tisdag 17 augusti 2010

Bygga hyresrätter moderat förslag?

Moderaterna fortsätter med sin ytbehandling och försök att stjäla röster från vänster genom att göra sken av att man är intresserade av att bygga fler hyresrätter, åtminstone i Stockholm.

Av 15000 nybyggda lägenheter som man vill bygga menar man dock att endast 6000 ska bli hyresrätter. Bostadsrätterna skall alltså bli 9000 fler! Dessutom fortgår ombildningen av hyresrätter till bostadsrätter och  det kommer de facto bli allt färre bostäder för de som inte har råd eller lust att köpa sin bostad. Det är inte ett seriöst förslag för fler hyresrätter utan enbart retorisk taktik att slänga ut detta förslag.

När moderaterna talar måste man alltid läsa mellan raderna. Retoriken är utbytt men politiken är densamma. Även reinfeldt själv, Carl Bildt, Christina Axén-Ohlin och flera andra ledande moderater har vid ett flertal tillfällen framhållit just detta på olika sätt. Ideologin kvarstår och på sikt är målet exakt detsamma som förut. Statsministern blev medlem i partiet pga. deras syn på privat ägande och välfärd (kom ihåg att han jämfört välfärdsstaten med AIDS och pest), han skulle ha gått ur partiet för längesedan om det hade blivit någon förändring på denna punkt. Om partiet skulle ha ändrat åsikter och ändrat inriktning så skulle de ha tappat alla gamla medlemmar, men så är inte fallet. Tänk efter om moderaterna verkligen är ett parti som står för allmänintresset, som står för jobb åt alla och om de verkligen vill bevara den svenska välfärdsmodellen.
Tror du det på riktigt när du verkligen tänker efter? Har du förtroende för moderaterna när det gäller miljöpolitik och samhällsengagemang? Jag tror faktiskt inte människor har det innerst inne nämligen, hur många blir egentligen moderater om de gör Valpejls kompass (kom ihåg dock att miljöfrågorna är väldigt få och utrikesfrågorna är oerhört förenklade)?

Intressant

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar