fredag 3 september 2010

Vinden vänder!

De senaste två dagarna har alliansvinden börjat mojna, och kanske till och med börjar det blåsa åt det RödGröna hållet igen. Efter att Mona Sahlin sopade banan med Statsministern i Aktuellt-debatten i förrgår och Statsministern totalsumpade SVT-utfrågningen igår börjar jag återigen få upp hoppet efter att ha känt en viss uppgivenhet under ett par veckor.
Jag tycker att det är märkligt att Statsministern enligt Aftonbladet fick högst betyg hittills av partiledarna som utfrågats, då det var ganska tydligt att han inte ens lyckades övertyga de egna, med tanke på att det varken applåderades eller jublades i studion i någon större utsträckning.

Nu visar också en ny opinionsundersökning på att avståndet krymper mellan blocken. Att Alliansen troligtvis kommer söka stöd hos SD för att kunna bilda regering borde också få fler människor att ge sina röstsedlar åt ett annat håll.
Vi RödGröna kommer ALDRIG, inte under några som helst omständigheter använda oss av SD för att bilda regering punkt slut. En röst på alliansen kan alltså innebära inflytande i svensk politik för SD, kom ihåg det när du går till vallokalen.

Jag undrar också varför det görs en enorm sak av att Jörg Teicherts fall togs upp i SVTs utfrågning av statsministern. Fallet hade redan varit på tapeten i ett flertal tidningar och bloggar. Att både SVT och Sossarna har letat upp detta specifika fall är därför knappast konstigt. Att Teichert inte tänkte på att deklarera att han skulle vara med på en (S)-presskonferens är inte heller märkligt då man som överläkare antagligen inte har mediatränats fullt ut. Det finns inga som helst anledningar att lägga fokus på detta heller utan det stora problemet är väl ändå att dylika situationer överhuvudtaget tillåts existera och att statsministern säger sig vara nöjd med detta, eller?

Arrogansen vill enbart flytta fokus ifrån problemet med sjukförsäkrningssystemen, arbetslöshetsförsäkringarna och nedskärningarna inom välfärden genom att anklaga SVT för jäv. Att göra detta löser inte problematiken och gör inte den moderata människosynen bättre!

Vi ska dessutom komma ihåg att Mona Sahlin  under sin utfrågning i SVT frågades ut av en person som absolut inte var objektiv - nämligen "Änklingen Gustav", ordförande i Villaägarnas förening i Solna med en årsinkomst på 600 000 kronor. Denne Holmius har tidigare uttalat sig i media angående skattepolitik då han de facto varit ordförande i en ren lobbyorganisationer med tydliga sympatier åt höger.

Låt er inte luras mer av dessa gamla moderater!

Läs gärna:
Alltid Rött alltid Rätt
Lasse Strömberg

Intressant

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar