söndag 28 mars 2010

SD med spenderbyxor på...

Sveriges rasistparti höll under lördagen sin valkonferens där riksdagslistorna fastslogs och under mötet har
också riktlinjerna för valarbetet lagts upp, dvs. vilka vallöften man ska ge.
Det handlar uppenbarligen snarare om vallögner. Partiet lovar nämligen bland annat sänkt skatt till pensionärerna till en kostnad av inte mindre än 13 miljarder kronor!
Dessutom lovas höjd a-kassa, bättre mat i äldrevården, återinförande av allmän värnplikt, höjd föräldrapenning etc. etc. alla dessa till okända kostnader.

Det är en lång lista med oerhört dyra satsningar vilka man inte ens har siffror på hur mycket de faktiskt kommer kosta. Jag tror inte att någon tycker att dessa förbättringar i sig är felaktiga. Vem vill inte att pensionärerna skall få det bättre eller få bättre trygghetssystem, men vad som däremot ÄR felaktigt - och oansvarigt - är att som politiskt parti gå ut med totalt ofinansierade vallöften utan att ha siffror på kostnaderna. Dessutom är en del av vallöftena tänkta att delfinansieras av ett borttagande av det svenska biståndet (10 miljarder kronor ungefär), en hårdare asylpolitik och en sänkt EU-avgift. De båda senare har inte Sverige någon egentlig rätt att besluta om på egen hand, vilket Sverigedemokraterna uppenbarligen inte känner till (detta är väl visserligen föga förvånande...). EU-avgiften ingår i EU:s budget, asylpolitiken är i relation till de internationella avtal och konventioner som Sverige skrivit under och dessutom är invandringen inte i sig någon enorm kostnad som sedermera inte betalar sig. Sverige kommer inom några år snarare behöva fler invandrare som kan arbeta då vi har en åldrande befolkning.
Dessutom har de tänkt sig att spara pengar på kultursektorn som redan går på knäna och skulle behöva mer statligt stöd för att finnas kvar.

Det är märkligt att i ena änden anse sig värna om "den svenska kulturen" och i andra änden dra bort möjligheterna för ett svenskt kulturliv att existera. Att ta bort modersmålsundervisningen borde de själva kanske ta reda på lite fakta om innan de uttalar sig, det går inte att (och bör inte) argumentera och diskutera med dessa knäppgökar som grundar sin politik på rädsla och känslor snarare än kalla hårda fakta eller åtminstone rimliga visioner.
De försöker allt vad de kan att framstå som rumsrena och vara ett seriöst parti, men det är så rysligt uppenbart att partiet består av mindre begåvade stolpskott. Hur mycket Jimmie Åkesson än har kostym på sig så blir inte partiet mer seriöst!

Lena Melins analys i Aftonbladet om att partiet egentligen bara har sympatier från människor av en anledning, nämligen den kritiska hållningen till invandringen och asylpolitiken är troligtvis helt korrekt. Och därför är försöken att utforma ett "riktigt" partiprogram för att vinna andra röster, antagligen ett tämligen onödigt arbete.
Låt oss också hoppas att Jimmie Åkessons tvärsäkerhet om att partiet i opinionsundersökningar alltid är underskattade inte är korrekt, för i så fall hjälper det ju inte att partiet för tillfället dykt under riksdagsspärren. Det är dock långt till valet och något fuffens skall man nog kunna hitta innan det som sänker partiet rejält, förutom den idiotiska, okunniga och korkade inställningen till invandring :)

Intressant

2 kommentarer:

 1. http://katidis.wordpress.com/2010/03/17/svennehora/

  Mvh

  SvaraRadera
 2. Jag publicerade denna kommentar först efter att ha funderat en stund. Mitt själ till varför jag till slut bestämde mig för att publicera var av anledning att du länkar till din egen blogg, och därmed är jag utom ansvar för det som står där. Jag förstår faktiskt inte ett skit vad ditt inlägg har med mitt att göra egentligen. Din personliga upplevelse av en taskig kille och hans otrevliga familj har absolut ingenting med varken politik, Sverigedemokrater eller mitt inlägg att göra.

  Det är självklart jättetråkigt att du har behandlats illa av en kille, men du får nog förklara på vilket sätt din kommentar har med mitt inlägg att göra.

  Tror du på allvar att din historia är något slags argument för att rösta på rasistpartiet, eller vad?

  SvaraRadera