torsdag 18 februari 2010

DJURPLÅGERI!!!

Det är oerhört tragiskt att läsa om de finska pälsfarmerna på bl. a aftonbladet.se idag. Det är ännu mer tragiskt att veta att det ser likadant och värre ut på i stort sett alla pälsfarmar i hela Norden, i världen och även i Sverige.

I Sverige är visserligen inte rävar drabbade av plågeriet sedan ett antal år tillbaka då detta numera är förbjudet tack och lov (dock är det tillåtet att importera pälsar). Mink, kanin och chinchilla är det däremot fortfarande lagligt att plåga, sätta i minimala burar utan möjlighet för dem att leva ett normalt liv och till slut flå dem för att producera luxuösa klädesplagg och meningslösa kosmetiska konfektionsdetaljer åt välbärgade och samvetslösa pseudomänniskor.

Jonas Wahlström chef för Skansenakvariet uttalar sig och kräver att pälsfarmarna skall följa samma regelsystem som djurparker. Det vore kanske bättre än dagens situation, men frågan är om det inte är en onödig omväg att gå. Det är ju inte rimligt, eller troligt att pälsfarmer skulle kunna eller vara villiga att genomföra en sådan omfattande och kostsam förändring.
Det enda rimliga är naturligtvis att förbjuda all form av pälsindustri genast. Inte bara i Sverige, inte bara i Skandinavien, inte bara i Norden, inte bara i EU, inte bara i hela Europa utan i Hela Världen!!!!!

Man önskar att människor alltid var så engagerade som de blir när de får se hemska bilder i tidningarna, eller på TV - Att de kunde vara engagerade året runt.
Inte så att man måste gå runt och demonstrera hela tiden, men åtminstone så kan man, tänka sig för när man köper ett par stövlar med pälsdetaljer, och fundera över vad det kan vara för ludet mjukt material som sitter där på stöveln, och tänka på vad, eller vem denna detalj kommer ifrån, vad djuret ifråga fått utstå, på vilket sätt det har dött osv. Och i slutändan naturligtvis komma fram till att det är fullkomligt orimligt och idiotiskt att köpa de aktuella stövlarna.

Även i Finland driver De Gröna frågan att förbjuda pälsfarmning och får mothugg av Svenska Folkpartiet SFP. De senare tycker att det finns ekonomiska skäl att fortsätta bedriva pälsnäring. Vilket är fullkomligt horribelt att de inte bara tycker utan uttrycker det offentligt! Jag hoppas De Gröna kommer att lyckas i Finland, och att vi lyckas i Sverige så att vi kan bli föregångare och höras i världen. Inte som Carl Bildt vill, genom EU utan som det lilla landet Sverige med den gälla och höga rösten.

Intressant

5 kommentarer:

 1. Man upphör aldrig att förvånas över hur tragiska människor det finns.
  Djurplågare borde få ett nackskott.

  Det bästa sättet att utrota denna vidriga handel är att sluta köpa päls/skinnprodukter.
  Då slår det där det känns mest, pengarna.

  SvaraRadera
 2. Jag blir så ledsen när jag ser dessa oskyldiga djur plågas. Alla djur har rätt till ett värdigt liv, precis som vi människor eller kanske vi också ska sättas i burar för att någon vill tjäna pengar på oss?

  SvaraRadera
 3. Nackskott är väl lite väl hårt kanske då jag inte är någon förespråkare av dödsstraff ens för så bestialiska brott som de pälsfarmarna begår. Jag tycker dock att de skall straffas på bästa möjliga sätt, nämligen att dra undan deras inkomstkälla. Det är precis som du säger i den första kommentaren (Du får gärna hitta på ett alias för jag godkänner ogärna anonyma kommentarer) att pengar uppenbarligen är viktigare än allt för dessa människor och därför är nog 30 år på existensminimum då de samtidigt sitter i en bur på ca en m3, ett ganska rimligt straff :)

  SvaraRadera
 4. Mortizia Addams20 februari 2010 08:36

  Att skjuta folk är e tt billigt straff för dessa som gör försvarslösa djur illa! Låt de gå genom samma behandling i stället så de lär sig!!
  Mortizia Addams

  SvaraRadera
 5. Tja, om det nu skulle göra världen bättre så kanske det vore rimligt. Men jag tror inte att världen skulle bli bättre av det.
  Varför ska man vara en lika rutten och gemen människa som dessa djurplågande as?
  Buren som sagt kan de få sitta i något år eller så, men vem fan skulle vilja ha huden från en människa att klä sig i?! :)

  SvaraRadera