lördag 16 januari 2010

Skönt att höra!

Jag läste nyss Staffan Lindberg och Urban Anderssons rapportering inifrån Port au Prince och det var lättande att höra att de ansåg att staden ändå var förhållandevis lugn, dvs. mitt senaste inlägg om plundringar och annat var kanske något förhastat skrivet. Plundringar har uppenbarligen förekommit men varit fåtaliga enligt aftonbladets reportrar. Låt oss hoppas att det kan fortsätta på detta vis och att vi slipper se extrem brottslighet och gängkriminalitet på Haitis huvudstads gator!

Haiti....

Jag är förfasad över katastrofläget i Haiti, förfasad över allt som har med den att göra. Men kan inte låta bli att känna hat emot de människor som nu går ut på gatorna, beväpnade med machetes och försöker roffa åt sig mat och förnödenheter. Man tycker att människor i nöd skulle bli MER hjälpsamt inställda inte tvärtom. Vi har sett det förut tyvärr, då Katrina slog till mot New Orleans passade kriminella gäng på att dra nytta av den avsaknade av polismakt som fanns och tog över samhället i princip under den första tiden. Då när människor som mest behöver samarbeta, hjälpa varandra och bry sig om varandra.

Bra tänkt

Vill också framhäva Jinges kloka antydan på Jinge.se , nämligen att om alla svenskar skänkte 100 kronor till Haitis hjälp så.... ja ni kan räkna själva vad det skulle innebära. Men det är klart, hur skulle det se ut om man köpte 11 leksaker istället för 14 till sina barn i den här månaden?! Hu hemska tanke :)

fredag 15 januari 2010

Haitis katastrofläge

Det uppges ifrån olika håll att antalet döda på Haiti kan vara så många som 100 000 eller fler! Det betyder att detta är den värsta naturkatastrof som inträffat sedan Tsunamin i Indiska Oceanen 2004. Detta trots att jordskalvet "bara" mätte 7,0 på Richterskalan.

torsdag 14 januari 2010

Vargslakten

Jaha så har de första resultaten publicerats efter vargjakten. Visserligen var närmare hälften av de skjutna djuren fjolårsvalpar, vilket möjligtvis kan ses som positivt. Dvs. att det inte bara var alfadjur som skjöts. Ett Alfapar gick åt.

Nu börjar det!

Yihoo! Nu börjar det! Snart drar valtåget igång på allvar och vi blickar framåt mot ett byte av regering i Sverige. Visst det kanske inte är optimalt med Socialdemokraterna som största parti, men det mesta är bättre än den gravt inkompetenta regering som vi har just nu! Låt oss hoppas att Miljöpartiet de Gröna kan göra sitt bästa valresultat någonsin.