torsdag 12 augusti 2010

Köper någon det här tramset?!

Finns det någon som köper allianstramset som ska stå på deras valaffischer? Det nya moderna får väl ändå de RödGröna sägas stå för, eller?
De RödGröna består av två partier som aldrig befunnit sig i regeringsställning, två partier som har oerhört tydliga värderingar och visioner samt ett parti som har enorm erfarenhet av regeringsmakt och regeringsarbete samt starka band till fackföreningsrörelsen och övriga folkrörelser. Två partier med nytänk och ett parti som rannsakat sig självt och förnyat, förändrat och förbättrat mycket av sina gamla idéer.

Alliansen fick tydligen för sig att det är de som sitter i opposition när de tryckte upp valaffischerna, de verkar ha fått för sig att det är de som behöver komma med nya vallöften istället för att försvara den politik som de har bedrivit de senaste fyra åren. Den politik som har lett till massarbetslöshet, ökat bidragsberoende och ökade klyftor. De verkar totalt ovetande om att de har suttit vid makten de senaste fyra åren och ser nu som sin uppgift att kritisera de RödGrönas politik som inte ens har testats i praktiken!

Om vi då går på vad som faktiskt står på affischerna
Affisch 1:
"Bakåt eller Framåt". Detta är enligt min uträkning det gemensamma budskapet från högern. Här hävdas det som sagt att alliansen är de moderna framåtsträvarna i motsats då till de omoderna bakåtsträvarna i det RödGröna laget. Detta stämmer om man menar att en miljöpolitik som förstör miljön är modern och framåtsträvande. Det stämmer också om man menar att ökade klyftor och mindre jämlikhet är framåtsträvande och om man anser att det är hypermodernt med massarbetslöshet. Det är sant om man tror på att "hypermodern" kommersiell valjakt leder till fler valar och om man tycker att licensslakt på varg är en fin framtidsvision (dessvärre tycker ju även sossarna att detta är en lyckad idé så den är svår att skjuta hål på...). Om man tycker att mer jobb och mer konsumtion är hypermodernt så är det som står på nämnda affisch måhända korrekt.

Affisch 2:
"Mer bidrag eller jobb" skall texten lyda på denna poster. Detta torde vara Högerpartiets bidrag i affischleken men vad sjutton de menar med detta är frågan man måste ställa. 17 % fler får försörjningsstöd i år än förra året. I 80 % av landets kommuner har bidragsutbetalningarna ökat under nuvarande regering. Fler tar emot bidrag idag än för 4 år sedan. Bidragsberoendet har ökat under alliansens tid vid makten och därför är det ju närmast ett skämt att de på en valaffisch skriver just detta. Eller är det kanske så att de alldeles gratis har tryckt upp en affisch åt de RödGröna?!

Affisch 3:
"Flum eller Kunskap". Här har väl skolminister Björklund fått välja text antar jag. Kan det bli flummigare än detta budskap? Vad betyder detta egentligen? Är det en hänvisning till skolan eller samhället i stort? Om det är riktat mot skolan så tycker i alla fall jag att det är minst sagt flummigt att bygga sin skolpolitik på egna åsikter och påhitt snarare än att rätta sig efter aktuell forskning på området, eller? Återigen så verkar det vara en specialupptryckt poster för att hjälpa de RödGröna till makten. Vi får tacka och ta emot bara. Tack och bock!

Affisch 4:
"Kolkraft eller ren energi". Detta är väl ändå den allra mest befängda av affischerna! Det är "Maudan" som har stått för den här farsen antar jag. Alliansen borde inte ens ta i detta område då de naturligtvis både har lägre trovärdighet och mindre kunskaper på området än alla de RödGröna partierna. Jag tror inte någon frisk människa kan ta denna affisch på allvar och tro att det är alliansen som står för den rena energin och de RödGröna för kolkraften. Jag vet inte om det ens behöver kommenteras men jag påminner om att i det RödGröna blocket sitter Miljöpartiet. I det RödGröna blocket sitter också Vänsterpartiet som har en mycket progressiv miljöpolitik för att vara ett "gammelparti". I alliansen sitter 2 ultrakonservativa partier, ett utomordentligt falskt parti som kallar sig arbetarparti trots att man företrädder familjen Knoll von Tottenbrauer av Hobsburg und Welterschaft och ett parti som en gång i tiden stod för de grönare borgaridéerna men som numera mest verkar intresserat av nyliberalism och antisocialism. Det vimlar alltså inte av gröna idéer på den mörkblå sidan om man säger så... Det finns helt enkelt inte mer att säga om denna trams-affisch.

Affisch 5:
"Politisk styrning eller eget val för äldre". Här har farbror Hägglund varit i farten skulle jag tro och det är antagligen den enda affisch som faktiskt hyser något mått av sanning. Valmöjligheterna blir kanske något färre med de RödGröna, men tryggheten, kvaliteten och kontinuiteten desto större. Detta är väl den enda affischen som faktiskt kan visa på en skillnad som alliansen har rätt att sno röster på. De pensionärer som vill ha full frihet att välja allting och som tror att det resulterar i en bättre tillvaro både för en själv och alla andra som använder sig av äldrevården på ett eller annat sätt kanske ska lägga en röst på Kd, men detta gäller alltså enbart pensionärer. Och då enbart de pensionärer som känner behov av att välja vilket taxibolag man ska åka till vårdcentralen med och då dessutom bestämma sig för vilken vårdcentral man ska åka till och välja vilket apotek man ska hämta ut medicinen på och hoppas att just den apotekskedjan någonstans i landet har just den medicinen som man önskar sig, och hoppas att allt detta är klart innan taxametern har tickat iväg allt för långt och förhoppningsvis hinner man hem för att välja vilket bolag man ska köpa hemtjänst ifrån och vilket bolag som ska sköta städningen. Alla dessa val är naturligtvis vad varje mindre frisk pensionär önskar sig att få göra varje dag... eller?

Nej hörrni ni, jag och alla RödGröna kan bara tacka och ta emot för den utomordentligt bedrövliga affischkampanjen som alliansen lyckats skrapa ihop. Här finns många poäng att plocka i debatterna för de RödGröna företrädarna.

Intressant

3 kommentarer:

 1. Ja, jag hajjade också till. Om det är något som den nuvarande regeringen står för så är det ju klassisk, bakåtsträvande högerpolitik. Det blir extra kul när de gärna pratar om "vänsterexperimentet" (nu var det ett tag sen iofs) och samtidigt menar att vi står för något gammalt. De får väl ändå bestämma sig...

  SvaraRadera
 2. Såg en moderat affisch där det stod: Bara ett arbetarparti kan fixa jobben.

  Moderaterna har aldrig varit och kommer aldrig att bli ett arbetarparti!

  SvaraRadera
 3. Så sant! Moderaterna är ett högerparti för överklass, centerpartiet likaså numera (där har ju trots allt förändring skett, dock knappast till det bättre), Folkpartiet är ett ultrakonservativt parti som står för hårdare tag, mer USA i Sverige såsom införande av en FBI-liknande organisation etc. Kd är också ultrakonservativa men har fått för sig också att vara lite marknadsliberaler, det vet nog varken ut eller in stackarna...

  SvaraRadera