onsdag 1 september 2010

Oseriöst Borg!

Anders Borg är mannen som har skapat ett budgetunderskott på 70 miljarder kronor trots att han hade 70 miljarder i överskott då han tillträdde som finansminister. Utöver dessa 140 miljarder (70 + 70) har han och hans regering lånat ca 60 miljarder kronor till skattesänkningar. Sammanlagt ca 200 miljarder kronor har alltså nuvarande regering satt sprätt på under den gångna mandatperioden. Är det verkligen rimligt att skylla allting på finanskrisen? Är det dessutom rimligt att under en finanskris sänka skatterna för de som redan har det gott ställt, de som knappt har märkt av finanskrisen inte mindre än 3 gånger? Jag tycker att det är direkt löjligt att säga att vi har "ordning i statsfinanserna" efter de senaste 4 åren. Ordning i förhållande till Grekland eller ordning i förhållande till vad? Det är ju definitivt inte ordning i jämförelse med för 4 år sedan då vi hade ett överskott i statsbudgeten.

Att då anklaga de RödGröna för att inte veta hur man tar ansvar för ekonomin känns minst sagt magstarkt. Moderaterna är själva inte direkt kända för att hålla ordning på ekonomin. Vi vet att vi har befunnit oss i djup kris tidigare efter en moderatstyrd regering (1991-94). Det enda partiet i nuvarande regering som egentligen hade någon tidigare erfarenhet av ett ansvarsfullt budgetarbete var Centerpartiet. Det är därför allt annat än trovärdigt då Anders Borg står och snackar goja om de RödGrönas reformer.

Aftonbladet rapporterar fullständigt oreflekterat Borgs ideologiskt grundade åsikter som han uttalar. Det handlar inte ett dugg om varken kunskap, räkenskap eller vetenskap utan det handlar om direkt subjektiva bedömningar. Var finns det kritiska tänkandet hos journalisterna egentligen? Hur kommer det sig att aftonbladet inte genast ifrågasätter att Borg med 4 års erfarenhet av politik på högre nivå skulle ha större kunskaper än exempelvis Östros som har mer än 10 års erfarenhet av regeringsarbete och ekonomisk politik. Det är ju befängt naturligtvis.
Jag kan lova att om de RödGröna hade gjort likadant om Arrogansens förslag så hade de hamnat i Aftonbladets "Lögndetektor" och antagligen hade Aftonbladets analytiker placerat allting som lögn.

Intressant

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar