måndag 1 februari 2010

100 000 påhittade jobb!

Statsminister reinfeldt lyckades i gårdagens debatt skapa 100 000 jobb på stående fot då han hävdade att 100 000 fler är sysselsatta nu än då alliansen tillträdde 2006, trots att det enligt alla bedömare är i stort sett oförändrad nivå på sysselsättningen och att nivån av antalet arbetslösa i de flesta mätningar dessutom har ökat. Felen skylldes på att man har ändrat i mätstatistiken bla bla bla.

Det spelar inte någon roll vems felet var, eller om det var avsiktligt eller ej. Det är oerhört allvarligt att en statsminister står i en direktsänd TV-debatt och ger totalt felaktiga, missvisande eller direkt påhittade siffror! Människor som ser på debatten riskerar ju att tro på det han säger.

100 000 extra människor i arbete är inte en liten siffra att ta fel på, och om någon mot förmodan skulle lyssna och tro på några av de siffror som statsministern sprider omkring sig riskerar det att ge en rejäl oförtjänt skjuts för högerpartierna.

Jag hoppas verkligen att detta påhitt får motsatt effekt då det nu har uppdagats, och att statsministerns förtroende får sig en rejäl törn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar