fredag 17 december 2010

Jisses vad glad jag är!

Tack Herr Fridolin från Vittsjö och alla nära och kära till Gustav som uppenbarligen valt att ställa sig bakom honom i hans kandidatur till manligt språkrör för Mp i vår!
Det har nog inte varit helt självklart att ta detta steg men jag och de allra flesta Mp-medlemmar är överlyckliga!
Jag hoppas att några fler herrar kandiderar så att det finns valmöjligheter för kongressen, men jag har samtidigt svårt att se att någon annan än Fridolin kommer att ta hem omröstningen.

Svårare är det då på den kvinnliga fronten. Mikaela Valtersson har ju varit "näst på tur" i ett antal år, men saknar kanske egenskaper som kompletterar Gustav, för det är nog dessvärre så man får lov att tänka. Gustav Fridolin är alltför självklar. I mina ögon vore Åsa Romson ett betydligt vassare kvinnligt språkrör och skapa en oslagbar duo med Gustav. De är båda oerhört kunniga och har olika profilering. Gustav har ju mer inriktat sig på sociala frågor, arbetsmarknad, integration, medan Åsa profilerat sig hårdare på miljö-, jordbruk- och EU-området vilket behövs i dessa tider och det är trots allt Mp:s traditionella paradfrågor.
Jag tror just miljöprofileringen är det som framförallt saknas för Mikaela. Hon är nämligen mycket kompetent och kunnig på många områden (liksom miljöområdet) men hennes profilering är alltför lik Gustavs och dessutom i mina ögon lite för tydligt till höger.

Nog om detta. Jag är i alla fall glad att vara del av ett parti med framtidstro. Ett parti som har ett växande medlemsantal till skillnad från ALLA andra riksdagspartier (SD möjligen undantaget, det vet jag ej). Miljöpartiet är den framtida motparten till moderaternas eviga tjat om tillväxt och nedmontering av den sociala välfärden. Vi är det parti som tror på lösningar och som också har en hel del svar på hur problemen med en växande världspopulation och miljöförstöring kan lösas. Vi är ett parti för alla, lång som kort, gammal som ung, mörk som ljus, tjock som smal, kvinna som man, hetero-, bi-, trans-, eller homosexuell, invandrad eller infödd, hörselskadad eller synskadad. Det finns utrymme för alla i Miljöpartiet de Gröna! Jag hoppas att vi fortsätter att växa, men att vi samtidigt fortsätter hålla fast vid de saker som skiljer oss från andra; Nämligen våra stadgar som hindrar människor från att bli livstidspolitiker, vår öppenhet, den öppna och tillåtande dialogen inom partiet, möjligheterna till att få vara med och påverka genom medlemsomröstningar och nämnuppdrag på kommunal- eller landstingsnivå och slutligen grunden med den gröna politiken och våra tre solidaritetet som inte har någon placering varken till höger eller vänster på den traditionella skalan utan enbart är just GRÖN.

Intressant

Rasistmedia fortsätter

Jag har undvikit att läsa kvällstidningarna de senaste dagarna, jag har också undvikit i möjligaste mån att titta och lyssna på nyhetssändningar. En del har man dock inte kunnat undgå, och det man har sett, läst och hört får mig att må illa! Jag mådde ännu mer illa då jag läste Dagens Arena vilka hänvisar till ett flertal öppet rastistiska och islamofobiska skribenter som fått mediautrymme de senaste dagarna.
Rasismen frodas, islamofobin frodas och hatet underblåses flitigt. Detta hat underblåses inte längre av bara sverigedemokrater och nationaldemokrater, utan även av journalister som skall vara professionella.

Jag ställer mig oerhört frågande till vad det är för undervisning som ges på journalistutbildningarna runtom i Sverige. Vad är det för människor som undervisar och vad är det för utgallring som sker vid intaget till skolorna. De journalister som idag arbetar vid kvälls- och dagstidningar, vid nyhetsredaktioner och i radio har absolut inte tagit till sig det faktum att de skall vara objektiva i sin nyhetsrapportering. De har inte lärt sig att tänka analytiskt och ifrågasättande. De köper med hull och hår det som "experter" säger, och de har dessutom valt ut sina experter utifrån vad andra "experter" har sagt till dem att göra.

Okunniga föredettingar som Ulf Nilsson tillåts skriva krönikor som luktar rasbiologi, kristallnätter och bokbål. Ulf Nilsson pratar om att Sverige skall försvaras, Ulf Nilsson pratar om "pursvenskar" han generaliserar oerhört och verkar dessutom se islam som synonym till religiös fundamentalism och terrorism - detta trots att de allra flesta muslimer i Sverige är allt annat än fundamentalistiska, allt annat än hundraprocentigt rättrogna. De allra flesta är till och med sekulära. Nilsson skriver på fullaste allvar att svenskar är på väg att avskaffa sig själva genom att föda färre barn än invandrare och ser detta som ett jätteproblem (som om svenskar tillhörde en annan ras, som är lite finare och klokare än andra). Detta tramssvammel plockas dock snabbt sönder i minsta beståndsdel av Henrik Ekengren Oscarsson.
Expressen borde förbanne mig skämmas!!! Hur i hela fridens namn kan en sådan rasistisk tokdynga slippa igenom redigering? Expressen MÅSTE gå ut med en rejäl dementi och ställa sig i skampålen. Det är inte värdigt ens en kvällstidning att publicera den typen av texter och så aktivt uppmuntra en redan växande rasism med muslimer som mål.

Visst har han rätt i att militanta islamister för ett krig mot "otrogna", men dessa extremister är inte någon stor minoritet. De är en försvinnande liten minoritet! Det enda som möjligen kan få denna grupp att växa är fler korståg likt det som nu förs i Afghanistan eller det som förts i Irak. Människor blir frustrerade och arga av förklarliga skäl. Redan utfattiga människor tvingas lida i ännu större armod enbart därför att amerikaner och multinationella företag råkar ha ekonomiska intressen i de fattiga människornas hemtrakter. Vi skall dessutom återigen komma ihåg att terrordåd utförda i Europa de senaste 4 åren som hade kopplingar till extremistisk islamism utgjorde mindre än en procent. Varenda journalist bör veta om att över 99 % av alla terrordåd utförs av nationalister, separatister, vänster- och högerextremister och intressegrupper av olika slag. Detta borde göras en större sak av istället för att faktiskt spela terroristerna rakt i händerna genom att uppmuntra till skräck och fobiska tankegångar.

Man måste se orsaken till VARFÖR saker och ting sker. Det handlar nämligen inte alls om ren ondska som bor i en särskild sorts människor. Det handlar om uppgivenhet, maktlöshet, frustration och år efter år av förtryck. Någon gång briserar bomben! Jag försvarar inte vansinnesdåd, jag tvärtom föraktar våld, men jag har  också intellekt nog att förstå att det inte är så värst konstigt att våld, tortyr, förtryck och kränkningar förr eller senare utlöser reaktioner. Nilsson är ute och cyklar långt ute i grumliga vatten på en trasig cykel och bör portas från de större nyhetsmedierna i fortsättningen. Den typen av tyckare klarar vi oss nämligen alldeles utmärkt utan!

Aftonbladet har lyckats betydligt bättre i Peter Kadhammars krönika där skribenten koncentrerat sig på den sällsynt värdelösa intervju som Lennart Nilsson gjorde i SVTs Aktuellt med islamiska förbundets Omar Mustafa.

Vad skedde i media då allting hände i Knutby för några år sedan? Var det då en massa kristna människor i Frankrike eller Malaysia, eller var sjutton som helst som fick stå i nationell TV, radio och press och svara på dumma frågor om varför kristna människor gör på det här viset? Då den galna pastorn i de amerikanska sydstaterna för någon månad sedan fick för sig att han skulle elda koraner på ett bokbål, var det någon som frågade Caroline Krook eller KG Hammar varför han skulle göra det, och om KG Hammar kände sig medansvarig till det eventuella bokbålet? Inser verkligen inte journalisterna vilken oerhörd skillnad de gör på saker och ting?

Jag ber om skärpning från journalistkåren! Jag ber om skärpning vid intaget till journalistutbildningarna, jag ber om skärpning vid jobbrekrytering och jag ber om skärpning från hela samhället. Dessutom vädjar jag till myndigheter att se till att få ett slut på militära samarbeten med USA! Dessa djupgående samarbeten är precis det som förvandlar Sverige till ett legitimt mål för mer eller mindre förvirrade motståndsmän.

Intressant

måndag 13 december 2010

Självmordsbombare och korkade journalister

Får man fråga vad meningen egentligen är att ens ta upp att den misslyckade självmordsbombaren, som sprängde sig själv till döds i helgen i Stockholm, var muslim? Är journalistkåren medveten om att en extremt liten del av alla terroristhandlingar är kopplade till islamism? Av de senaste 1770 utredda terrorfallen i Europol-området så hade endast 6 (!) koppling till Islamism (länkarna leder till rapporter från Europol från 2007,2008,2009 och 2010, märkbart är att radikala islamister i högre grad än andra blir tagna av polis, men "lyckade" terrordåd är det sällan islamister som utför). 
Idioter i journalistkåren och mängder av "vanliga" människor verkar trots detta se terrorism som någon slags synonym till Islam.


Knäppgökar kommer alltid att finnas och deras vrede eller frustration kommer alltid hitta någon anledning till utlopp.
Att vi deltar i amerikanska korståg gör naturligtvis liknande attacker som den i helgen fullt förståeliga om än djupt beklagliga och sorgliga både för de inblandade (bombaren, familjen, de människor som drabbades av hörselskador i samband med bombdådet etc.) och det öppna samhället.
Vi måste inse att vårt deltagande i Afganistan enbart har gjort och kommer fortsätta göra Sverige till en osäkrare plats även om försök liknande det som nu skedde i helgen aldrig kommer höra till några vanligheter.
Vi skall därför absolut inte gå runt och oroa oss och inbilla oss, att det kommer smälla när som helst var som helst, på det sätt som amerikaner gjorde efter 11/9 och Londonbor gjorde i samband med tunnelbane- och bussattackerna där. Vi måste dock förstå att vårt deltagande i amerikansk imperialism och korståg med ekonomiska och religiösa förtecken är förödande för vår säkerhet och vårt förtroende runt om i världen. Sverige som förr kunde stå vid sidan om och vara någorlunda objektiva i de allra flesta konflikter - som kunde medla och komma med kloka lösningar är tyvärr ett minne blott. Vi har i praktiken bakom låsta och hemliga dörrar lurats in i NATO, in i vår lagstiftning har dessutom en mängd lagar införts som inte har i ett öppet och demokratiskt samhälle att göra.


Journalister i Sverige, i USA, i England, i Danmark, i Israel, i Tyskland, i Frankrike, i Spanien, i Italien, i Holland, i Österrike etc. fortsätter i och med rapporteringen av den sorgliga fd. Tranåsbon att likställa ordet terrorism med Islam. All västvärldens media koncentrerar sig på mannens ursprung, mannens religiösa övertygelse och visst har det med saken att göra i detta fall - MEN, media har en skyldighet att klargöra distinktionen mellan islam och islamism, mellan extrem fundamentalism och vanlig religiös fromhet, mellan våldsbudskap och kärleksbudskap. Det finns undantag i mediabruset som faktiskt ger lite mer nyanserade bilder av verkligheten men då handlar det oftast om dokumentärer. Nyhetsmediernas sensationsjournalistik däremot enbart megafoner för den skrämmande islamofobin som växer sig allt starkare i vår del av världen och som, vilket framhålls av Jan Guillou, klingar tyskt 1930-tal. Islam är en religion som liksom kristendomen predikar ett kärleks- och fredsbudskap ingenting annat.

Läs gärna:
Jinge
Alliansfritt Sverige
Svensson
Röda Malmö
Fjärde internationalen
Tokmoderaten (för ovanlighetens skull)
Intressant

söndag 12 december 2010

Ytterligare ett misslyckande!!!

Att hävda att Cancún har varit ett steg i rätt riktning är i mina ögon allt annat än sanning. Det är verkligen att föra människor bakom ljuset. Visst har vissa länder tagit en del av sitt ansvar, men det hade de redan gjort sedan länge. Det är nämligen de som skrivit under Kyoto-protokollet som fortsätter att ta sitt ansvar medan världens skurkstat och klimatets fiende nummer ett och två, USA och Kina fortsätter sin förintelse och sitt förakt för människor, djur och natur.

Det avtal som nu skrevs i Cancún "manar" till än det ena och än det andra. Det finns dock inte något juridiskt bindande i avtalet och de utsläppsminskningar som manas till är fullkomligt otillräckliga för att uppnå målet om en maximal global temperaturökning på 1,5-2 grader.
Jag skulle vilja se att alla världens länder manade USA till att ta sitt ansvar som den absolut största klimatboven. Att alla länder i världen gjorde gemensam sak mot faran från väster. Det är ett skämt hur undfallande man är mot denna ondskans makt. USA är visserligen ett relativt fritt land i många hänseenden, men att kalla nationen en demokrati är ett skämt. Detta land som ligger på topp-5 över vilka länder som avrättar flest människor varje år...

Just nu skriver jag i ilska och frustration så en del av mina ord kan tyckas vara överdrivna, men jag kan inte spara på krutet i detta inlägg. Jag känner en sådan besvikelse över att det sitter så många män(niskor) på ledande positioner utan insikt och förståelse för vad de håller på med. Män(niskor) utan empati, utan solidaritetskänsla och utan visioner. Jag skulle önska att det fanns en ynka amerikansk diplomat och politiker som vågade sätta sitt politiska liv på spel genom att sätta sin underskrift på en internationell överenskommelse. En politiker eller diplomat som vågade gå emot oljeindustrin och vapenindustrin. En politiker eller diplomat som vågade tro på fred och som ens ville uppnå fred och samförstånd. En politiker eller diplomat som inte tänkte på ekonomi i första hand och de varelser som finns på planeten Tellus överlevnad i sista hand.

Vi får inte heller glömma bort Kina som leder listan över klimatbovar. Kina räknas i nuläget som u-land och bär därmed inte samma ansvar som i-länderna när det gäller klimatutsläpp vilket jag tycker är BS! Kina har världens snabbast expanderande ekonomi och har mer än väl råd att ta sitt ansvar. Ingen kan bortse från det faktum att nationen står för mest växthusgasutsläpp i världen! De tidigare u-länder som tar sig ur fattigdom kan inte tillåta sig själva att göra detta på exakt samma sätt som västvärldens länder har gjort! De måste inse att deras väg ur fattigdom MÅSTE bygga på alternativa lösningar och på långsiktig hållbarhet. Man kan inte bygga upp nya bilberoende samhällen och koleldade kraftverk i mängder!

Någon måste våga slå näven i bordet på de här farserna som kallas klimatkonferenser! Bolivia försökte göra det i Cancún men misslyckades dessvärre med att få med sig fler länder.

Slutligen mår jag fysiskt illa då miljöminister Carlgren hävdar att han är nöjd. Han är till råga på allt nöjd trots att han konstaterar att de utsläppsminskningar som manas till i avtalet är fullkomligt otillräckliga.

Jag är på väg att tappa hoppet fullständigt skall jag erkänna... :(

Läs gärna:
Svensson
Ekobloggen


Intressant