måndag 16 augusti 2010

Vill Sossarna förlora valet?!

Hur tänkte ni här? En butler i T-banan?! Har sossarna glömt bort att det finns närmare 8 miljoner väljare utanför Stockholm? Har sossarna glömt bort att de är emot RUT-avdraget? Trots det vill de införa en liknande och mycket märklig tjänst men begränsad till huvudstadens tunnelbana vad jag förstår.

Aj, aj, aj Carin Jämtin borde nog hållas utanför valrörelsen i fortsättningen. Hon har redan gjort bort sig när det gäller Förbifart Stockholm och nu när det gäller denna nya tjänstesektorsatsning.

Vad håller sossarna på med egentligen? Jag är rädd att de flesta väljare tänker likadant angående detta förslag. Måtte inte detta trams förstöra den RödGröna valrörelsen framöver. Det är inte seriöst och det är definitivt inte något som de RödGröna har kommit överens om!


Intressant

3 kommentarer:

 1. Men vänta här nu! Det hela är ju ett förslag just för Stockholm, från Socialdemokraterna i Stockholm. Varför ska lokalpolitiken fokusera på något annat än just lokalpolitik?

  Det finns inte så stora likheter med RUT tycker jag. RUT är skattesubventionerade städ- och nannytjänster åt de som redan har mest. Det socialdemokratiska förslaget om att underlätta för att tjänsteföretag etablera sig nära tunnelbanan gynnar medelinkomstagare som åker kollektivt.

  Med den lilla , men betydelsefulla, skillnaden att förslaget INTE handlar om att skattesubventionera någon del av tjänstesektorn.

  Förslaget tar inte resurser från något annat och går alltså inte att jämföra med rut.

  Katrin Kielos förklarar det hela bra i Aftonbladet:
  http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/katrinekielos/article7639099.ab?sms_ss=facebook

  SvaraRadera
 2. OK, jag har förstått det senare. Det var inte lika tydligt från början och jag tycker att det är rätt onödigt av Aftonbladet att gå ut med förslaget som förstasidesstoff och slå på stora trumman för ett förslag som inte berör resten av Sverige överhuvudtaget. Jag tycker fortfarande att förslaget är löjligt dock, liksom RUT och ROT. Tjänstesektorn skall premieras men det ska vara generellt! Alla tjänster och återvinningsindustri skall lågbeskattas medan nyproduktion och förbrukning skall högbeskattas.

  SvaraRadera
 3. Tyvärr måste jag erkänna att vi har ett litet problem i Huvudstaden, vissa ledande Socialdemokrater verkar glömt att det finns en massa människor här med årsinkomster under en halv mille. Tror aldrig en sosse från Götet eller någon bruksort kommit med dom här ideerna.Okej, det innehåller ju inga subventioner, så jag slipper ju betala för det via skattsedeln som RUT. Däremot finns det betydligt viktigare livspusselfrågor som behöver lyftas, som barnomsorg för skiftarbetande föräldrar.

  SvaraRadera