söndag 28 februari 2010

Har Moderaterna fullständigt glömt var de står?!

Först var de Lantmannapartiet och Nationella Framstegspartiet samt Allmänna valförbundet som blev  Lantmanna- och borgarpartiet. Högerns riksdagsgrupp och  Högerns riksorganisation var namnen från 1935 respektive 1938, 1952 blev de Högerpartiet. Då det blev det mindre modernt att kalla sig höger i slutet av 1960-talet, började man kalla de sig Moderata samlingspartiet istället fr. o. m. 1969 (moderat betyder måttfull, dvs ett synnerligen opassande namn).Då det plötsligt blev fult att vara Moderat efter katastrofvalet 2002 var man tvungna att förändra partiet. De var dock trots allt det största borgerliga partiet och ett fullständigt namnbyte hade antagligen kostat för mycket så det fick räcka med att lägga till De Nya till det redan befintliga namnet.

Nu började en propagandaföring utan dess like där man började kalla sig "Det Nya Arbetarpartiet", och låtsades plötsligt vara välfärdssamhällets ivrigaste försvarare, trots att partiprogrammet och partiets målsättningar var i stort sett desamma som de alltid varit, men med begrepp som "arbetslinjen", "Upp till kamp" och "Alla ska med" gjorde man allt för att sno åt sig väljare ifrån Vänsterpartiet och Socialdemokraterna och låtsades helt sonika driva de frågor som dessa partier alltid drivit.

Nu 2010 kommer nästa led i De nya Moderaternas stöldpolitik. De har nämligen bestämt sig för att, då Miljöpartiet de Gröna råkar gå bra i opinionsmätningar så ska man sno den gröna färgen och göra den också till "Det nya Arbetarpartiets" färg. De verkar för det första tro att det är färgen som gör att Miljöpartiet går bra, eller också har de fått för sig att denna färg är ledig så de kan sno åt sig den. Man kan bli heligt förbannad över betydligt mindre än så. Nu får det lov att vara nog med den här förbannade stöldpolitiken! Ska de vara Moderater så får de väl för sjutton stå för både den politik de för, det samhälle de vill ha och dessutom hålla sig till sin egen partifärg då de skall tillverka affischer!

Läs också:

Silvertörne
Ali Esbatis Kommentarer

Intressant

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar