lördag 7 februari 2009

Rasistpoliserna 2

Ju mer man hör och ser om de idiotiska skånska poliserna desto mer tokig och frustrerad blir man. Att man dessutom inte kunde finna underlag för att väcka åtal emot dessa poliserna är ju fruktansvärt, det har ju dock visat på luckor i vårt juridiska system och det är något som vi måste ändra på. Det måste till en lagändring så att dylika händelser ska kunna leda till åtal och dom.

fredag 6 februari 2009

Olagligt

Det borde vara olagligt att gå in på en blogg utan att kommentera... hehe. Man undrar vad alla de 300 personer som besöker min blogg gör, det vore intressant att få en liten tanke nerplitad som kommentar om det så är bara för att säga att jag har fel, eller rätt. Please om ni tar er tid att läsa så kan ni väl skriva en liten liten rad också! Tack för att ni läser, ni som gör det! MVH//

Fantastiskt bra!!!!

Läs följande artikel! Ofantligt väl skrivet av en person som väl ändå inte kan beskyllas för att vara antisemit.

http://www.aftonbladet.se/kultur/article4337467.ab

Citat från Schlaug.

Jag hoppas att detta är OK, men jag är tvungen att citera Birger Schlaug lite kort:
"skydda låginkomsttagare gör man med skattesänkningar på arbete eller höjda bidrag - inte genom att det är billigt att skita ner"
Detta angående realekonomisk skattepolitik med bland annat införandet av en köttskatt.

Rasistpoliserna

Har tagit lite för mycket enerig med kärnkraften under torsdagen så det blev inget kommenterat om rasistpoliserna under Rosengårdkravallerna, det handlar inte om att jag prioriterar det ena högre än det andra, det var bara det att det råkade vara det jag tänkte på när jag satte mig för att blogga igår. Jag kan självklart inte låta äckelsvinen till polisers uttalanden gå förbi okommenterade.

torsdag 5 februari 2009

Kärnkraften 2

Jan Björklund uppmanade, i samband med presskonferensen där regeringens energipolitik lades fram, Socialdemokraterna att lyssna mer på LO än på miljöpartiet i denna fråga och ansluta till en bred energipolitisk uppgörelse. Men inser inte karln hur fruktansvärt pinsam den repliken är? Den här energipolitiken sades ju skapas för långsiktig hållbarhet och miljön, men vilka är rimligast att man lyssnar på i frågor rörande miljön?

Kärnkraften

Centerpartiet och Maud Olofsson gräver sin egen grav allt djupare. Hur kan man begå ett sådant svek som idag har begåtts? Hur kan man svänga över i kärnkraftsfrågan så till den milda grad? Närmare 30 års kamp utförd av partikamrater har varit fullkomligt förgäves, Maud Olofsson och Andreas Carlgren spottar nu hela rörelsen med Olof Johansson och Torbjörn Fälldin i ansiktet.

Terror?

En oerhört intressant artikel publicerades härom dagen i Dagens Arena. Den handlade om vem som egentligen är terrorist. Det är något som historien ofta har svarat på i efterhand. Många är de som ena stunden klassats som terrorister för att i nästa utses till frihetshjältar. Listan kan göras lång mottagarna av Nobels fredspris Nelson Mandela och Yassir Arafat är två exempel på f.d. terrorister som senare har blivit raka motsatsen p.g.a.. hur historien runt deras kamp har slutat Che Guevara en annan, som kanske är något mera kontroversiell för det är väl många än idag som skulle klassa honom som en terrorist.

engelska soldater

Såg just videon med brittiska elitsoldater som under en "övning" biter huvudet av levande hönor. På vilket sätt främjar detta djurplågeri elitsoldaternas duglighet i strid? Jag förstår någonstans att man måste vara tuff och ganska kall för att klara av det tuffa klimat som väntar en elitsoldat på slagfältet men detta känns ändå över gränsen, det gör ont i hela kroppen då jag ser det. För att inte tala om den smärta och panik som hönorna måste ha känt.

onsdag 4 februari 2009

Mera Evo Morales

Jag vill också rikta lite ytterligare cred till Evo Morales i Bolivia för att Bolivia bestämt sig för att sätta ner foten och visa att Israels krigsförbrytelser inte tolereras. Med omedelbar verkan så avbryts alla former av samabeten mellan länderna. Viva Evo!

Ödets nycker

Jag fann en ganska intressant artikel av Seumas Milne i den brittiska tidningen the Guardian angående Sgt. Mario Teran, mannen som beordrades att avrätta Ernesto "Che" Guevara. Han har nyligen genomgått en operation för att rädda sin syn. Operationen utfördes av kubanska läkare, i Bolivia (landet där Guevara avrättades), läkarna betalades av Venezuela. Dvs. de tre ledare som är inblandade i detta samarbete är Raúl Castro (Fidel Castros bror, och nuvarande president på Kuba), Evo Morales (Bolivias socialistiska president som hyllat Che Guevara vid ett flertal tillfällen) och slutligen Hugo Chávez (Venezuelas socialistiska president som också han vid ett flertal tillfällen hyllat både Che Guevara och Fidel Castro och deras frihetskamp i Latinamerika).

Erkännande

Säga vad man vill men uppenbart är att en ny era är inledd i USA. En president som erkänner sina misstag är storslaget! Att det var klantiga utnämningar då Tom Daschle valdes till Hälsominister och Nancy Killefer till att arbeta med den federala budgeten, råder det ingen tvekan om. Samtidigt hade naturligtvis inte Barack Obama fullständig vetskap om dessa personers privata skattefusk och kan egentligen inte hållas ansvarig för det. Att han tar på sig dessa misstag är ingenting annat djupt imponerande. Att vara världens antagligen mäktigaste politiker och vara så ödmjuk inför demokrati och sin nations folk att man är beredd att ta på sig misstag som man egentligen inte ens fullkomligt kan beskyllas för är stort.

Även fotboll måste kommenteras ibland

Jag skriver ju visserligen mest om politiska händelser och analyserar samhälle men ibland måste man släppa in andra viktiga ämnen. I det här fallet lite fotboll. Jag kan inte låta bli att kommentera uttagningen av landslagstrupp till träningslandskampen emot Österrike den 11/2.

tisdag 3 februari 2009

Jinge och tvåstatslösningen

Igår skrev Jinge något som jag har sagt en längre tid och fler och fler verkar hålla med om. En tvåstatslösning är inte möjlig, och kommer antagligen inte heller att bli det. En arabisk, muslimsk palestinsk stat vid sidan om en judisk-sionistisk israelisk stat kan inte bli verklighet.
Därför måste man börja rikta in förhandlingar och medlingsförslag på en enstatslösning.

Vilka är Alliansen egentligen?

Jag ställer mig alltmer frågande till vilka partier som egentligen sitter i allians för Sveriges regering.

måndag 2 februari 2009

Heja Evo

Framtiden ser ljus ut för vissa länder i världen som tidigare inte fått mycket att fungera.
Ett land som definitivt kommer få ett uppsving om framtiden blir som den borde är Bolivia. Dvs. om miljövänligare bilar är framtidens melodi så ligger Bolivia väldigt bra till, där finns nämligen ungefär hälften av världens Litiumreserver och Litium är ett viktigt ämne i långtidshållande batterier vilka troligtvis blir viktiga för driften av miljöbilar vad det lider.

Felbeslut för flyget

Den franska regeringen har beslutat att man ska ge stöd till inhemsk och utländsk flygindustri i form av garantilån för köp av "framtidens flyg" Airbus a350. Det är visserligen så att denna flygmaskin blir marginellt miljövänligare än dagens flyg då den kan ta ett gigantiskt antal passagerare. Men att kalla det grönt flyg är ändå att ta i.

Fiske

Bravo aftonbladet. Ibland måste man ge lite cred även till kvällspressen för välformulerade och betydelsefulla artiklar!

Dunplockning

Jag har inte sett kvällens Kalla Fakta på TV4 och kommer aldrig i mitt liv att se hela programmet heller för det skulle göra alldeles för ont i mitt hjärta att se ett sådant djurplågeri som jag har förstått att det handlar om. Det är för mig fullkomligt obegripligt att man bara för att man utnyttjar djur på olika sätt måste plåga dessa i samband med utnyttjandet!