onsdag 17 februari 2010

Vänsterpartiet extremister??!!

Dagens panikartikel kommer från en samling desperata borgerliga politiker med en utbredd kommunistskräck á la 1950- och 1960-talets USA, med moderata Johnny Munkhammer i spetsen.

Skribenterna är oroade över att vi eventuellt kommer få in ett, enligt dem, vänsterextremistiskt parti i regeringen efter höstens val.
Nu är jag inte vänsterpartist och därmed inte den absolut mest lämpade att ställa mig som försvarare av partiet, men att hänvisa till Vänsterpartiets partiprogram och hävda att de står för vänsterextremism och att de förespråkar någon form av totalitär diktatur är väl ganska överdrivet skulle jag vilja säga. Att man har en tro på socialismen, och en tro på att kollektivt ägande är mer rättvist betyder för det första inte att man ens har tänkt sig att genomföra något slags tvångskollektivisering under den närmsta mandatperioden kan jag lova.

Det finns ingenting i Vänsterpartiets program som antyder att en tvångsrevolution, eller andra odemokratiska metoder skulle vara vägen till att införa planekonomi och socialism. Alla partier har ideologier, och alla partier har åsikter som vid fullt genomförande skulle ge stora konsekvenser i samhället, så även moderaterna. De anser ju att Svenskar är "mentalt handikappade", "ett sovande folk" som lurats att tro på välfärdsstaten och inte "förstår" att marknaden är helt magisk och fantastisk och ALLTID har lösningar på precis allting mellan himmel och jord.

Ytterligare något som är intressant med den urkorkade debattartikeln är att Venezuela tas upp som en kommunistisk diktatur. Jag vet inte om de stackars skribenterna har läst på fel, eller vad som är problemet, men Venezuela är en demokrati med en förvisso socialistisk president, men inte kommunistisk. Det är svårt att ta debattartiklar på fullt allvar när sådana uppenbara dumheter smyger sig in i texten.
Att vänsterpartiet historiskt gett stöd till Kuba och Castroregimen stämmer, och jag skulle också kunna ställa mig till skaran som definitivt hade valt Castro före den tidigare Kubanska och USA-stödda diktatorn Batista. Att Kuba inte fungerar fullt ut som demokrati råder det ju kanske inte någon tvekan om och att de mänskliga rättigheterna stundtals kränks är väl också korrekt. Även Sverige har stundtals fått kritik från Amnesty och FN angående kränkta mänskliga rättigheter skall sägas.

Det pratas betydligt mindre från högerpartiernas håll om att man genom att stödja USA och dess allierade automatiskt bland annat visar sitt fulla gillande av Saudiarabiens politiska system och klimat. Men det är klart Wahhabisterna är åtminstone inte Marxister som tur är...

Ska vi då titta igenom vilka regimer som stöds, eller historiskt stötts av moderater/högerpartister/liberaler etc. så kommer då en liten lista här:
Honduras- Ganska nybliven diktatur efter en statskupp stöttad av den liberala internationalen.

Libyen - En av världens värsta skurkstater och brotten mot mänskliga rättigheter är MÅNGA MÅNGA MÅNGA. Libyen har ju nyligen varit uppe för diskussion angående en affär med spaningsutrustning som handelsminister Eva Björling försökte genomföra för ett tag sedan

George W. Bush-regimen: Detta räknades visserligen inte internationellt eller nationellt som en diktatur, men Bush tog trots allt makten efter omfattande valfusk och lyckades sedan göra USA till en mer hatad nation än någon annan. Moderaterna, FP bland andra stödde Bush's intåg i Irak exempelvis. En rysligt odemokratisk operation direkt i strid med allt vad folkrätt heter.

Pinochet i Chile som tydligen skulle vara ett bättre alternativ än den "hemska" socialistiske demokratiskt valde och av folket uppskattade Salvador Allende.

Franco i Spanien (Palme kritiserades hårt från höger för att han kallat den grymme spanske diktatorn för "Satans Mördare").
Detta är bara några av de fruktansvärda diktaturer och förtrycksstater som de borgerliga genom åren gett sitt stöd till.

Det kanske är så att man borde koncentrera sig på att få ut en vettig politik till väljarna, istället för att angripa Vänsterpartiets och måla upp det som något livsfarligt Stalinistiskt parti med målet att med vapen ta över Sverige och införa en personkult där enbart statyer på Lars Ohly får uppföras. Det enda detta kan bemötas med är hånskratt, enligt mig!


Intressant

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar