onsdag 18 augusti 2010

Vad är det för valrörelse vi har?

Allvarligt talat, det måste ske en uppryckning i valrörelsen. Det är för mycket utspel om trams! Det är RUT-avdrag hitan och TUT-avdrag ditan, det är ROT och kamphundsförbud, Burka- och Niqabförbud, Kommunala frisörer och slaveri för ungdomar, tidigare betyg och hårdare straff. Var är de viktiga frågorna? Var är frågorna om att vi är på väg mot en återvändsgränd? Var är förslagen på en omstrukturering av samhället? Var är förslagen som verkligen gör Sverige till ett "föregångsland" som statsministern pratar om? Nu är statsministerns definition av ett sådant inte samma som min ska sägas. Statsministerns definition är nämligen att Sverige skall vara föregångare när det gäller att ta efter andra länder, hur nu detta kan göra Sverige till föregångare.

Miljöpartiet försökte sig på ett litet förslag för att ställa om samhället men mötte enbart våldsam kritik och vågade inte längre stå för förslaget när det började storma.
Politikerna måste inse att vi inte kan köra på i samma spår, att vi måste ändra riktning och detta rejält. Lars Ohly talade i Almedalen om sin vision för ett framtida Sverige och även Wetterstrand och Eriksson stod för visionstal men dessa fick relativt lite uppmärksamhet i jämförelse med Sahlins och reinfeldts tal.

Jag tror att väljarna är alldeles redo för tyngre frågor, de allra flesta har en helt annan miljömedvetenhet och är mer beredda än någonsin att ställa om sina livsstilar, men det krävs mod från politiker att verkligen våga stå i frontlinjen för en sådan omställning. Detta mod saknar jag, framförallt från de två stora partierna.
Mitt tips är att rösta grönt - ju större Mp blir, desto mer inflytande får de och ju närmare kommer vi en rimlig framtid för oss själva, för framtida generationer, för djur och natur, för alla ekologiska system och för landet Sverige!

Intressant

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar