tisdag 31 augusti 2010

Fy fan för knösar och pampar som kallar sig sossar!

Det finns pampar inom näringslivet som är ärliga, de som står för sina högeråsikter, som både i ord och handling står för att de vill ha större klyftor och att de föraktar fattiga. Sen finns det sossegubbarna; Persson, Feldt, Rosengren, Karlsson och Nuder. Gubbar som vuxit upp i arbetarrörelsen men som svikit denna å det grövsta och som idag sitter med månadsinkomster på 100 000-tals kronor eller mer, gubbar med förakt för kvinnor, gubbar som aldrig varit beredda att kompromissa och gubbar som egentligen föraktar fattiga och älskar ökade klyftor. Gubbar som alltid gjort vad de kunnat i handling för att öka dessa klyftor men sagt något annat i ord och pratat om sina arbetarhem och hårdarbetande föräldrar. Dessa gubbar symboliserar det som "de nya moderaterna" handlar om och de symboliserar en tid som flytt och som vi aldrig vill ha igen. Dessa gubbar är moderater, har alltid varit moderater och kommer alltid att vara moderater.

Gubbarna spär bara på en bild som människor har fått av Mona Sahlin och de bidrar starkt till det ras som drabbat sossarna i opinionsmätningarna. Att det skulle vara ett minus att Mona är beredd att lyssna på andra partier och att det skulle vara ett minus att Mona är beredd att förhandla är ju fullständigt befängt! Politik handlar ju just om att förhandla, kompromissa och att finna lösningar på svåra problem. Vi kan inte ha ett läge där småpartierna i mandatperiod efter mandatperiod agerar passivt stöd och där de inte får något egentligt inflytande. Denna lösning var den enda tänkbara och det måste dessa gamla gubbar förstå.
De borde ha vett nog att inte uttala sig om något som de inte har med att göra och som de inte har någon kunskap om och framförallt inte uttala sig offentligt. De måste väl rimligen med den erfarenhet och kunskap de besitter varit medvetna om att deras åsikter skulle blåsas upp maximalt.

Dessa gubbar har aldrig varit beredda att lyssna, aldrig varit beredda att lära sig, aldrig förstått vikten av samarbete för att uppnå mål. De förstör valrörelsen inte bara för sossarna, utan också för Miljöpartiet och Vänsterpartiet och hjälper enbart högersidan. Det vet de naturligtvis om och jag undrar om de inte är livrädda för att de RödGröna skall komma till makten eftersom detta riskerar att innebära sveda i plånboken för gubbarna själva. Dessa äldre herrar är, som jag förstår det, nämligen inte alls intresserade av den Socialdemokratiska ideologin och har aldrig varit detta. De är inte alls intresserade av att solidariskt finansiera trygghetssystemen utan har enbart varit intresserade av makt och pengar under hela sina karriärer!

Intressant

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar