lördag 7 februari 2009

Rasistpoliserna 2

Ju mer man hör och ser om de idiotiska skånska poliserna desto mer tokig och frustrerad blir man. Att man dessutom inte kunde finna underlag för att väcka åtal emot dessa poliserna är ju fruktansvärt, det har ju dock visat på luckor i vårt juridiska system och det är något som vi måste ändra på. Det måste till en lagändring så att dylika händelser ska kunna leda till åtal och dom.


Jag har ju tidigare här på min blogg berömt polisen för att de agerade kraftfullt men det var ju uppenbarligen enbart i panikens stund. Nu är man inte lika intresserad längre. Självklart måste man nu när inte åtal var möjligt att väcka i alla fall avskeda poliserna i fråga och då inte enbart de poliser som uttalade dessa ord utan hela bilen, då alla i bilen uppenbarligen hyser dessa åsikter (ingen sa ju ifrån). Vi kan inte ha en ordningsmakt som ska försvara vår demokrati och hela vårt samhälle ifrån ondska, brott och hot som inte själva anser sig lyda under vår demokratis lagar och under yrkeskårens värdegrund. 

Att man kan ta sig igenom en polisutbildning utan att någon märker dessa rasistiska tendenser förefaller märkligt. Det måste till någon form av lämplighetsprov! Det är något som jag har efterlyst tidigare till lärarutbildningarna, men som idag endast finns på musiklärarutbildningarna (dock endast ett praktiskt sådant). Det behövs uppenbarligen på polishögskolan också. Ett teoretiskt prov i detta fall vore väl det klokaste, och då bör det ju vara ett prov som inte genomskådas genast av aspiranten utan frågorna måste vara ställda på ett sätt så att man lockar fram de riktiga åsikterna ur den sökande, det bör nog vara både muntliga och skriftliga prov och sedan måste man under utbildningstiden hålla utkik efter tendenser. Vi måste helt enkelt minimera möjligheten för sådana här rötägg att ta sig igenom all the way till ett yrkesliv som polis.

Något som jag tycker är jättetråkigt är att en hel del bloggar verkar tro att detta är ett problem bland poliser i Skåne bara och säger att det är så typiskt Skånepolisen, etc etc. Men då kan jag upplysa om att så inte är fallet. Jag lovar att det finns liknande rasistpoliser i såväl Göteborg, Gävle, Stockholm, Örebro som Norrköping, Arvidsjaur, Vänersborg eller Kalmar. Det är ett problem inom kåren, inte ett skånskt problem! Folk som kallar sig antirasister borde inse att det är rasism att uttrycka sig på det här viset, att det skulle vara annorlunda bara för att polisen i fråga är skåning. Jag tror inte det har ett skit med saken att göra. Sluta genast upp med detta beteende är ni snälla! 

Kårandan är också ett jävla problem som förstör trovärdigheten för polisen. Visst är det viktigt att poliser står varann nära och känner att de kan lita på varandra i alla lägen för annars kan man ju hamna i hemskt tråkiga situationer, men man måste också veta när man ska hålla varann om ryggen eller ej. Bryter man emot de regler som har satts upp så bör man inte hålla varandra om ryggen. Håller man inte med om det som utgör regelbrottet så bör man våga säga ifrån utan att riskera att få hela kårens ilska riktad mot sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar