söndag 29 augusti 2010

Tjuvjakt och studiebidrag

Studiebidragen skall ökas om de RödGröna kommer till makten vilket är mycket välkommet! Att som alliansen enbart vara beredd att öka lånedelen hjälper ingen student, utan skuldsätter enbart Sveriges framtid ännu mer.
Det är en minimal höjning som ska göras, men den är absolut nödvändig! Det var nu några år sedan jag själv var student, men minnet av hur tajt man ofta tvingades leva sitter i. Det är ett mycket bra förslag och borde göra att varenda student i Sverige tänker rösta rätt om en knapp månad.

Över då till inläggets huvudämne, nämligen tjuvjakten på rovdjur;
Miljöminister Carlgren, Sveriges mest misslyckade politiker i sällskap med den avgångna Littorin, stod i vintras och hävdade att man införde licensjakt på varg bl.a för att öka acceptansen för djuren i de vargtäta länen. Vi var många som redan då påtalade det felaktiga i detta, men trots alla kunniga människors kritik bestämde regeringen sig för att genomföra denna olagliga jakt. Det har nu visat sig precis som väntat att någon ökad acceptans inte infann sig. Istället har man väckt acceptansen för att döda varg och den illegala jakten har ökat rejält. På hela förra året rapporterades 9 fall av påskjuten varg, och detta har överstigits redan efter ett halvår i år. 13 vargar har skjutits men de flesta av dem kommer aldrig att återfinnas då SGT-mobben (Skjut, Gräv, Tig) gjort sitt.
Detta tycker statsministern och finansministern är jättebra och åker ut och hyllar den djur- och naturfientliga attityden som finns i vargområdena.
Man försöker genom att posera med vapen i hand, och genom att säga att Wetterstrand troligtvis blir miljöminister i en RödGrön regering vinna landsbygdsröster och skrämma bort folk ifrån det RödGröna laget.
Jag tror knappast att detta lockar till sig röster, och om det nu skulle locka några få röster i Värmland och Dalarna så tappar man lika många på utspelet. Få människor känner sympati med någon som står med ett gevär i handen hoppas jag.
Vi vet att vargarna som sköts i vintras inte visade några tydliga spår av inavel utan var fullt friska och vi vet att vargarna tjuvjagas i allt större utsträckning trots licensjakten. Vi vet också att EU har ifrågasatt de vetenskapliga grunderna för jakten samt att den strider mot EUs lagar och regler.
Vi "vargkramare" undrar, i likhet med EU-kommissionen, hur det går med inplanteringen av varg österifrån. Vad har gjorts? Hur ska man gå tillväga? Hittills har vi enbart sett 28 lagligt dödade vargar och ett stort antal illegalt dödade vargar och detta skall enligt Carlgren ge fler och friskare vargar. Är det bara jag som tycker att det saknas logik i detta?
När det gäller bensinskatten finns det inget som är så landsbygdsfientligt som att inte låta landsbygden få välja alternativa bränslen till sina bilar. Att permanenta dispensen för landsbygdsmackar så att de inte behöver tillhandahålla biogasstationer, så att det inte finns laddningsstationer och att det inte finns etanolpumpar är enbart att skjuta upp problemen och orsaka en förmodad kostnadschock när väl nästa oljekris slår till! Detta vet forskare, detta vet Mp, detta vet även de som tänker efter på landsbygden också. Vi måste alla hjälpas åt för att ställa om, och detta kan inte vänta!

Läs Gärna:
Astrids Miljö- och samhällsblogg
Adam Skevstad
Slagbjörnen

Intressant

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar