tisdag 23 februari 2010

Kusligt med Timbro...

Jag förstår inte riktigt vad alla de sk. Tankesmedjorna fyller för funktion i samhället mer än att vara obegripliga högerpolitikförespråkare (det finns ett fåtal undantag visserligen, men i stort sett alla är extremt långt till höger).
I gårdagens aftonbladet skrev Thomas Idergard och Nima Sanandaji en debattartikel där de hävdade att sjukförsäkringen är FÖR GENERÖS!!! Är de på riktigt undrar jag? Har de missat hela debatten det senaste året? Har de missat att människor som är cancersjuka tvingas söka arbete, att människor som måste sondmatas är "för friska" för att erhålla sjukersättning? Har de missat att människor har tagit livet av sig för att de oroats över att de snart skulle bli utförsäkrade?

För Generös - Det är hänsynslöst, respektlöst, känslokallt, cyniskt och oerhört obehagligt att skribenterna uttrycker sig på detta sätt.

Thomas Idergard har sedan sin tid som ordförande i Moderata Ungdomsförbundet ända till dagens arbete för Tmobro, varit en ganska flitig samhällsdebattör och deltar bland annat i Godmorgon Sveriges "Nyhetspanelen" varje fredag. Han har alltid varit en förkämpe för avregleringar, privatiseringar, mindre hjälp åt de som har det svårt och mer hjälp åt de som är rika och välbärgade. Mindre stöd åt kultur, ungdom och fritid
En klassisk moderat helt enkelt (för att inte säga ännu mera rikemansvänlig och högerorienterad). Friare marknad, och frihandel, ännu mer Europaanpassning och troende Katolik är ytterligare några av Idergards "sympatiska" features. Det skulle förvåna mig föga om man återfann Idergard i Opus Dei inom kort.

Nima Sanandaji vet jag inte mycket om mer än vad som står på Wikipedia där det framgår att han är ett av de större stjärnskotten på högerhimlen.

Det är i vilket fall som helst två herrar med ytterst osympatiska åsikter och ytterst obehaglig människosyn som författat debattartikeln och jag hoppas jag aldrig behöver uppleva den värld som dessa två herrar och deras gelikar förespråkar. En hård kall värld där människor åker runt i stadsjeepar med pansaröverdrag och skottsäkra fönster. Där fattiga och utslagna ligger i drivor på gatorna, där musik, konst och teater är förpassade till historien, där Svenskar fortfarande trots allt detta skall finna samhörighet nog till att bilda en yrkesarmé som man kan skicka med i NATO-operationer världen över. En värld där vi inte betalar skatt, och där själv är bäste dräng. Usch är det enda jag säger!http://intressant.se/intressant

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar