onsdag 10 februari 2010

En till...

Inte helt otippat så har nu ytterligare ett fall av SGT (Skjut, Gräv, Tig) inträffat. Denna gång i Värmland. Jag har fortfarande inte hört Andreas Carlgren uttala sig om de två tjuvskjutna vargar som dödats efter att licensjakten avslutades. När ska miljöminister göra det tro?

Anledningen är väl att det inte finns något försvar kvar. Hela argumentation som Carlgren hade för en licensjakt har slagits i spillror av dessa tjuvskjutningar tillsammans med obduktionsrapporterna från de under jakten skjutna vargarna. Låt oss hoppas att inte bara miljöministern nu kommer till insikt, utan även alla andra politiker från de jaktivrande partierna om att någon vargjakt nästa år absolut inte är aktuell, då det kommer skjutas tillräckligt med vargar i hemlighet ändå under året, precis som vanligt. Det är pinsamt att Carlgren inte förstod att det skulle bli så här redan innan och jag antar att han skäms rejält så här i efterhand.
Det går inte att göra det hela ogjort så, som sagt, låt oss hoppas att läxan är lärd och att vi slipper se mer jakt på varg innan stammen är livskraftig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar