söndag 21 februari 2010

Synovate igen... SUCK!!!

Jag undrar vad det är för klåpare som sitter på Synovates kontor och skapar undersökningar som svenska folket skall besvara. Om man vill ha ett statistiskt någorlunda korrekt resultat så får man väl börja med att ställa frågor som är korrekta.
Jag fann undersökningen om vad svenska folket sägs tycka om vår militära insats i Afghanistan. Inte någonstans i undersökningen nämns att ISAF-styrkan i praktiken är en NATO-styrka. Inte någonstans frågas om svenska folket vet något om målet med operationen. Med den överpatriotiska rapporteringen i tidningen Expressen, Svenska Dagbladet etc. är det svårt för människor att säga något annat än att de står bakom trupperna. Av någon anledning har man satsat på att lura svenskarna att tro att man strider för de stackars utsatta kvinnorna och barnen i det gudsförgätna landet i Centralasien.

De som verkar ha svårast att veta vad de tycker är uppenbarligen Kristdemokraterna som i oktober till 19 % var positiva till insatserna har ändrat uppfattning så till den milda grad att nu 44 % är för den militära närvaron. Vänd den andra kinden till... Jo, pyttsan!
De enda som verkar veta vad de tycker är inte oväntat Miljöpartisterna. Det gläder mig att de som stöder mitt parti inte är så överdrivna kappvändare som den övriga opinionen verkar vara, men det är lik förbaskat en synnerligen oprofessionellt utförd undersökning.

Intressant

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar