fredag 2 april 2010

Är detta möjligt, eller är det ett uselt aprilskämt?!

Hur är det möjligt att svenska fredsaktivister hindras från att resa in i Israel?
De ungdomar som det nu gäller är medlemmar i ett projekt vid namn "Låt oss tala om fred" med målet att främja samtal mellan Israeler och Palestinier, och med syfte att bygga broar mellan judar och muslimer. De är ute och föreläser på svenska skolor och skulle nu åka på studieresa.
3 av de fyra ungdomarna Lama Abu-Iseifan, Salam Abu-Iseifan och Samaa Sarsour hindrades helt sonika inresetillstånd, enligt de Israeliska myndigheterna av "säkerhetsskäl".  Men då de svenska medborgarna hade palestinsk-arabisk bakgrund så är det inte svårt att gissa vad det egentligen handlar om, nämligen ren och skär rasism och ingenting annat.
Tigran Feiler som har judisk bakgrund tilläts efter 11 timmars förhör inresa men detta sedan han skrivit under en förbindelse att inte resa till palestinska områden och dessutom lämnat en deposition på 10 000 SEK! Är detta ett aprilskämt också eller vad?

Ett fredssträvande skolföreläsningsprojekt som stoppas i den Israeliska gränsövervakningen. Ett projekt med syfte att motverka antisemitism, islamofobi och att ge svenska skolungdomar en annan och mer personlig bild av konflikten än den som media rapporterar om. På vilket sätt är dessa ungdomar en säkerhetsrisk, eller var det för ungdomarnas egen säkerhet som de utvisades, kanske?

Att den nuvarande Israeliska regeringen inte är intresserade av fred råder det ingen tvekan om, men frågan är när detta ljus skall gå upp för regeringarna runtom i världen. Det faktum att både Israel ser hela Jerusalem som sin odelbara huvudstad och Palestinierna ser östra Jerusalem som sin blivande huvudstad måste sättas P för! Världssamfundet, EU och USA måste slå näven i bordet och ta ministaterna i örat och vrida om. Jerusalem ÄR och SKALL FORTSÄTTA VARA internationellt territorium! Det tillhör varken Israel eller Palestina och det skall vara delat i en Palestinsk-Arabisk del i östra Jerusalem och en Judisk del i västra, punkt slut!

Vad skulle förresten hända om Sverige gjorde likadant som Israel vid sina gränser? Om vi stoppade ett gäng Israeliska medborgare och skickade hem de flesta på momangen och släppte in någon efter att ha hållit långa förhör om personens syfte med sin vistelse i Sverige. Dessutom skulle vi se till att försäkra oss om att han/hon minsann inte skulle sätta sin fot i närheten av en synagoga (för att undvika att personen mötte judar) och heller inte besöka Norge under sin vistelse i Sverige, eftersom Sverige plötsligt fått för oss att vi innehar rätten att vaka över Norges gränser.

Läs gärna också:
Palestinagrupperna

Intressant

6 kommentarer:

 1. Eh, nej. En av "tjejerna" är Abu Iseifan, som bjöd in Hamasterrorister till Palestinska Föreningen i Malmö 2006. Övriga är dessutom kopplade till de så kallade Palestinagrupperna, som just nu bedriver en bojkottkampanj mot hela Israel.

  Självklart ska inga sådana extremister och propagandister, som sysslar med att uppmana till israelhat i svenska skolor, släppas in i landet.

  SvaraRadera
 2. Israelhat?! Vad fan snackar du om? Du har ju inte en susning om någonting. Jag undrar också vad du menar med att sätta ordet tjejerna inom citationstecken. Jag tror att du ska fundera lite över orden extremist och propagandist och kolla upp ordet självinsikt också när du ändå är igång.

  SvaraRadera
 3. Jag vill bara dementera en sak. Obetydligt men ändå.. Ingen av Abu-Iseifan tjejjerna har någonsin bjudit in någon. Det är rent förtal!

  SvaraRadera
 4. Visst är det obetydligt, men bra ändå att det sägs! De är medlemmar i en organisation som sysslar med föreläsningar på skolor! En organisation vars syfte är att motverka hat och brist på förståelse. Jag vet överhuvudtaget inte vad "Fredrik" har för belägg för det han påstår, jag vet inte heller vad det är för fel på alla människor som tror att vi som stödjer Palestinierna, och som hoppas på fred, skulle hata Israel och israeler.

  SvaraRadera
 5. Israelfanatiker försvarar ALLT Israel gör, oavsett om det bryter mot mänskliga rättigheter.

  Men det kommer en dag.. och då kommer de att dömas.

  SvaraRadera
 6. Dina ord låter lite löjligt bibliska tycker jag. Visst är det så att Israelfanatiker är löjliga, men det gäller fanatiker åt alla håll som tror att det bara är den andra sidan som begår felen och brotten. Hela hemligheten bakom att komma överens och att uppnå fred i alla typer av sammanhang är att samtala, försonas, inse även sina egna fel, brister och misstag. Att prata om hämnd, dömande, krig etc. leder ingenvart.

  SvaraRadera