måndag 15 februari 2010

USAs allierade...

Saudiarabien är en av USA:s absolut viktigaste samarbetspartners i mellanösternregionen. Saudiarabien där Wahhabismen är statsreligion. Saudiarabien där den röda färgen ett par veckor om året är strikt förbjuden. De veckorna pågår just nu. Det är ju nämligen så att firandet av sankt Valentin gick av stapeln igår. Detta anses uppmuntra till osedligt beteende och omoraliska relationer. Sedlighetspolisen i Saudiarabien gör Razzior emot försäljare för att finna och förstöra hjärtformade chokladpraliner, röda rosor, nallebjörnar och andra "djävulsverktyg"...

I Saudiarabien får inte kvinnor och män sitta vid samma bord på caféer såvida de inte är gifta med varandra. I Saudiarabien åtnjuter kvinnor definitivt inte de mänskliga rättigheter som ISAF-styrkorna sägs slåss för att kvinnor ska kunna åtnjuta i Afghanistan. Inte heller män behandlas efter gällande internationella konventioner, (det gör de för övrigt inte heller i dagens Afghanistan, ni vet landet med den USA-installerade Hamid Karzai-regeringen. Här finns lite mer fakta om landet svenska soldater strider i).

I Saudiarabien gifts små barn (flickor) bort med gamla män av ekonomiska eller andra taktiska skäl.
Saudiarabien är en rojalistisk diktatur där endast medlemmar av kungafamiljen innehar höga ministerposter, men landet har faktiskt fått sin första kvinnliga minister, vilket alltid är värt åtminstone ett litet hurra, men detta är hälften så många kvinnliga ministrar som ingår i den Afghanska regeringen så om det verkligen vore kvinnofrid och kvinnorättsfrågor som man stred för borde väl Saudiarabien vara ett betydligt rimligare land att kriga i än Afghanistan, eller?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar