torsdag 28 januari 2010

Orättvist!

Jag tycker att det är orättvist att tidningarna blåser upp stora rubriker om den fruktansvärda försäkringskassan som jagar sjukskrivna som kriminella. Det är väl för katten inte försäkringskassans fel!

Försäkringskassan jobbar på uppdrag av staten. De utför endast de order som kommer uppifrån. Visst kan man ifrågasätta regler, och även tumma på dem emallanåt och det är jag övertygad om att enskilda handläggare gör. Men i grunden är man så illa tvungna att verkställa de beslut som kommer från högre ort.Vad är då namnet på denna högre ort? Jo det är i första hand Regeringen, vilka sitter då där? Jo det är framförallt "Det nya arbetarpartiet" som Moderaterna komiskt nog kallar sig, tillsammans med Stureplanscentern vilka har glömt bort sitt ursprung ännu mer än socialdemokraterna kan beskyllas till och med, Antifolkpartiet som en gång var en av de starkaste motståndarna till hårda tag emot invandrare och flyktingar, sjuka och svaga. Och just ja, jag höll på att glömma dem Kristdemokraterna som inte har fått igenom någonting i princip av sin politik under fyra år i Rosenbad vilket gör att man inte ens behöver bry sig om att nämna dem.

Nej gott folk, jag hoppas ni tänker efter och inser att det inte är försäkringskassornas fel att det är på det här viset. Inte heller är felet den enskilda handläggarens, då han/hon pga. regelsystemet tvingas krossa tillvaron för människor som i praktiken är totalt utan arbetsförmåga. Nej, det är fredrik reinfeldts, maud olofssons, jan björklunds och göran hägglunds och deras partiers fel! Kom ihåg det, då den tredje söndagen i september kommer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar