söndag 15 augusti 2010

Krävs mer än innehållsförteckning

Det är inte någon av valets avgörande frågor, men borde vara större än vad den är nämligen frågan om maten som serveras på offentliga institutioner.

Att bara ställa krav på innehållsförteckning är inte enligt mig en lösning på problemet. Det betyder ju bara att man får se vilken skit man stoppar i sig! Problemet med långa transporter försvinner inte, problemet med näringsinnehållet försvinner inte och problemet med kvaliteten försvinner inte.

Naturligtvis är innehållsförteckning en del i lösningen och man skall veta vad man erbjuds, men jag tycker att det är minst lika viktigt att se till att maten är närproducerad, att den är tillverkad av ekologiska och KRAV-märkta råvaror och att den är god samt näringsrik.

Norrköpings kommun som valt att inhandla närproducerad mat, blev fällda för brott mot konkurrenslagstiftning vilket är fullständigt absurd enligt mig.
Hur är det möjligt att en lag så tydligt kan verka mot en bättre miljö och bättre hälsa?!
Är det verkligen rimligt att denna lag får finnas kvar?
Självklart inte är ju svaret och om detta beror på EU-bestämmelser så måste ju naturligtvis problemet tas upp i ministerrådet och EU-parlamentet med kraft!

Intressant

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar