fredag 12 februari 2010

Har vi några nationella valmöjligheter?!

Sverige har fått en utskällning av EU och riskerar att få betala vite då vi inte infört EU:s datalagringsdirektiv i Svensk lag. I höst byter vi förhoppningsvis regering, och två av de då nya regeringspartierna är emot både FRA-lagen, IPRED, och EU:s datalagringsdirektiv. Vad skall då ske?

Vi har förbundit oss genom vårt EU-medlemskap att införa de lagar EU bestämmer skall gälla för alla medlemsstater, vilket är beklagligt. Allt mer urholkas den svenska demokratin då vår egen regering blir fullkomligt förlamade av direktiv som kommer ifrån högre ort. Vi kan å andra sidan välja att strunta i EU:s direktiv, på samma sätt som Grekland struntat i EU:s stabilitetspakt med dess 3%-regel under många långa år. De ska nu få hjälp av EU:s stater att ta sig ur sin ekonomiska kris.
Det är tydligen så det går om man struntar i direktiven. Så om vi väntar tillräckligt länge och drar på oss tillräckligt dryga böter så betalar säkert de andra EU-länderna dessa böter åt oss :)

Sverige är en av EU:s bästa nationer på att följa direktiv och lagstiftningar och införa dem på nationell nivå så varför skulle vi behöva skämmas om vi struntar i detta direktiv?

Våga Våga våga, säger jag!!!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar