måndag 8 mars 2010

USA fäller bomber över Sverige, och NATO-medlemskapet kryper allt närmare

Försvarsmakten har till regeringen sänt en begäran om tillstånd för en flygövning över Norrbotten. Denna flygövning skall genomföras tillsammans med USAs flygvapen och i den ingår bland annat bombfällning.
Det blir om den blir godkänd och genomförs den första samövningen med enbart svenskt och amerikanskt flygvapen som deltagare. Det svenska försvaret har deltagit i liknande övningar tillsammans med amerikanskt flygvapen tidigare, men då med fler deltagande länder. Dessutom har NATO-övningar också utförts på svenskt territorium, och den senaste var bara en fortsättning på vad som inleddes året innan med "Loyal Arrow". I övningarna deltog NATO-länder och sk. PfP-länder, vilket är en förkortning för partnerskap för fred - Partnership for Peace (hur i hela hel--te man nu kan kalla sig för det när man är inblandad i allt annat än fredlig verksamhet). Sverige deltog i övningen med ca 1000 soldater.

I PfP ingår bland annat Ryssland, men de fick inte vara med vid ovan nämnda övningar eftersom övningarna syftade till att träna försvar mot just Ryssland! Är kalla kriget tillbaka undrar jag då? Och har Sverige inte lärt sig av historien att det klokaste och mest lämpliga är att stå utanför om ett nytt kallt krig är på väg?

Nu skall då alltså ytterligare närmanden ske gentemot USA, den amerikanska stridsmakten och NATO. Denna smyganslutning till NATO är minst sagt oroande och det ökade samarbetet med NATO-länder i militära frågor är direkt i strid med den svenska alliansfriheten. Det måste få ett slut och debatten måste tas i medier, i fikarum, i personalmatsalar! Den svenska allmänheten måste få kännedom om de djupt odemokratiska metoder som används av försvarsmakten och den borgerliga alliansens företrädare.

Jag är djupt oroad över den militära utveckling som sker i Sverige, inom EU och i världen där svenska soldater och medborgare tvingas in i ett säkerhetsläge både i Sverige och utomlands som de aldrig har bett om, och inte har ställt sig bakom i någon form. Snart vet inte ens svenskar själva var gränsen går mellan det svenska försvaret, EUs militära styrkor, FN-styrkor och NATO. Den tid då svenskar enbart ingick i blåflaggade FN-insatser verkar dessvärre vara förbi, åtminstone tills vi svenskar sätter ner foten och säger STOPP!

Vi har ett problem i afghanistan där våra svenska soldater får det allt svårare att för afghanerna klargöra distinktionen mellan dem själva och ISAF-styrkorna, och de USA-ledda OEF-styrkorna.

"Den internationella säkerhetsstyrkan ISAF och koalitionen OEF ... ska vara två distinkt skilda insatser", skriver riksdagen i det betänkande som senast utökade den svenska militära styrkan i Afghanistan. Det är en gränsdragning varje afghan har svårt att uppfatta."Så skriver Gustav Fridolin i sin bok "Från Vittsjö till världen", det som var svårt då är ännu svårare idag då amerikanska soldater rycker fram i tusental i Afghanistan och också skall posteras i form av 3500 soldater i området som den svenska ISAF-styrkan befinner sig. Gustav Fridolin vill inte att de svenska trupperna dras tillbaka omedelbart från Afghanistan och jag håller med i nästan allt han säger och skriver och han har en insikt om läget som få människor i Sverige har efter sin reportageresa till Afghanistan. Någon panikpolitik får inte ta överhanden, men läget blir allt allvarligare både i Afghanistan och i Norrbotten.

Frågan om inte läget i Afghanistan med allt tätare kontakter mellan NATO och svenska styrkor, svårigheterna för Afghaner att se skillnad på ISAF-trupper och OEF-trupper, smyganslutningar till NATO på hemmaplan osv. måste lyftas upp till ytan. 
Vi behöver en offentlig förklaring och ett klargörande över vad som egentligen pågår, och vad som är Sveriges mål. 
För som det ser ut just nu, då man svårligen som svensk, och omöjligen om man kommer ifrån något annat land kan skilja på NATO och svensk militär, verkar den svenska alliansfriheten och neutraliteten i krig vara starkt hotad och aktivt på väg att utrotas.
Den svenska regeringen för inte bara folket bakom ljuset utan försöker till och med undanhålla fakta ifrån Sveriges riksdag.


Intressant

3 kommentarer:

 1. Lol .. när våra soldater är klara i afghanistan med att skjuta människor för att förmedla frihetens ideal så kommer de att bli ombedda att skjuta svenskar när de kommer hem, för by then kommer svenskarna vara så fed up med den frihet de inte längre har att ett frihetskrig är nödvändigt för att återställa demokratin. Då får vi se soldaternas sanna hjärtan. Kommer de att försvara den fascistiska regeringen eller kommer de att ställa sig på folkets sida och försvara FRIHETEN?

  Risken finns att era barn kan komma att få uppleva det som afghanska och irakiska barn upplever idag. Cykla för fort mot en vägspärr och få en kula i huvudet.

  Are you ready for that?

  SvaraRadera
 2. "verkar den svenska alliansfriheten och neutraliteten i krig vara starkt hotad och aktivt på väg att utrotas."

  Sveriges neutralitet i krig var över the moment vi började delta i kriget mot terrorismen, för det kriget är globalt. Svenskar är nu lika legitima mål i utlandet som amerikaner och briutter är, och jag är en av de som är grymt förbannade på våra politer för att de vek sig för utpressning "either you're with us, or you're against us". Det första som poppade ur min mun när jag hörde det var "Screw You". Jag vill inte bomba i utlandet och ej heller stödjer jag någon som använder våld som vapen. Ville Bush bomba sverige för det valet så fick han göra det, för då hade han gått till historien som den värsta psykopaten sedan hitler, så risken för otrevliga påföljder OM vi hade behållit vår integritet och sagt "fuck off" till ett sådant ultimatum (man skall inte lyssna på individer som säger saker i ren ilska, man väntar tills de lugnat ned sig, sovit och ätit) hade varit minimal. Dessutom, if you give a mouse a cookie, he's gonna want milk as well.

  They're definitely getting milk now. Soon they want the table, then the house, then You, and if you haven't killed yourself by then, they will simply eat you alive.

  SvaraRadera
 3. Medan media mörkar...DU-vapen dess effekter här och nu!


  Vad jag förstår bygger nu USA en militärbas i Sverige, detta med bombandet är bara en förevändning för att få hit krigsmaterial och amerikansk soldater i Sverige.
  Vi är en lydstat uner USA och jag är helt övertygad om att de placerar kärnvapen i Sverige.

  Vad används i krismaterialet- var tillverkas det?
  Används utarmat uran ?
  Konsekvenser:

  Hur långt den radioaktiva strålningen som inandas sprids
  via vinden är oklart- men det är mycket långt...
  ARK Aktionsgruppen mot radioaktiv krigföring/ Svenska Läkare mot kärnvapen och Svenska Freds - sprider information om, och skapar opinion mot användandet av ammunition med den giftiga och radioaktiva tungmetallen utarmat uran, som idag används / användes i krigen mot Irak och Afghanistan. Medan media mörkar...

  I april 2004 och 2009 hölls internationell konferens i Stockholm kallad ”Krigets Miljöeffekter”. Där deltog forskare
  och läkare från USA, Storbritannien, Irak, Kanada och Sverige. De redogjorde för sina forskningsrön om
  DU-ammunition och dess effekter på hälsa och miljö.
  Ladda ned faktarapporten media mörkar här om soldater som får canser, genmutationer odrickbart vatten ,
  fakta om strålningen från krigsvapen som används i dag, även vid Fredsstyrkeinsatser .
  Hur långt radioaktiva strålningen som inandas sprids via vinden är oklart- men det är mycket långt!
  Och- det vore bra för oss människor , ja allt på vår jord, med ett totalstopp kan ja tycka..

  http://www.uraniumconference.org/du-broschyren.pdf

  INgEN kan undvika att inandas strålningen som blir- hur långt den sprids med vinden
  vet dock inte nån alls..
  däremot finns kunskapen om hur vi påverkas...vad som påverkas..ett axplock från ARK:


  http://www.uraniumconference.org/  Svenska Läkare mot Kärnvapen ( = DU-vapen)
  - en mycket bra aktiv nyhets site och kunskapskälla klicka HÄR!

  saxat:
  2009-03-03
  DU-skadade soldater får 30 miljoner euro av italienska staten
  Efter att en parlamentarisk kommission utrett frågan har nu den italienska staten beslutat om ett stödpaket om 30 miljoner euro till soldater och deras anhöriga. Vid en presskonferens talade den italienske ministern i klartext om DU: "Det är vår plikt att stödja soldaterna och deras familjer, offer för utarmat uran och nano-partiklar".
  ICBUW
  2009-07-16
  Sverige går INTE mot DU-vapen
  Belgiens parlament har förbjudit DU-vapen. Inom tre år skall den belgiska staten avveckla de befintliga lagren av ammunition och pansar som innehåller utarmat uran eller någon annan, industriellt framställd, uran. Lagen trädde i kraft den 21 juni. I FNs generalförsamling vill 143 stater genomföra en grundlig undersökning om DU-vapnens risker. USA, Storbrittanien, Israel och Frankrike säger nej till en sådan undersökning. Sverige lägger ner sin röst!?

  Gabor Tiroler – Miljömagasinet
  Källa Nyheter
  VAD har förändrats sedan 2005? Nåt alls?
  Är det rimligt att mörka i sammanhan med nedanståede artiklar?????
  http://www.yelah.net/articles/20051003220826

  citat:"Världens kärnvapenarsenal skulle kunna döda oss alla fem gånger om.
  Men när Sverige blundar för Natos felsteg, blir det svårt att övertyga andra att nedrusta,"
  http://www.svenskafreds.se/karnvapen/

  Oxå en bra site- förbaskat bra! Svenska Läkare mot Kärnvapen ( SLMK );

  http://www.slmk.org/

  Kunskap ger styrka att ifrågasätta! Och det behövs minsann...rävande journalistik!!!

  SvaraRadera