torsdag 4 mars 2010

Nu krävs det nya tongångar i valdebatten!

Först och främst måste nivån upp i valdebatten, upp ur sandlådan, bort från pajkastningsarenan och in på den sakpolitiska, värdegrundsmässiga och ideologiska arenan för att inte tala om den ekologiska.


  • Miljöfrågorna lyser fortfarande med sin frånvaro i valdebatten. Dvs de frågor som kan göra MP till valets stora vinnare. 
  • Ytterligare en fråga som jag i flera inlägg och även Göran Hådén m. fl. uppenbarligen ville höra mer om är den svenska vapenexporten och politiken för nedrustning. 
  • Jag vill höra mer om miljöfordonsöverenskommelsen som de RödGröna slöt redan förra året, som dock kan kompletteras väsentligt. 
  • Jag vill höra mer om vad de RödGröna avser göra med betygshetsen och betygsinflationen som uppstått i Folkpartiets enpartistyre av det svenska utbildningsväsendet. 
  • Jag vill veta vad som skall förändras i småföretagarpolitiken, och vilka aktiva åtgärder som skall tas för en omställning till ett tjänstebaserat samhälle snarare än ett konsumtions- och förbrukningsbaserat industrisamhälle för jag förutsätter att alla de RödGröna partierna har den framtidsvisionen då allt annat borde innebära att MP fäller ett regeringssamarbete. 


Ekonomisk tillväxt baserad på konsumtion måste upphöra, vi kan vara ett land som tillhör framtiden och som jobbar aktivt för att forma den eller också kan vi vara ett land som passivt rättar in oss och bara lyssnar på större nationer i tron att de förstår bättre än vi småländer.

  • Jag vill också höra mer om integrationspolitiken och invandring då detta är essentiella frågor för många människor. Det måste framhållas att invandring faktiskt kan innebära en vinst för samhället, och inte bara är ett problem vilket alliansens starkaste röst i integrationsfrågan Folkpartiet ständigt framför.
  • Jag vill höra mer om de RödGrönas politik för bostadsbyggande för unga, ensamboende och låginkomsttagare och om allmännyttans bostäder skall fortsätta att enbart byggas i trångbodda miljonprogramsområden, eller om man ska våga ta upp kampen för hyresrätter till rimliga priser i Limhamn, Danderyd eller Örgryte.Nu måste de RödGröna börja jobba i valrörelsen, alliansen har börjat, och de är allt annat än tysta och inaktiva se till att ta upp kampen. Vi kan inte förlita oss på nuvarande ledning i opinionsmätningar och det faktum att alliansen måste lyckas med en historisk vändning. Det kan de mycket väl lyckas med om de inte har några motståndare.

Intressant

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar