onsdag 1 september 2010

Så slår politiken

Det är inget snack om saken, siffrorna talar sitt tydliga språk.
Vilka är det som får det bättre ekonomiskt med en RödGrön politik?
Jo, fattiga, arbetslösa, sjuka, barnfamiljer, pensionärer och människor med låga eller medelinkomster. Om man dessutom är beredd att välja klimatsmarta lösningar i sitt boende och på bilsidan så finns ännu mer att hämta. Dessutom vinner planeten Tellus och landet Sverige på en RödGrön politik.
De som förlorar är rika människor men dessa kommer aldrig att bli utfattiga, och kommer aldrig någonsin att lida någon nöd. Vi kan inte bygga en politik på oron att rika människor kanske försvinner från Sverige, eller bygga en politik på att miljöskadlig industri försvinner från Sverige. Vad skall vi med miljöskadlig industri eller giriga människor till?
Vilka är det som tjänar på mindre klyftor socialt och ekonomiskt?
Jo, alla! Brottsligheten minskar, sociala problem minskar och detta ger mer pengar till ett fungerande och jämlikt samhälle! Detta är ingenting annat än ren och skär fakta.

Den svenska välfärdsmodellen handlar om solidaritet, jämlikhet och allas lika rätt. Den handlar inte om att straffa människor som tjänar mycket eller hindra människor från att tjäna pengar. Det handlar om att hindra människor från att bli fattiga och hamna i utanförskap. Det handlar om att det skall finnas ett socialt skyddsnät som fångar upp de som faller utanför. blir sjuka eller blir av med jobbet.
Den RödGröna modellen handlar också om att satsa på miljön, ge investeringsstöd till de som vill dra sitt strå till stacken. Det skall kosta att spjärna emot och det skall löna sig att bidra.
Vi måste blicka framåt och göra allt vi kan för att lösa de enorma miljöproblem och klimatproblem som vi står inför och mitt i. Vi måste göra vårt yttersta för att begränsa effekterna av industrisamhället. Det gör inte Arrogansen, de väljer att blunda för problemet eller att resonera i ekonomiska termer, istället för att inse att ekonomin fullkomligt kommer kollapsa om jorden gör det.

Jag är också förfasad över mediarapporteringen. De RödGrönas valmanifest åtföljdes av en mängd kritiska kommentarer och analyser där som vanligt Lena Mellin spydde galla över allting, medan Arrogansens valmanifest inte ifrågasattes det allra minsta. Vad sjutton är det frågan om?! Till och med i USA ges en mer nyanserad mediarapportering än i Sverige. Där kan man välja att se både CBS, CNN, ABC, FOX etc. och skaffa sig en bild genom att jämföra de olika. I Sverige verkar hela mediabruset vara totalkontrollerat av de borgerliga. Vad har hänt med journalistkåren? För 20-30 år sedan eller mer var de tydligt vänstervridna vilket är lika förkastligt, men idag verkar det vara precis tvärtom. Skäms de inte? Var är professionalismen? I en demokrati finns det få yrken där det är så viktigt att vara professionell som inom nyhetsjournalistiken.
Jag tycker att det är obehagligt och det riskerar att avgöra valet till Arrogansens fördel på helt felaktiga och djupt odemokratiska grunder.

Läs gärna:
Annarkia
Annarkia igen
Peter Andersson

Intressant

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar