torsdag 8 april 2010

Här kan framtiden finnas

Aftonbladets web-TV rapporterade idag om något som är en möjlig väg att ta om flyg är ett transportmedel som vi absolut "måste" ha kvar i framtiden.

onsdag 7 april 2010

Undantagstillstånd utlyst

Det börjar hetta till i Bangkok, de demonstranter som inledde sina aktioner för ca 4 veckor börjar tappa tålamodet. Igår stormade de igenom parlamentsbyggnadens grindar och den pressade premiärministern Abhisit Vejjajiva svarade med att utlysa undantagstillstånd och förbjuda folksamlingar på mer än 5 personer.

Går ej att Messa :)

Det går ju bara inte att missa att kommentera den nuvarande kungen av fotboll, och också en av tidernas absolut främsta trots sina blott 22 år fyllda. Lionel Andrés Messi!
En ung man som trots ett genetiskt handikapp, i form av brist på tillväxthormon, blivit den störste!

Carlgren fortsätter med vargutrotningspolitiken (mitt 300:de inlägg!)

Den sk. miljöministern Andreas Carlgren fortsätter att tro på licensjakt på varg som ett positivt medel för att få en livskraftig svensk vargstam. Han flaggar redan för att en "begränsad licensjakt" kommer genomföras även nästa år. Detta är fullkomligt oerhört! Analysen och rapporterna kring årets licensjakt är inte klara och ändå går ministern ut med detta hårresande uttalande. Ministern ville av Naturvårdsverket ha svar på ett antal frågor, nämligen:

Dubbelmördare x 2

Det är inte det första inlägget jag skriver om det som här följer, och jag kan inte garantera att det är det sista heller...

Dubbelmördaren Eddie Jönsson som nu även begått ett antal nya grova brott och dessutom ingår i en hel släkt av brottslingar, Dubbelmörderskan i Växjö (som dessutom ev. är skyldig till ännu fler brott), den alltmer troliga mördaren Mats Alm alla dessa är etniska svenskar med våldsam natur och känslomässig kyla. Trots att dessa nu är de stora skrivämnena i dagspressen så verkar rasister, Sverigedemokrater och andra främlingsfientliga bloggare helt ha missat detta. De fortsätter att tro att all våldskriminalitet i Sverige begås av - de som rasister, Sverigedemokrater och andra främlingsfientliga kallar - "invandrare". Dessa grupper fortsätter slå på den enorma trumman för den 23-åriga man som häktats för dödsmisshandeln av 78-åriga Inger i Landskrona förra veckan.

Dawit Isaak 3118 dagar... (updated)

Bakgrund:

I 3118 dagar har Dawit Isaak suttit fängslad i Eritrea. Isaak är svensk-eritreansk journalist. Han kom som flykting från Eritrea till Sverige 1987 och blev svensk medborgare 5 år senare. Han återvände sedermera till Eritrea då landet blev självständigt men då gränsstrider blossade upp med Etiopien återvände Dawit och hans familj till Sverige 1998. Ett år senare åkte Dawit tillbaka till Eritrea för att arbeta för den fria pressen i landet och tidningen Setit. Då den fria pressen publicerade ett öppet brev skrivet av ett antal politiker vilka krävde reformer och demokratiseringar av landet greps dessa politiker och ett antal journalister däribland Dawit Isaak. Detta skedde i skymundan då världens ögon nästan uteslutande riktades mot New York i september 2001.

måndag 5 april 2010

Undrar lite...

Jag undrar hur det kommer sig att inrikespolitiska händelser engagerar människor något så oerhört, och då allra helst med kriminell karaktär. Exempel på sådana händelser är händelserna i Bjästa, eller dödsmisshandeln i Landskrona nu senast. Detta är tragiska händelser utan tvekan och de skall inte förringas på något sätt, heller inte glömmas bort och negligeras.

När ska vi ställa om?!

När man läser om oljetankern som nu ligger och läcker ut olja utanför Australiens kust så undrar man NÄR, NÄR, NÄR ska vi ställa om?! När ska vi sluta pumpa upp, frakta runt och förbruka olja? Det är ju inte direkt första gången som oljetankers har gått på grund eller stött på andra problem som fått dem att släppa ut råolja rakt ut i haven. Torrey Canyon var den första supertankern att förlisa vilket skedde 1967, sen följde en hel rad med fartyg såsom Amoco Cadiz, Prestige och den värsta av dem alla Exxon Valdez.

söndag 4 april 2010

Återigen denna obehagliga människoflock!

Fy fan, skämmes ta mig fan! Så säger jag till alla de konstiga människor som tycker att det är deras uppgift att agera både åklagare, domare och bödel i rättsfall efter rättsfall. Nu är det den 23-åriga Landskronabon som står anklagad för att ha slagit ihjäl en 78-årig kvinna på en parkeringsplats i Landskrona.
Jag har sett flera bloggar som lägger ut mannens namn, och dessutom inte bara hans namn utan även hans bröder, föräldrar, flickvän etc.

Fisk, kött, vego?

Det blir alltmer uppenbart att alla människor måste börja se över sin konsumtion av animaliska produkter. Det handlar då inte enbart om rött kött, utan även fisk, skaldjur, ägg, mejeriprodukter och kyckling. Produktionen och transporterna av kött är bevisligen ett hot mot vårt klimat. Att en kost innehållande kött innebär en större påfrestning på jorden än en vegetarisk är konstaterat av forskare sedan länge då köttproduktionen innefattar bl. a ökad användning av åkermark och därmed större spridning av miljögifter och avskogning. Jag har själv bevittnat och arbetat som volontär i den atlantiska regnskogen i Brasilien och bevittnat den fruktansvärda avskogning som ägt rum längs Brasiliens kust av främst två skäl (men det finns även andra skäl). Dels bauxitutvinning vilken tagit fart på senare år, men det som i första hand var anledningen var att man ville få betesmarker åt kor. Odling av soja för att producera boskapsfoder är ytterligare en anledning tillsammans med Paranötsodlingar.
Kött är alltså en stor miljöbov om inte den allra största och vi måste minska vår köttkonsumtion med ca 75 % enligt prognoser för att det skall vara hållbart. Till råga på allt är ju dessutom rött kött direkt hälsovådligt.