verkligen regeringsmakten så viktig att det är OK att vara medansvarig för en politik man inte tror på?

Nej du Maud Olofsson, jag tror att du, Andreas Carlgren, Åsa Torstensson m.fl varit jätteduktiga på att sälja er. Problemet för Centerpartiet är att försäljningen inte varit med väljarna som köpare utan det har varit Moderaterna och de numera extremkonservativa Folkpartisterna som gjort klippet. Tyvärr har betalning dessutom uteblivit vilket man nu ser resultatet av då traditionella väljare går över till andra partier eller kommer stanna hemma på sofflocket.

Arbetstidsförkortningen

Jag vill idag hålla med Birger Schlaug då han pratar om att arbetstidsförkortningen verkar vara bortglömd av ledande miljöpartister. Det sker just nu en alltför stor anpassning till den etablerade blockpolitiken från Miljöpartiets de Grönas sida. Det är inte denna anpassning som är anledningen till uppsvinget i opinionsmätningarna utan tvärtom Miljöpartiets härliga ovilja till anpassning som är anledningen, det är något som Miljöpartiet bör och skall stå fast vid.

Människor/väljare är mer mogna och öppna än de någonsin varit för en omställning av samhället. Jag skulle önska att man i partiledningen satte sig ner och tänkte igenom vad som faktiskt är rimligt att göra avkall på i partiprogrammet. Arbetstidsförkortningen är enligt mig mycket viktigt att föra fram och visa rimligheten i, och hur det faktiskt skall finansieras. Väljarna vill tro på att det fungerar att korta arbetsveckan, det ger möjlighet till att fler människor hamnar i arbete, precis som 8 timmars arbetsdag gjorde. Nu är vi redo för en ny sänkning av arbetstiden. Vi har kommit så långt tekniskt att det är fullt möjligt att ersätta stora delar av dagens arbete med robotar och automatik, precis som Schlaug skriver.

Vi måste inse att den fortsatta strävan efter ekonomisk utveckling tär på jordens ekosystem. Vi måste inse att frigörelsen av fossil koldioxid som inte längre ingår i kretsloppen inte kan tas om hand av jordens plantor och växter som dessutom blir allt färre.

Vi måste precis som Schlaug förordar börja prata om alternativen till konsumtionssamhället. Vi måste börja prata i andra termer och andra världsbilder än den som Moderaterna med allianskamrater matar oss med, och som är deras.

onsdag 3 februari 2010

Ren Idioti ;)

Ursäkta för den dåliga ordvitsen i rubriken, men det måste skämtas när Tommy Innala vd. för Polarica och Lars-Ove Jonsson, Sametingets näringslivschef är ledsna över det stigande renköttspriset och skyller det på rovdjuren. Som om rovdjuret var problemet.
Det är de renhållande samerna själva som valt sin livsstil, det är de som valt att ha frigående renar i ett område där rovdjuren har funnits längre än människan.

Rovdjuren ser inte skillnad mellan vad som "tillhör" människan, eller tillhör naturen. De tar den mat som finns att tillgå, ren är en av järvens absoluta huvudbytesdjur. Även vår "svenska tiger" lodjuret slår många renar och under delar av året slår även björnen ren och detta måste de få tillåtas göra. Ska man ha renarna frigående i hela norrland så måste man också tillåta att det sker ett visst svinn. Fler renar borde stryka med om vargen tilläts bo i sitt naturliga habitat dessutom och det skulle fortfarande inte vara något annat än på sin höjd ett helt självvalt problem. Jag vill inte se fler artiklar om suckande renägare från och med nu som beklagar sig över rovdjurens existens och därmed basta!

Jag vill poängtera att jag absolut tycker att Samerna skall få ha kvar sin rennäring då den är en del av deras kulturarv. Jag tycker att Sverige skall värna om och vara stolta över sin urbefolkning. Men absolut inte på bekostnad av naturen. Samerna har levt i samvaro med naturen i tusentals år, varför skulle det inte fungera på 2000-talet?

berlusconi...suck!!

Italienska underhuset godkände igår en lag som säger att den Italienska premiärministern Silvio Berlusconi själv, eller medlemmar av hans kabinett kan skjuta upp rättegångar mot Berlusconi med anledning av att de har för mycket att göra, och därför inte kan närvara personligen!

Måste inte EU snart säga ifrån till kvasidiktaturen i Italien?!

Låt oss hoppas att senaten/överhuset i Italien sätter stopp för detta löjeväckande företag, men man ska väl inte hoppas för mycket antar jag.

Vad ska ske med Grekland, och är sänkta skatter verkligen lösningen på allt?

Grekland är ett land i kris och har så varit under ett antal år. EUs stabilitetspakt säger att medlemsländernas budgetunderskott inte får överstiga 3 % av BNP. Detta till trots ges ständiga dispenser. Det värsta exemplet är nog ändå Grekland som nu har ett budgetunderskott på 12,7 % av BNP och har fått till 2012 på sig att ordna till statsfinanserna. EU har godkänt den grekiska regeringens aktivitetsplan, men också tillagt att mer än så måste göras.

Ryska dumpningar i Östersjön

Aftonbladet skriver idag om att Ryssland med den dåvarande regeringens kännedom skall ha dumpat både ammunition och kemiska stridsmedel i Östersjön strax utanför Gotlandså sent som in på 1990-talet!
Det är hårresande att sådan uppgifter har hållits hemliga och att detta inte ifrågasattes både regeringarna emellan och offentligt.

Dåvarande utrikesminister Anna Lindh skall ha varit underrättad men avråddes av Försvarsdepartementet att eftersöka vapnen då detta skulle bli för dyrt.

Bistånd

En förhoppning som jag har om de rödgröna vinner valet i höst är angående biståndet till fattigare länder som självklart skall sättas till minst 1% av BNP, men helst betydligt högre. Jag vill att delar av biståndet till länder med tropisk regnskog skall öronmärkas för att oavkortat gå till satsningar på skogvaktare som ser till att ingen avverkning av skogarna sker. Det skall vara en större ekonomisk vinst för de fattiga ländernas regeringar att bevara skogen än att ge ut tillstånd om avverkning, skogvaktarna skall också se till att tjuvskjutning av djur och fångande av djur och stöld av växter inte sker.

Naturligtvis måste också biståndet till dessa länder även gå till att förbättra förhållanden för de fattiga människor som lever där, men det är viktigt att inte skogarna, djuren och naturen glöms bort då den tropiska regnskogen är viktig att bevara inte bara för dessa länder utan för hela jordens hälsas skull.

tisdag 2 februari 2010

Synd om centerpartiet

Jag tycker synd om Centerpartiet. De har ju inte gärna kunnat avsätta sin partiledare under denna mandatperiod av det skälet att partiet trots allt har varit regeringens näst största parti och riksdagens tredje största parti. Men de borde naturligtvis tänkt ett steg längre än så, under mandatperioden har nämligen alla de väljare som senast tyckte att Maud Olofsson var en frisk fläkt fått lära känna denna kvinna som politiker, och folket har inte låtit sig imponeras.

Vätgas, Bränsleceller, solenergi

Här är en del av framtiden:Kritiker har tidigare avfärdat vätgas- och bränslecellsteknik som tekniska lösningar i en avlägsen framtid. Den inställningen är i dag felaktig – teknikutvecklingen har avancerat. Många av världens stora bilkoncerner har utvecklat elbilar som får sin energi från bränsleceller och batterier. Restprodukten är rent vatten. Den långa raden av fordon visade konkret att elbilar som drivs av bränsleceller nu finns på vägarna och att tekniken fungerar i praktiken.
Efter kortegen samlades politiker och representanter för ledande fordonsproducenter och energibolag i Köpenhamn för att diskutera den senaste utvecklingen och möjligheterna inom bränslecells- och vätgasområdet, samt vilka satsningar som behövs för att snabba på utvecklingen. Slutsatserna från mötet utgjorde ett av många underlag för en fortsatt diskussion om framtidens energi- och transportsystem under FN:s klimatkonferens i Köpenhamn.

SAAB R.I.P

Jag har flera gånger kommenterat den döende svenska bilindustrin, om man nu ska kalla den svensk... SAAB är nog historia är jag rädd, vare sig Spyker nu hittar de miljoner som de saknar för att lösa handpenningen på SAAB så är nog förtroendet för biltillverkaren så lågt att det inte kommer säljas en enda bil. Såvida man inte plötsligt kommer på något så nytt, spännande, miljövänligt och billigt att alla vill ha det. Detta kommer naturligtvis inte ske och jag tror inte heller att Spyker kommer att lyckas få ihop till handpenningen och än mindre till att fortsätta betala affären om nu handpenningen mot förmodan läggs.

YEAH!

Visst skall man ta opinionsmätningar med en nypa salt, och dagens publicerade opinionsmätning visar tyvärr över 6 % för Sverigedemokraterna. Dock skall sägas att det inte spelar så stor roll då Miljöpartiet skulle få hela 13,5 % av svenska folkets röster om det vore val idag!!! De rödgröna skulle ensamma överstiga 50 % av riksdagen och Sverigedemokraterna skulle därmed bli fullständigt maktlösa ändå, liksom alliansen! Tänk om det kunde bli verklighet av de där siffrorna (med undantag då för SD som naturligtvis inte ska ha en enda procent om jag finge bestämma)!

Det börjar dofta maskros-trevligt om det här valåret :) Nu får Sossarna börja lyssna på vad miljöpartiet har att säga och inte bara köra på med sin gråa betongpolitik. Det här inger verkligen hopp!

Bravo måste jag nog tyvärr säga!

Jag måste faktiskt ge en liten gnutta beröm till statsminister reinfeldt och statsrådsberedningen för deras utnämnande av Birgitta Ohlsson till EU-minister. Detta är den enda riktiga liberalen som nu sitter i regeringen.
Det är lite synd om henne att hon får en sån urbota meningslös ministerpost.
Även om hon inte var förstavalet till posten så känns det som att utnämningen görs för att locka tillbaka en del liberala väljare som partiet har förlorat vänsterut och till Miljöpartiet. Låt oss dock hoppas att det inte får en sådan effekt. Jag tycker att Birgitta är med i helt fel parti, hon är inte önskad av sina partikamrater och tycker ganska ofta tvärtemot vad partiet tycker att hon ska tycka.

måndag 1 februari 2010

Dagens..

Jag kommer från och med nu presentera några DAGENS varje dag, som senare kommer utgöra lite underlag för min prisutdelning i årskrönikan som kommer i slutet av året.

Dagens klant går idag till polismannen som glömde sitt tjänstevapen på en allmän toalett och åkte på 5 dagars löneavdrag (tycker visserligen att straffet var lite milt).

100 000 påhittade jobb!

Statsminister reinfeldt lyckades i gårdagens debatt skapa 100 000 jobb på stående fot då han hävdade att 100 000 fler är sysselsatta nu än då alliansen tillträdde 2006, trots att det enligt alla bedömare är i stort sett oförändrad nivå på sysselsättningen och att nivån av antalet arbetslösa i de flesta mätningar dessutom har ökat. Felen skylldes på att man har ändrat i mätstatistiken bla bla bla.

Mera allvar och mindre ekonomi!

Vad skulle ske om man istället för att säga ett ord i partiledardebatterna inför valet från Peter Eriksson och Maria Wetterstrands sida visade en översatt version av denna video istället?
Vad skulle då motståndarna svara?

Det är alldeles för mycket dumt, meningslöst och ointressant ekonomisnack i debatterna. Valrörelsen börjar redan påminna väldigt mycket om 2006 års valrörelse vilket gör mig ledsen, frustrerad och orolig för fortsättningen.

Dagens bästa blogginlägg enligt mig

Läs detta på Birger Schlaugs blogg!


Vargarna hittar nya vägar :D

Läste på Jinge.se att ett vargpar är på att etablera sig i Norrtäljetrakten vilket är mycket glädjande nyheter! Dels är det glädjande för att man i de nu vargtäta områdena mister lite av vattnet på sin kvarn då vargen etablerar sig närmare Stockholmsområdet.
Det är också glädjande att vargen väljer att sprida ut sig över ett större geografiskt område då det kan göra att vargtätheten i hatområdena blir något mindre.

söndag 31 januari 2010

Rösta Grönt!

Varför ska man rösta i valet i höst?

Jo enligt mig av ett antal olika skäl. Dels för att jag tycker att man som medborgare i en demokrati inte bara har rättigheten att tycka till i riksdags- och kommunval utan för att man också har en moralisk skyldighet att rösta. Många människor har kämpat i århundraden och många har också dött för demokratins utveckling.

Jämför med Ryssland

Vill bara nedteckna en liten påminnelse: Sveriges yta är ungefär 1/35 av Rysslands yta. Ryssland har ungefär 45 000 vilda vargar vilket uppenbart går alldeles utmärkt. Visserligen är Sverige något mera tättbefolkat men inte i de regioner där vargen vill vara och hör hemma nämligen de områden där licensjakt nu har förekommit och dessutom rennäringsområdena i norrland.

Jag gillar Guillou idag!

Mycket cred skall ges till Jan Guillou, själv en van och erfaren jägare, som idag publicerade en mycket träffande debattartikel i aftonbladet om de svenska jägarorganisationerna som så ofta hävdar att de är vänner av naturen och tycker om friluftslivet.