onsdag 1 september 2010

Lilla söta Danmark

Rasisterna i vårt lilla lilla grannland i sydväst - Danmark - har fått för sig att Sverige är en "bananrepublik" och att man borde sända internationella valobservatörer till Sverige för att övervaka valet den 19:e september.
Jag struntar faktiskt i vilket, de kan få sända hur många observatörer de vill (det är dock djupt beklagligt ur miljöhänseende att orsaka detta onödiga resande), det hela är bara oerhört pinsamt och löjligt.

Anledningen till den onödiga debatten är TV4:s beslut att inte sända sverigedemokraternas valreklamfilm. Detta beslut grundade sig på att man från TV4:s håll var osäkra på om filmen verkligen höll sig inom lagens gränser. Beslutet är därför fullständigt förståeligt och inte alls konstigt. TV4 har dessutom mig veterligt inte heller någon uppgift att visa alla partiers reklam om de inte vill.

Att den oerhört obehagliga Pia Kjærsgaard (Dansk Folkepartis ordförande) m.fl uttalar sig på detta vis är visserligen inte oväntat, men det är riktigt illa att detta har skapat en reell debatt i dansk media. Vad sjutton håller de på med?! Hur kan de på fullaste allvar ta upp detta trams i media? Dansk media saknar visserligen all trovärdighet och har gjort så under lång tid. Man har i stort sett inga riktigt seriösa dagstidningar, och ifall man anser att den svenska kvällspressen är oseriös så vet jag inte vad man skall kalla den danska (sid 9-piger i ekstrabladet exempelvis).
I Danmark kan man se politiska affischer med direkt rasistiska texter, oerhört kränkande budskap och dessutom hör man titt som tätt islamofobiska uttalanden i media och detta accepteras av både etablissemang samt gemene man. Danmark har de senaste åren öppnat upp för en vardagsrasism och en politisk rasism som jag verkligen inte vill skall vandra över sundet. Jag är glad över att svenska medier inte gjort någon större sak av detta utan låtit det hela anta de proportioner som frågan är värd.

Intressant

4 kommentarer:

 1. Ser fram mot danska valobservatörer, jag har jobb åt dom. När jag stod utanför en skola och delade ut valsedlar förra valet så höll Sverigedemokraterna på att bläddra in sina valsedlar i sossarnas kartong i vallokalen.Sverigedemokrat- Socialdemokrat, äldre med dålig syn ser kanske inte skillnaden. Det skulle ju observatörerna kunna hålla koll på. Fast jag tror inte att det var det dom menade i Danmark

  SvaraRadera
 2. Det är tre danska partier som representerar mer än halva befolkningen som står bakom kritiken. Är över halva Danmarks befolkning rasister? En av dem som kritiserat Sverige är Nasser Khader från de konservative, är han också rasist? Mot vad i så fall?
  Kritiken gäller inte bara TV4 utan även att SVT inte låter SD vara med i de stora debatterna och utfrågningarna. Dessutom vårt system med valsedlar: Dels att folk ser vilka valsedlar man plockar, dels att valsabotörer stjäl valsedlar, något som redan rapporterats fastän förtidsröstningen inte mer än börjat.

  SvaraRadera
 3. Precis som Kajsa Lisa påpekar så har det förekommit tidigare att Sverigedemokrater blandat in sina valsedlar bland andra partiers. Jag har aldrig hört talas om motsatsen.

  Att det är tre danska partier som de facto representerar en majoritet av befolkningen gör det hela ännu mera pinsamt. Detta svenskhat som är så utbrett i Danmark är riktigt obehagligt! Jag undrar ibland om inte Major Björklund istället för att oroa sig över Ryssland borde snegla västerut istället...

  När det gäller den danska rasismen är det kanske hårt att säga att mer än halva Danmarks befolkning är rasister, det aktar jag mig noga för. Danmark har dock gjort sig själva till åtlöje internationellt. EU fnös åt Danmarks begäran och förklarade att valobservatörer var allt annat än aktuellt. Du måste väl ändå förstå själv att detta inte är seriöst! Det är pajasfasoner från ett gäng okunniga smyg- och helrasister.

  Att folk ser vilka valsedlar man plockar spelar väl för katten ingen roll! Du kan plocka på dig allihopa om du vill.

  SvaraRadera
 4. "Är över halva Danmarks befolkning rasister? "

  Ja.

  SvaraRadera