lördag 4 september 2010

Unken människosyn!

På bloggen "medborgarperspektiv" ser vi ett tydligt exempel på den unkna människosynen som vissa allianspartiers politik står för. Skribenten tycker att Linda, den partiellt förlamade kvinna som figurerade i Aftonbladet idag, är lat eftersom hon inte har arbetat på de senaste 10 åren ungefär.
I "medborgarperspektivs"värld, liksom i gamla som nya moderaters värld, är nämligen alla som inte arbetar just lata.

Denna fullkomligt ogrundade åsikt är anledningen till de nya sjukförsäkringsreglerna, anledningen till reglerna och ersättningsnivåerna i a-kassorna, det som ligger bakom den sk. arbetslinjen. Myten om att människor som inte arbetar är fuskare och lata börjar dessvärre också sprida sig bland andra människor i samhället. Många är de människor som man stöter på, vilka ifrågasätter andra människors rätt till sjukpenning, rätt till ersättning under tiden de befinner sig mellan två jobb, rätt till en dräglig tillvaro även om de råkar ha blivit av med jobbet pga. nedskärningar.
De människor som ifrågsätter verkar inte överhuvudtaget reflektera över det faktum att de själva kan sitta i exakt samma båt precis när som helst. Dessa människor lever antagligen i den fasta övertygelsen att de heller aldrig kommer dö, att de inte ens är födda utan att de alltid har funnits och alltid kommer att finnas och att hela världen kretsar runt just dem.

Jag kan inte förstå denna människosyn, kan inte förstå hur man kan vara så totalt utan hjärta och så totalt okänslig inför djupt tragiska människoöden! Bakom varje siffra finns en människa, men det verkar inte röra alliansens ledarparti i ryggen. Jag har svårt att förstå hur man som kristdemokrat exempelvis kan ställa sig bakom den inhumana politiken och hur man som liberal folkpartist kan stå ut med att förknippas med ett sådant människoförakt!

Få människor är långtidsarbetslösa, och bakom de siffror som visar hur många som är långtidsarbetslösa finns oftast mycket tragiska människoöden och stora sociala problem som behöver lösas på helt andra sätt än att dra bort de ekonomiska medlen från de utsatta.
Alla de som är arbetslösa kortare perioder skall givetvis kunna få ersättning från a-kassan eller alfa-kassan utan att detta ifrågasätts in absurdum. De rent ut sagt överjävliga regler som nu gäller är omänskliga och skickar en mängd människor till försörjningstödskontoren runtom i landet. Man har från alliansens sida ersatt en delvis självfinansierad arbetslöshetsförsäkring med socialbidrag. Detta har resulterat i att siffrorna bara har flyttats från ett papper till ett annat. Den sk. arbetslinjen har inte gett fler jobb, den har inte löst några sociala problem, den har inte löst något utanförskap och den har inte gjort någon av de utsatta i samhället lyckligare. Allt arbetslinjen har skapat är större klyftor, mer pengar i plånboken till den som arbetar och i det långa loppet kommer den leda till lönedumpningar och enorma sociala problem och även ökad brottslighet till följd av de ökade sociala klyftorna.

Vi måste få ett stopp på detta! Vi måste få fler människor i arbete, vi måste få fler människor som är beredda och vågar starta egna företag! Vi måste fortsätta kämpa för så jämn lönenivå som möjligt och fortsätta kämpa för ett samhälle där alla har råd att leva och inte bara överleva!

I min värld förstår jag inte varför inte pengarna från utförsäljning av statliga bolag går till att starta ett nytt statligt bolag som arbetar med grön energiutvinning och gröna transporter, grön matproduktion. Det kan ses som kommunistiskt, men vi måste göra något drastiskt för marknaden löser inte de problem som vi står inför. Den fria marknaden är intresserad av ekonomi samt vinster och inte miljö samt klimat i första hand.

Jag förstår inte varför regeringen väljer att hårdbeskatta små lokala elproducenter istället för att uppmuntra dem och ge dem stöd!
Jag förstår inte varför samhället fortsätter rakt in i en återvändsgränd med full fart. När ska man ta chansen att ställa om?! När ska man ta chansen att välja en annan inriktning? Vi kommer snart bränna rakt in i bergväggen, jag vill inte uppleva detta. Lägg i backen och vänd om, kör in på en annan väg, kör in på den Gröna vägen!

Intressant

5 kommentarer:

 1. Rasmus!

  Konstigt att det i denna minut finns 21 kommentarer till mitt inlägg om undertecknad "inte ens låter läsare kommentera på hans blogg"?

  Unken människosyn tycker jag snarare finns hos de rödgröna som klappar folk på huvudet och tycker att medborgarna inte klarar av att ta eget ansvar för sig själva och sina liv. Istället vill ni höja skatterna och ta ifrån folk merparten av allt de arbetar ihop för att kunna fylla fickorna på er själva och era anhängare. Miljöpartiet är ju dessutom mot tillväxt och därmed även emot välstånd. Utan välstånd går det heller inte att finansiera någon välfärd. Tänk på det!

  SvaraRadera
 2. Rasmus!

  Ha ha! Jag noterar nu att det är du som inte tillåter kommentarer på din blogg. Du blockar allt och släpper bara igenom sådant som godkänns av dig. Säger en hel del om dig och ditt parti. Yttrandefrihet står tydligen inte så högt i kurs hos dig!

  SvaraRadera
 3. Oops, miss av mig. Jag såg faktiskt inte att det gick att kommentera... pinsamt! Jag ber om ursäkt och skall rätta till missen i mitt inlägg. Faktum kvarstår dock att Arrogansen står för en djupt unken människosyn!

  SvaraRadera
 4. Gott att du skrev detta Razmatazuz!

  Medborgare X:s anonyma publika antastande av två namngivna kvinnor, dessutom sjuka, får anses som ett absolut lågvattenmärke.

  Piratpartiet och Alliansen får ta åt sig av "äran". Mycket avslöjande om vilken antihumanistisk inställning som dessa partier har.

  SvaraRadera
 5. Märkligt att Aftonbladet inte släcker ner bloggen "Medborgarperspektiv". Bloggportalen är ju AB:s, så ansvaret ligger hos dem.

  SvaraRadera