fredag 26 juni 2009

THE KING OF POP

Kungen är död! Jag har inte alla bokstäver som jag behöver men det struntar jag i en dag som denna. Det maste skrivas en rad om THE KING OF POP, Michael Jackson. Född 29 augusti 1958 i Gary, Indiana - Död den 25 juni 2009 i Los Angeles. Var tids kanske största musikgeni tillsammans med Stevie Wonder och Freddie Mercury, men kanske till och med i en klass för sig. Han förnyade popmusiken, eller kanske till och med skapade den moderna popmusiken helt och hallet. Ett större konstnärligt nytänk när det gäller musik far man antagligen bege sig tillbaka till Bach, Mozart och Beethovens dagar för att finna. Visst Beatles var först när det gäller popmusik kanske, men Michael skapade den moderna musikvideon, utvecklade det dansande och sjungande artisteriet sa till den milda grad att dess like antagligen aldrig kommer skadas igen. Världen kommer aldrig glömma dig Michael Joseph Jackson!! LOVE YOU FOR ALL ETERNETY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

söndag 21 juni 2009

Iran

Jag har varit sanslöst dålig på att hålla mig uppdaterad på sistone, men nu kan jag inte låta bli att fylla i några rader angående de pågående oroligheterna i Iran!

Iran är ingen fullständig demokrati och har aldrig varit. Vi skall dock komma ihåg att detta inte bara handlar om den islamiska revolutionen 1979. Väktarrådets makt över politiken i Iran har funnits längre än så. Väktarrådets ställning i Iran har nämligen varit inskriven i grundlagen sedan 1900-talets början. Detta ursäktar ingenting som sker eller har skett i Iran under de senaste 30 åren naturligtvis. Jag vill bara säga emot dem som verkar leva i tron att saker och ting var friare och mer demokratiska under Shahens tid i Iran.