söndag 7 februari 2010

Dagens mest positiva nyhet!

Drömlottningen till EM-kvalet! Sverige hamnade i en mycket bra grupp i EM-kvalet i höst. Låt oss hoppas att Zlatan Ibrahimovic bestämmer sig för att stanna i landslaget då han ser att en rejäl möjlighet finns för att spela åtminstone ett stort mästerskap till!


De ingående lagen är:
Holland- Självklart gruppfavoriter med storspelare som Ryan Babbel, Dirk Kuyt, Robin Van Persie, Khalid Boulahrouz, Joris Mathijsen, Romeo Castelen, Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder. Detta blir en svår nöt att knäcka, men vi vet av erfarenhet att den offensiva holländska fotbollen ger ytor för kontringar och Sverige var minst lika bra i mötet med Holland i EM-kvartsfinalen för 6 år sedan. Sverige är sämre än då, men det är Holland också så det är inte omöjligt. Jag tror på 2, eller möjligtvis 4 poäng sammanlagt.

Ungern- Inte direkt första gången vi hamnar i samma kvalgrupp som Ungern. De är nog urbota trötta på Sverige vid det här laget efter som de alltid har en sådan otrolig otur mot oss. Dessutom MÅSTE Zlatan vara med ju, eftersom han har räddat oss de två sista gångerna med sista minuten mål! Men normalt är Ungern ett sämre lag, även om Sverige är sämre än för några år sedan. Är lite orolig dock och även om jag tror på 3 poäng hemma på Råsunda kan vi tappa poäng borta så jag säger 4 poäng.

Finland- Derbyn är alltid trevliga, men att detta skulle vara ett derby på samma sätt som mot danskarna i senaste VM-kvalet är föga troligt. Finland skall vi desarmera helt enkelt! Så 6 poäng utan tvekan här.

Moldavien- Vi minns med skräck nagelbitaren en kall höstdag i Chisinau då inhopparen Marcus Allbäck till slut stänkte in två bollar som räddade den svenska hedern och också bidrog till det svenska avancemanget till VM 2002. Denna nervpress skall vi inte behöva uppleva igen då vi möter ett av Europas absolut fattigaste länder. Här skall 6 poäng bärgas utan tvekan

San Marino - Den självklara strykpojken och slagpåsen i gruppen. Får vi inte ihop tvåsiffrigt på våra två möten med laget så skall vi skämmas. 6 poäng även här.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar