lördag 6 mars 2010

Expressen på mobbningsuppdrag leder in mig på skoldebatt...

Tidningen expressen verkar bedriva något slags personlig kampanj emot Lars Ohly som person. Inte mot Vänsterpartiet ens, utan enbart emot deras partiledare. Det verkar dessutom vara en enskild skribent vid namn Karl-Johan Karlsson som har fått det i uppdrag eller kanske hittat på uppdraget själv. Här är ett exempel och här ett annat. Det senare exemplet är några dagar gammalt och i detta anklagas Ohly för att vara antisemit, eller åtminstone legitimera hat emot judar. Trots att halsduken som för övrigt inte ska tillhöra Ohly själv, vilken ingår i anklagelsen, mig veterligt inte ens uttrycker någon form av hat mot judar utan demonstrerar Palestina som ett enat land. Att vara för en enstatslösning, om nu Ohly mot förmodan skulle vara det, är väl knappast något som Expressen behöver ta upp som en skandal.

MP har medvind!

Jag har bloggat om det förut, men man kan inte skriva det för många gånger för det är en njutning! Miljöpartiet överträffar sina tidigare opinionssiffror i mätning efter mätning!

Nu senast är det Demoskop som redovisas i DN där MP landar på 10,6 % av väljarstödet. Det är inte den högsta noteringen vi har sett i någon undersökning hittills (13,5 %), men det är nog den största ökningen hittills. Hela 3 %-enheter upp från senaste mätningen. Det är glädjande, och för mig spelar det extremt liten roll att de övriga partierna i den RödGröna mätningen går tillbaka, då MP:s ökning för det första vida överstiger tappet för de Röda och därmed ger ett ökat stöd för en rödgrön regering, och då det dessutom innebär ett starkare Miljöparti i en trolig regering kan man ju inte direkt vara missnöjd. Jag tror inte toppen är nådd precis som jag sagt förut, utan jag tror att stödet kommer öka ju fler av MPs kärnfrågor som kommer fram. Jag tycker inte att man skall vara rädd att lyfta fram dem för bland de unga väljarna, första-, andra- och tredjegångsväljarna finns ett oerhört starkt stöd för MP.

fredag 5 mars 2010

Tänk om Israeldebatten kunde skötas ordentligt

Varför är man rasist eller antisemit då man kritiserar Israel? Det är något som jag aldrig har lyckats förstå och jag önskar att någon lugnt och sansat kunde förklara detta för mig.

Jag kan lova att om Israel hade haft en regering som stödde alla FNs resolutioner och konventioner om mänskliga och barnens rättigheter och följde dessa och inte utövade våld mot de fattiga palestinierna så skulle kritiken i princip tvärtystna. Att Israel inrikes är en demokrati och att det i landet råder både yttrandefrihet och föreningsfrihet är inget som jag tror någon av de inom vänstern och gröna rörelser som ibland kallas för antisemiter säger emot.
Jag känner inte någon som kritiserar staten Israel på etniska grunder och jag vet heller inte någon inom den Gröna rörelsen eller inom Vänsterorganisationer som inte anser att fred, lugn och försoning i mellanöstern vore underbart och det man vill ha.
Det handlar inte om någon form av judehat, och inte heller kritik av judar varken som folkgrupp eller deras religion då vi kritiserar Israels handlande utrikespolitiskt. 
Det handlar enbart om politiken som statens styrande partier för gentemot sin grannstater och framförallt när det gäller områden som inte tillåts bilda en suverän stat (läs Palestina). 

torsdag 4 mars 2010

Nu krävs det nya tongångar i valdebatten!

Först och främst måste nivån upp i valdebatten, upp ur sandlådan, bort från pajkastningsarenan och in på den sakpolitiska, värdegrundsmässiga och ideologiska arenan för att inte tala om den ekologiska.


  • Miljöfrågorna lyser fortfarande med sin frånvaro i valdebatten. Dvs de frågor som kan göra MP till valets stora vinnare. 
  • Ytterligare en fråga som jag i flera inlägg och även Göran Hådén m. fl. uppenbarligen ville höra mer om är den svenska vapenexporten och politiken för nedrustning. 
  • Jag vill höra mer om miljöfordonsöverenskommelsen som de RödGröna slöt redan förra året, som dock kan kompletteras väsentligt. 
  • Jag vill höra mer om vad de RödGröna avser göra med betygshetsen och betygsinflationen som uppstått i Folkpartiets enpartistyre av det svenska utbildningsväsendet. 
  • Jag vill veta vad som skall förändras i småföretagarpolitiken, och vilka aktiva åtgärder som skall tas för en omställning till ett tjänstebaserat samhälle snarare än ett konsumtions- och förbrukningsbaserat industrisamhälle för jag förutsätter att alla de RödGröna partierna har den framtidsvisionen då allt annat borde innebära att MP fäller ett regeringssamarbete. 

Emil Broberg hann före :)

Jag hade tänkt besvara snacket "Men Mona sa ju i sin bok...", men Emil Broberg hann före, och lyckades pricka in precis de reinfeldt-citat som jag också tänkt använda mig av... detta bara för att jag var tvungen att åka och jobba. Skit också ;)

Jag kan försöka krysta iväg några ord till på ämnet dock.

Vapenexporten har ökat med 30 %!!!

Jag har skrivit om ämnet förr, och idag skriver Göran Hådén på Hållplats Hådén om den svenska vapenexporten.

Den har under nuvarande regering ökat med hela 30 %! Bara under 2009 ökade den med 7 % från en redan rejält höjd siffra vilket gör att 7 % ökning från 2008 års export innebär en ännu högre ökning jämfört med 2007 års etc. Om detta lyfts fram i valrörelsen kan vi räkna med ännu mer tapp för alliansen. En majoritet av svenska folket vill nämligen stoppa vapenexporten helt och hållet, inte mindre än 81 % anser att man inte ska exportera till länder som befinner sig i krig 55 % vill se ett totalförbud. Miljöpartiet har inskrivet i sitt partiprogram att avrustning är en viktig och prioriterad fråga och har konsekvent reserverat sig tillsammans med Vänsterpartiet mot försvarsutskottets rekommenderade godkännande av export till länder som bryter mot folkrätten, mänskliga rättigheter, befinner sig i krig, följdleveranser, Export av vapen till Israel, Indien och Pakistan och Colombia. Detta är en fråga där Miljöpartiet och Vänsterpartiet har en enorm folkopinion med sig och därför vill jag gärna se att denna kamp förs offentligt inför valet 2010!

onsdag 3 mars 2010

Snälla fru Batra!

Jag älskar din man Davids komik men jag förstår mig inte på din politik (min rappdebut tror jag... haha) Anna Kinberg Batra. Jag förstår mig heller inte på den bild av verkligheten som du försöker förmedla i din artikel på Newsmill där du drar paralleller mellan Hollands knakiga regeringssamarbete som kollapsat och De RödGröna. Det finns stora skillnader som inte Anna Kinberg Batra redogör, utan hon framhåller det som enligt henne förenar Holland och Sverige. Skillnaderna är dock betydligt större än likheterna. Till att börja med företräder premiärminister Balkenendes ett Kristet högerparti jämförbart med Kristdemokraterna i Sverige vilket visar vilken skillnad det finns i det politiska och religiösa klimatet mellan länderna (vårt egna KD kämpar ju runt 4 %-spärren). Balkenendes har försökt sig på inte mindre än 4 olika konstellationer under 8 år i ivern att hålla fast vid makten har dessa samarbeten till och med sträckt sig över blockgränsen.

Även DN sprider sina lögner...

Jenny Stiernstedt heter den obegåvade journalisten bakom artikeln om att 2 av 3 svenskar vill ha kvar RUT-avdraget.
Detta skriver hon hänvisande till en web-undersökning gjord av Svenskt Näringsliv! Är hon fullkomligt bakom flötet undrar jag då?! Har hon någon form av journalistisk utbildning? Finns det något kritiskt tänkande överhuvudtaget?
Naturligtvis säger en websundersökning från en av Sveriges mest alliansvänliga organisationer (Svenskt Näringsliv) att 2 av 3 vill behålla RUT-avdraget, lika självklart betyder detta resultat ingenting. Det handlar för det första högst troligt om ett icke representativt urval och dessutom ställdes frågan mycket ledande. Hela informationen om vad RUT-avdraget innebär klargjordes knappast och utifrån det som står i frågan vet i sjutton om inte jag också skulle svara ja till att behålla avdraget, om jag inte visste mer om det. Så här löd frågan:

Låt inte Högern bestämma valfrågor!

Aftonbladet förutspår att RUT-avdraget skall bli en stor valfråga. reinfeldt likaså, som pratar om det som en viktig stridfråga.

Jag säger, låt det inte bli på det viset! RUT-avdraget är piss i havet och det är INTE mandeln i gröten. Det är obegripligt att man går med på att göra det till en stor valfråga!

tisdag 2 mars 2010

Vad är det för helvete alliansen har skapat egentligen?!

Läser idag i Aftonbladet om Sofie Karlsson.
En ung mamma vars son Victor avled av Cancer endast 1 1/2 år gammal! Sofie var arbetslös vid denna tidpunkt och var därför tvungen att infinna sig på arbetsförmedlingen och stå till arbetsmarknadens förfogande. Kuratorn på sjukhuset där Victor avled ringde in Sofie som sjukanmäld dagen efter, vilket är fullkomligt naturligt. Man ska inte ens behöva tänka på någonting dagen efter en så traumatisk och sorglig händelse.
Försäkringskassan som ska betala Sofies sjukersättning för de två veckorna hon var sjukskriven vägrar betala ut pengar eftersom Sofie inte infann sig på arbetsförmedlingen dagen efter Victors död.

måndag 1 mars 2010

Det finns EN värld som jag vill leva i

Den världen är en rättvis värld, där vi tar hänsyn till naturen. Där vi ser oss som en liten, liten del av naturen och naturen en del av oss. En värld där vi tar hänsyn till varandra, människor som djur. Där vi förstår att djur som attackerar tamboskap inte är onda utan enbart hungriga. Många av oss har ju ändå tänkt att ha ihjäl denna boskap för att äta upp den.

Utah stiftar märkliga lagar...

Jag har själv en stor del av min släkt bosatt i främst Salt Lake City med omnejd i delstaten Utah i USA och blev därför bestört då jag läste i aftonbladet om det nya lagförslag som tagit sig igenom delstatsparlamentet i Utah.
Enligt lagförslaget skall det vara kriminellt för gravida kvinnor att utföra handlingar och aktiviteter som kan utgöra en risk för barnet i magen. Exempel på sådana handlingar är att gå på halt underlag, åka skidor eller ta ett glas vin under graviditeten.

"De nya moderaterna" enbart en förnyelse av vokabulär och klädsel.

(Detta är en redigerad version av ett inlägg som gjordes redan för en vecka sedan)

Alliansfritt Sverige kunde man redan för ganska många dagar sedan läsa om toppstyrningen av Moderaterna och den "förändring", eller för att använda partiets egen vokabulär "förbättring" som partiet genomgått sedan partiledarbytet 2003. Nu har även Aftonbladet fått upp ögonen för Moderaternas medlemsguide.

Alliansfritt Sverige länkar också till Per Schlingmanns detaljerade dokument om hur "De nya moderaterna"
skall se ut, låta, tycka. I dokumentet framgår också vad som är OK att tillverka i partiets namn och vad som inte är det.
Guiden innehåller till och med en ordlista för vilka ord som Får och vilka som Inte Får användas av den som kallar sig Ny Moderat.

Varför bloggar ni överhuvudtaget?

Jag undrar varför det finns en hel del bloggare, i stort sett alltid med högervridna åsikter, som inte vågar låta andra tycka till om deras inlägg.
Exempel på sådana är Fred i Mellanöstern, Dick Erixon. De kommer med hårresande och ofta ogrundade eller förvrängda påståenden om allt från himmel till jord, och verkar vara rädda för ifrågasättande.

Kanske tillhör dessa bloggare de som Jan Guillou talar om i sin debattartikel i aftonbladet idag, dvs. de som förlorade alla argumentationer i skolan och nu får sin revansch i datoråldern. Jag förstår inte varför man överhuvudtaget bloggar om politik eller ens intresserar sig för politik då man inte vågar ta debatt och är rädd för att ställa sina åsikter emot andras. Att låta bli att läsa dessa bloggar hjälper tyvärr inte mycket så länge så många andra läser vad de skriver och de skapar opinion, så istället får väl debatten tas i min och andras bloggar istället.

Intressant

Ishockeyskandal

Jag har alltid sagt att fotboll är en större, bättre, mer intressant och mer ädel sport än ishockey. Detta har nu bekräftats genom att man i OS-finalen (!) i ishockey där Kanada var ett av de deltagande lagen använde sig av inte mindre än 3 kanadensiska domare! Båda huvuddomarna och en linjeman var kanadensare. Självklart räknas inte detta guld som tyvärr också gör Kanada historiska som det land som tagit flest guldmedaljer vid ett olympiskt vinterspel. Det är en idrottslig skandal på hög nivå anser jag och skall inte kunna hända i elitidrott. Jag tycker att det är märkligt att inte de kritiska rösterna varit högre i medierna. Jag tycker också att det är märkligt att inte någon protest kom ifrån USA. Jag hade definitivt vägrat inställa mig på isen om jag hade varit utsatt för detta. Nej, någon 14:e guldmedalj har inte Kanada tagit i min värld åtminstone så grattis USA till en guldmedalj i ishockey!

söndag 28 februari 2010

Centern ger sig desperat in i skolpolitiken och leker vi i femman

Kan ju inte låta bli att kommentera Centerns korkade utspel om "Kunskapsmiljarden".

Det är fullkomligt befängt att för det första ge mer pengar till de skolor som redan presterar goda resultat. Resurserna borde självklart gå till de skolor som har svårare med att lyckas uppfylla läroplanens målsättningar.

Har Moderaterna fullständigt glömt var de står?!

Först var de Lantmannapartiet och Nationella Framstegspartiet samt Allmänna valförbundet som blev  Lantmanna- och borgarpartiet. Högerns riksdagsgrupp och  Högerns riksorganisation var namnen från 1935 respektive 1938, 1952 blev de Högerpartiet. Då det blev det mindre modernt att kalla sig höger i slutet av 1960-talet, började man kalla de sig Moderata samlingspartiet istället fr. o. m. 1969 (moderat betyder måttfull, dvs ett synnerligen opassande namn).