lördag 18 september 2010

Nu är mitt kampanjande klart för den här gången.

Nu har jag troligtvis stått i valstuga för sista gången den här valrörelsen (eventuellt en snabbis ikväll dock). Det känns skönt att ha gjort en insats för och i demokratin, att man gjort en insats för sitt parti och det man tror på. Några människor har man nog allt lyckats vinna över till vår sida, även om man ofta kanske pratar med de redan frälsta eller de som absolut aldrig skulle kunna tänka sig att rösta grönt hur bra politik Miljöpartiet än hade.
Det mest spännande exemplet var en ung man som stod och velade mellan, hör och häpna, Miljöpartiet och "the unspeakable", dvs SD! Man förvånades ganska mycket över att någon väljer mellan just dessa partier, men det visar också på att det dessvärre är så att alla partier har tappat några röster till detta främlingsfientliga, populistiska och djupt människoföraktande parti.
Jag har en känsla av att vi lyckades vinna över den unge mannen och han gick definitivt hem med en positivare bild av Mp än han kom med vilket absolut är glädjande. Låt oss hoppas att han aldrig funderar i samma banor igen :)

Något som intresserat mig mycket är de många landsbygds- och glesbygdsbor som kommer fram och pratar om bensinskatten. På frågan hur mycket man tror att ens månadskostnad kommer att öka i och med en bensinskattshöjning på 49 öre/liter kommer allt som oftast svaret "ingen aning", men också att man absolut inte har råd med en sådan höjning. Jag upprepar 49 ÖRE per liter!!! Då man frågar hur mycket de kör per månad är det ganska vanligt att siffran blir mellan 100 och 200 mil. Dvs. kostnadsökningen skulle för dessa människor sluta på mellan 40 och 80 kr/månad ungefär om de kör en normalslukande bensin- eller dieselbil. Om man då jämför med att denna människa med en RödGrön regering troligen betalar in 100-300 kronor mindre i a-kasseavgift så tjänar man ju faktiskt på en RödGrön politik och dessutom erhåller man en bättre sjukvård, ens barn får fler lärare i skolan och mindre grupper vilket ökar chanserna för studiero och att barnen blir sedda, man får dessutom möjligheten att bidra till något som ingen generation tidigare har gjort - nämligen tänka på de framtida generationernas möjligheter.
Bensinskatteökningen är faktiskt så marginell att den inte kommer märkas i en normalinkomsttagares eller låginkomsttagares plånbok överhuvudtaget!

Sjukförsäkringens nedmontering har de senaste dagarna återigen blossat upp och detta är alliansens absoluta akilleshäl. Imorgon får vi svaret på om denna fråga också i rättvisans namn hjälper människor att fatta beslutet om att byta regering. Vi måste få ett stopp för nedmonteringen av den gemensamt ägda och finansierade välfärden. Vi måste få ett stopp för den inhumana sjukvårds-, arbetslöshets- samt sjukförsäkringspolitiken! Vi måste få ett stopp på skattesänkningarna för de allra rikaste eftersom dessa utarmar resurserna till välfärden! Vi måste få fler lärare anställda i skolorna med bättre löner! Vi måste börja en ordentlig omställning till ett grönare och mer långsiktigt hållbart samhälle! På sikt måste vi också frångå idén om att ekonomisk tillväxt byggd på utarmningen av jordens resurser inte är långsiktigt hållbar. Vi måste arbeta mindre, umgås mer, njuta av varandra, vår jord och vår natur!

Avståndet minskar vilket är glädjande och visar att loppet inte är kört! Vi kan fortfarande vinna!

Rösta nu klokt, rösta för framtiden, rösta för solidariteten och empatin, rösta för ett hållbarare samhälle och fler lyckliga människor, rösta RödGrönt imorgon!


Intressant

Slutdebatten genomförd

Så var då den sista debatten genomförd. Nu är det endast en dags valstugestående kvar. En dag kvar att övertyga de sista enstaka väljarna.
Jag tror att många bestämde sig slutgiltigt ikväll under och efter debatten dock, och till skillnad från vad Lena Mellin svamlar om (hon har återigen inte orkat skriva artikeln själv utan blivit intervjuad av någon praktikant) så tror jag att många väljare försvann bort från alliansen ikväll.
Sjukförsäkringen är alliansens stora akilleshäl även om de sitter på en hel arsenal av dylika hälar, men sjukförsäkringen verkar, i likhet med klimatfrågan, ha glömts bort efter de stora debatter som blossade upp runt årsskiftet.
Då, i våras var alliansen ett slaget team, och jag tror att de kommer vara det igen på söndag.

En av de största anledningarna till att jag tror på det är att opinionsmätningar görs genom telefonintervjuer. Man ringer enbart till människor med fast telefoni och vilka har detta idag? Jo, i första hand människor över 35 år (gruppen där alliansen är som starkast). Det finns inget statistiskt rimligt underlag som spänner över alla samhällsgrupper för alla dessa opinionsmätningar vilket gör det oerhört mystiskt att medier rapporterar resultaten så okritiskt.

Maria W skötte sig utmärkt i mina ögon, och hennes sluttal var lagom dramatiskt och välformulerat. Dessutom borde väl alla människor inse att alliansen inte kan hävda sig på klimat- och miljöområdena.
Maria är de RödGrönas trumfkort och spelade ikväll uppenbart rollen som brygga över från alliansens väljare, dvs. garanten för att även företagarna blir sedda av en RödGrön regering. Hon är garanten för att en liberal politik när det gäller friskolor finns kvar och hon är garanten för att skattehöjningar inte drabbar villaägare som har helt normala hus i "fel" områden.

En fråga som borde ha tagits upp som jag alltid saknar i dessa debatter är utrikespolitiken. Vad vill blocken göra för klimatet i ett globalt perspektiv, vad vill blocken göra när det gäller freds- och nedrustningspolitik?
Alliansen vill behålla all export av vapen till både krigförande och odemokratiska länder. Detta trots att det bryter mot lagstiftningen! Dessutom har vapenexporten så vitt jag kan finna inte ökat så mycket någonsin som under denna regering. En del saker ligger kvar och skräpar efter Göran Persson, men vi ska komma ihåg att de RödGröna är inte en sosseregering ledd av Persson! De RödGröna består av tre partier med varsin röst! De RödGröna vill förbjuda vapenexport till icke demokratiska länder såsom Saudiarabien. Vi måste få ett stopp för försäljningen till krigförande länder också, det går nämligen stick i stäv med FN:s mål om total nedrustning och varje vapen är tillverkat för att döda eller skada andra människor för att de tycker olika, eller har "fel" hudfärg, namn eller tillhör "fel" samhällsklass.


Slutligen vill jag säga att valet handlar om framtiden, inte om de gångna fyra åren, inte heller om Perssons regeringstid eller för den delen Olof Palme heller. Valet handlar om vad som ska hända, både med Sverige och med vår omvärld. Skall Sverige vara tyst eller skall vi ta del av och påverka den internationella politiken? Skall vi för allt vad vi förmår försöka få stopp på utsläppen av växthusgaser, och sätta P för den globala uppvärmingen? Skall vi fortsätta vara nöjda med en sjukförsäkring som tvingar dödssjuka människor att leva på socialbidrag, och tvingas flytta från sina hem? Skall vi fortsätta vara nöjda med att 700 000 människor står utanför fack och a-kassor? Skall vi fortsätta låta fattigdomen i Sverige öka?
Nej, jag hoppas att du röstar RödGrönt på lördag för det är det enda laget som inser att det kommer en framtid, en framtid som vi ska leva i. Senare kommer en framtid som vi inte längre är delaktiga i utan som våra barn och barnbarn skall växa upp i. Jag vill se till att ge möjligheter för dessa kommande generationer att uppleva den svenska tryggheten, uppleva vår vackra natur, se grå- och knubbsälar som solar på en stenhäll eller tumlarna i våra hav. Jag vill inte att de skall behöva flytta eftersom deras hem är på väg att läggas under vatten då polarisarna smälter.
Det enda laget som tar ansvar för Sverige både ekonomiskt och socialt. Det enda laget som vill försöka kämpa för ett mer jämställt och hållbart samhälle ÄR DE RÖDGRÖNA!

Läs Gärna:
Liv Beckström

Intressant

torsdag 16 september 2010

Så var det dags för slutdebatt i TV4

Dags för slutdebatt. Jag ska försöka uppdatera under tiden hur det går och vad som sägs

Första delen till Ohly och de rödgröna, även om Björklund gjorde ok ifrån sig så framkom det att resurserna blir mindre från alliansen och att chanserna att ändra bana och inriktning i livet minskar med en borgerlig regering.
Solklar vinst för de RödGröna med 2-0!

Andra delen jämn. Folket har stort förtroende för statsministern i ekonomisk politik, men det var oerhört friskt och skönt att se hur upprörd Peter blev och det han sa var ju förbaskat rätt, dessutom ger känslor röster! Sahlin lyckades visa att ekonomi inte är något svagt kort för de RödGröna. De RödGröna har gett ett starkt intryck som helhet och visat på enhetlighet. Det är bra.
Jag skulle säga 1-1 i denna omgång ändå.


Utklassning i energi- och miljöpolitiken! Maud Olofsson hittar på, Maud Olofsson gissar, Maud Olofsson överdriver och Maud Olofsson dribblar bort fakta!
20-0 till de RödGröna!!!!

SJUKVÅRDEN!!!
OJOJOJOJOJOJOJ! Alliansen är fullkomligt chanslösa när det gäller sjukvårdspolitik, Sjukförsäkringsfrågan och omsorgspolitik!
Här räcker inga siffror, även om Hägglund framstår som en schysst kille.
Slutsiffrorna blir 62-0 till de RödGröna!

Integrationen blir tyvärr 0-0, eller möjligtvis 1-1 dels eftersom jag tror att de 7 demokratiska riksdagspartierna borde samverka mer och samarbeta då det gäller integrationspolitiken.
De har alla i grunden samma syn när det gäller denna fråga och bör lyssna på varandra eftersom de alla har väldigt kloka förslag på området, och dels eftersom de inte gav några konkreta förslag på åtgärder för de kommande åren för att underlätta integrationen. Inget av partierna pratar om mer kurser i svenska EFTER genomgången SFI-utbildning, vilket jag gärna skulle se.

Det sades att de RödGröna hade mest att vinna i kvällens debatt, och jag tycker att det var precis vad de gjorde. Mona gav ett mycket säkert och tryggt intryck och fick fram vilken erfaren och kompetent politiker hon är. Peter visade känslor och visioner. Ohly visade kunnighet och är alltid en vass debattör.

Alliansen gjorde knappast bort sig, och Mauds sista egna tal om framtiden och företagandet var riktigt bra. reinfeldt gjorde dock sämst ifrån sig vilket måste kosta röster för alliansen och framförallt moderaterna.

Intressant

tisdag 14 september 2010

Första delen helt OK.

Utfrågningens första del har imponerat måste jag säga.
TV4:s utfrågare har nämligen verkligen ställt Alliansens ledare mot väggen vid ett flertal tillfällen tycker jag! Det är oväntat och uppfriskande. Väl godkänt till utfrågarna!

Björklund är den enda av de 4 ledarna som jag kan ge godkänt medan hägglund försvinner totalt. Statsministern lyckas inte alls med att låta som en statsminister, argumenten är ihåliga och han framstår som den kalla ekonom han är.

Intressant

Äntligen kristna som förstår!

Igår publicerades en debattartikel, eller snarare en vädjan om eftertanke från en samling kristna teologer, diakoner, präster, pastorer m.m. Artikeln är förbaskat bra, den visar precis på den brist på humanism som ryms inom alliansens politik och de vägval sittande regering gör.

Att alliansens klimatpolitik är ihålig och fattig råder det ingen tvekan om, övrig miljöpolitik är än värre.

Alliansen vill fortsätta stödja vapenexport även till odemokratiska länder som kränker mänskliga rättigheter eller befinner sig i krig. Alliansen kommer också fortsätta med svensk krigföring under NATO-flagg, istället för fredsbevarande uppgifter i FN:s regi.
Alliansen vill fortsätta stödja pälsindustrin och låta minkfarmarna fortsätta med sitt omfattande djurplågeri.

Alliansen vill fortsätta främja ökad konsumtion och ökad produktion av förbrukningsvaror vilket är förödande för människor, djur och natur både i vår tid och i framtiden.
Alliansen har överfört kontrollen av djurhållning till länsstyrelserna som inte hinner med sitt uppdrag och djuren lämnas åt sitt öde i en värld där ekonomiska vinster är viktigare än empati och omsorg om djuren.

Fattiga blir allt fattigare och tvingas leva på allt mindre smulor som kastas på marken av de som redan har. De som redan har skall dessutom få mer, och därmed de som inte har få mindre.

Gemensamt ägda bolag har sålts ut och kommer fortsätta säljas ut bit för bit. Det ger kortsiktiga intäkter till statskassan, men det ger ingenting på sikt mer än en fattigare nation.

Jag är själv inte kristen, men om man bortser från det teologiska i de kristna värderingarna kan jag ställa upp på allting eftersom det handlar om humanism, omtanke, empati, omsorg om de svagaste och mest utsatta, kritik mot girighet och egoism.
Om man är kristen och står för kristna värderingar är det fullkomligt obegripligt hur man kan ställa sig bakom alliansens inhumana och egoistiska plånboks-politik.

Intressant

måndag 13 september 2010

Kampanj mot kvinnlig statsminister...

Jag kan inte skriva det bättre själv så jag ber er läsa den anonyma artikeln skriven av ett stort gäng journalister i Sverige som publicerades i Aftonbladet idag. 
Åsa Linderborg förklarar i samma tidning varför artikeln är osignerad.

Även om jag inte kan skriva om saken bättre själv så vill jag kommentera och skriva några av mina egna reflektioner. Alla som analyserar medieflödet någorlunda objektivt har kunnat se vad som hänt de senaste 3 månaderna, nämligen den osakliga och ogrundade kampanjen mot Mona Sahlin som person. " Den allierade journalisten" berättar i artikeln att Mona Sahlin framställts negativt på 18 av de löp som man granskat, statsministern endast på 5. Likadant är det med artiklar och ledarsidor, bilder och krönikor. Alliansens ledare framställs som just ledare - förtroendeingivande och kunniga, glada och harmoniska medan de RödGröna framställs som fån, deppiga, bildtexter täcker deras ansikten och vissa får inte vara med alls!
Det har varit en fruktansvärd kampanj mot de RödGröna i allmänhet och Mona Sahlin i synnerhet. Enligt mig, har Mona gjort en mycket bra valkampanj trots att alliansen fått sätta agendan och nivån på debatten. Mona har riktat den socialdemokratiska politiken på ett vettigt sätt, varit beredd att ompröva gamla idéer och arbetsmetoder samt varit beredd att modernisera. Mona är den statsministerkandidat som varit beredd och också velat förnya medan reinfeldt vill fortsätta på inslagna väg med utförsäljningar och människoförakt. För detta har Mona Sahlin fått utstå spott och spe, antikampanjer mot henne som person och framställts i medier som dryg, arrogant och mindre intelligent. Kan svenska folket inte se att de hjärntvättats?! Det är fullkomligt oerhört att inte fler tänker efter själva. Att man köper argumentationen om att Sverige klarat sig bra genom krisen trots att vi mådde bra redan innan krisen och innan denna mandatperioden startade. 
Om inte regeringen hade kommit ur krisen med starkare statsfinanser än Grekland, Italien eller Storbritannien så hade de varit fullkomligt otroligt inkompetenta. De har dock lärt sig av tidigare borgarmisstag och tänkt efter ett steg till. De har finansierat skattesänkningar genom lån, besparingar och framförallt utförsäljningar av statliga bolag istället för bara de två förstnämnda. Detta har gjort att de kunnat lindra nedskärningarna i välfärden något. Vad händer i framtiden då? Det kommer att uppstå större hål att fylla igen och det kommer att uppstå kriser i framtiden som inte kan hanteras genom utförsäljningar och lån.

Att dags- och kvällstidningar i princip utan undantag är borgerliga är svårt att göra någonting åt, men de flesta säger sig vara oberoende och då skall de banne mig också vara det i praktiken och inte styra nyhetsflödet åt ett utvalt håll. Journalistiken fyller en oerhört viktig funktion i en modern demokrati och det är deras plikt att rapportera objektivt. Att ledarsidorna skriver på ett visst sätt är en sak, men nyhetsflödet SKALL VARA OBJEKTIVT!

DN, SvD, Expressen, Aftonbladet och många andra bör skämmas över hur de skött sitt jobb under det senaste halvåret. Tidningarna fick panik i våras över det RödGröna övertaget och har utnyttjat sin ställning i politiska syften, vilket inte är värdigt en demokrati!

Korkade kändisar röstar blått? (modifierad version)

Så har vi det svart på vitt: Smarta kändisar väljer RödGrönt, korkade väljer blått (detta är naturligtvis sarkasm för den som inte uppfattat det tidigare)!

Vill man rösta som Linda Rosing, eller vad hon heter nuförtiden, "Robinson-Robban" Andersson, "Färjan-Håkan", Louie Herrey, eller operettdivan Kerstin Dellert, ja då ska man rösta på Moderaterna eller något annat blått. Vill man rösta som politiskt insatta och kunniga personer såsom Mikael Wiehe, Lili & Susie, Gunilla Bergström, dvs människor som engagerat sig på ett eller annat sätt för svaga och utsatta i samhället vare sig det är djur eller människor, ja då ska man rösta RödGrönt.

Det finns naturligtvis undantag på båda sidorna, men det är ändå tydligt att de kända svenskar som säger sig rösta blått besitter betydligt fattigare argument som stöder varför de ska rösta på detta sätt, då de krampaktigt försöker finna en förklaring.
Jag överraskades visserligen av att en begåvad artist som Lill Lindfors röstar blått, men i övrigt var det ganska väntat att vidrigt rika personer som "Ace of Base-Ulf" och Christina Schollin, nedlåtande, mindre begåvade och sorterande människor såsom "Clabbe" af Geijerstam, samt ytliga personer som Bingo Rimér och "Babsan" röstar blått (var jag ska placera "Robinson-Robban" och Linda Rosing vet jag inte riktigt).
Blå politik i allmänhet och Moderat politik i synnerhet är förenklad politik för de som är för lata för att sätta sig in i hela samhället och politikens konsekvenser för andra människor än enbart "Jaget". Det är politik som går ut på att människor inte är lika mycket värda, beroende på om de har pengar eller inte. Alla sägs vara lika värda, men de som har pengar och jobb är tydligen lite mer lika värda än de som inte har jobb, eller inte är arbetsföra eller är fattiga.

Intressant