måndag 1 februari 2010

Vargarna hittar nya vägar :D

Läste på Jinge.se att ett vargpar är på att etablera sig i Norrtäljetrakten vilket är mycket glädjande nyheter! Dels är det glädjande för att man i de nu vargtäta områdena mister lite av vattnet på sin kvarn då vargen etablerar sig närmare Stockholmsområdet.
Det är också glädjande att vargen väljer att sprida ut sig över ett större geografiskt område då det kan göra att vargtätheten i hatområdena blir något mindre.

Det är dock inte glädjande att se att tjuvskyttarna varit i farten igen! Trots att de nyss fick gå ut och troféjäga nästan 15% av den befintliga svensk-norska vargstammen så räckte tydligen inte det för en del. De kanske blev utan ett vargskinn hemma på vardagsrumsväggen så de tyckte att de hade rätt att gå ut och skjuta fler! IDIOTER är det enda ord som stämmer in på dessa fula fiskar.
Jag har tidigare debatterat om fångvården och att de flesta i våra fängelser hör hemma inom psykiatrin istället, men dessa människor hör hemma bakom vilken form av anstalt som helst, bara de inte får gå ute i samhället och framförallt inte ute i skogen.
De gör inte bara livet surt för vargarna, de förstör också för det lilla fåtal jägare som faktiskt är beredda att ta sitt ansvar för att vargstammen skall bli livskraftig i Sverige. Dvs. de jägare som vill ha en levande natur och som enbart jagade varg av viltvårdsskäl.

Dalarna har flest tjuvskyttar av alla län och nu måste man ta tag i problemen. Jag skulle vilja se indragna vapenlicenser för varenda jägare i Dalarna. Då vänder man snabbt och lätt opinionen mot de som bestämmer sig för att gå ut och tjuvjaga varg som nu ses som hjältar snarare än de hårdhudade brottslingar som de faktiskt är.
Var är Andreas Carlgrens kommentarer till tjuvjakten? Var är nu den ökade acceptens som vargjakten skulle bidra till? Hela historien är ett enda stort hån emot alla de som kämpat för att vargen skulle få en chans att återetablera sig i Sverige och Norge, den är ett hån emot all forskning på varg, den är ett hån emot alla vargar ute i skogen, den är ett hån emot den svenska naturen och viltvården, den är ett hån emot moder jord.

Låt oss bara hoppas att fler vargar inser att det finns andra platser att bo på än de tre vargtätaste landskapen såsom det par som nu förhoppningsvis bosätter sig i Roslagen.
Det finns skogar i östergötland, i Småland och i Skåne där det finns gott om älg och gott om plats för enstaka flockar att etablera sig och där befolkningen dessutom är mer välvilligt inställd till varg.
HEJA GRÅBEN!!


1 kommentar:

 1. "Dalarna har flest tjuvskyttar av alla län och nu måste man ta tag i problemen. Jag skulle vilja se indragna vapenlicenser för varenda jägare i Dalarna."

  Intressant argumentation, om än något summarisk. Summarisk bestraffning har aldrig varit något som lett till något positivt. Eller är det din uppfattning?

  Som exempel, en man våldtar en kvinna. Ergo, bestraffa alla män som presumtiva våldstäkstmän, ja?
  En alkoholpåverkad kör ihjäl någon när denne är ute och virrar på vägarna. Förbjud all alkohol och sätt alla som dricker alkohol i fängelse, ja?
  En ouppmärksam fordonsförare råkar köra ihjäl någon. Ta ifrån alla körkort och förbjud fordonstrafik, ja?

  Något in absurdum, men bara för att påvisa viss brist i ditt argument.

  Annars håller jag med, tjuvjakt är ett sabla otyg som ställer till för de jägare som faktiskt -tar- sitt ansvar i sitt jaktutövande. Med all sorts misstro från folk i allmänhet och nya pålagor från de bestämmande i synnerhet.

  För de finns, om än media inte sällan verkar vilja påskina annat.

  SvaraRadera