onsdag 20 januari 2010

Aj aj aj Obama

Förlusten av den demokratiska senatplatsen i delstaten Massachussets är ett bakslag utan dess like för Barack Obama. Den absoluta majoritet som demokraterna tidigare hade i kongressen är nu bortblåst och Obama kommer få det mycket tufft att få igenom sina förslag om en allmän sjukförsäkring och tuffare tag för en bättre miljö. Detta var antagligen det absolut sämsta som kunde hända, inte bara för det stora landet i väst utan för hela världen!

Nu kan ett part (Republikanerna) sitta och sätta stopp för precis alla bra förslag som Obama och det demokratiska partiet kommer med. Republikanerna har som ideologi att öka klyftor, förstöra miljö, sämre villkor för minoritetsgrupper i samhället, lägre skatter, mindre statlig inblandning i precis allt.

De är ett rakt igenom ont parti tyvärr, och att den mest liberala delstaten av dem alla, som inte röstat på en republikansk senator sedan 1938, nu röstar fram Brown till senaten kan inte ses som något annat än 3-åringstrots och okunnighet bland väljarna.
Att en allmän sjukförsäkring automatiskt skulle innebära en övergång till något slags sovjetstat är fullkomligt befängt och det vet vi alla som bor i Europa, men amerikanerna är så indoktrinerade sedan Nixons dagar att all statlig inblandning innebär kommunism att de tror att även detta innebär att Obama är en reinkarnation av Josef Stalin.

Jag vet inte hur man ska klara sig från att hamna i ett politiskt dödläge under kommande Obama-år men jag håller tummarna för att Obama har en plan eller åtminstone lyckas utforma en klok plan för hur det hela ska lösa sig.

söndag 17 januari 2010

Bilindustrin 3

Tänk om SAAB och Volvo hade gjort som jag sa. Då hade det varit de som stod där på bilmässan i Detroit och lyste av stolthet över sina el- och hybridbilar. Det är bara det att de hade kunnat göra det förra året om de följt de förslag som gavs från inte bara mig utan av väldigt många både bilälskare, bilförare och konsumenter och forskare.

Bravo Schyffert

Har nyligen tittat klart på "90's - Ett försvarstal" med och av Henrik Schyffert. Fy katten vad bra! Du som inte har sett denna enmansföreställning bör försöka få tag i den på något sätt! Träffsäkert, roligt, intressant och med förvånansvärt mycket djup. Vi som växte upp med den ironiska generationen har vant oss vid Henrik Schyffert som en som aldrig är allvarlig, som aldrig tar ställning för eller emot något, som alltid är meningslös helt enkelt, fast på ett jävligt roligt sätt. Nu fick man plötsligt se en annan sida. En vettig sida, en sida med självinsikt och också med självkritik. Det var befriande och man imponerades väldeliga av mannens förmåga att inte säga något fel under mer än 90 minuter. Tack Schyffert för en oerhört underhållande och insiktsfull och värmande show!