fredag 12 mars 2010

Bildt struntar i demokratin!

Riksdagen röstade, glädjande nog, igår igenom att Sverige som nation skall erkänna att det som av Turkiet kallas "Tvångsdeporteringen", bör kallas vid sitt rätta namn nämligen ett Folkmord. Detta rör inte utrikesminister Carl Bildt i ryggen. Han anser nämligen att utrikespolitik är något som enbart han förstår sig på och som han och hans parti bestämmer över själva. Därför finns ingen anledning att rätta sig efter ett beslut som de "korkade" riksdagsledamöterna röstat igenom. Det kan man vifta bort genom att säga att det är Hans Linde och Vänsterpartiet som bestämt att riksdagen skall rösta igenom det.

Här följer ett utdrag ur en intervju som Sveriges Radio utfört med utrikesminister Bildt:


Sveriges Radio (SR): - Enligt vänsterns Hans Linde så kan du räkna med KU-anmälningar om du inte följer detta.
Carl Bildt (CB): - Ja… med Hans Linde kan jag säkert räkna med allt möjligt. Och det är typiskt att det är Hans Linde – det är nu Vänsterpartiet som driver utrikespolitiken från oppositionens sida. Det var likadant i riksdagens utrikesdebatt – det var Hans Linde som dikterade den rödgröna utrikespolitiken och det var likadant igår, det var Hans Linde som dikterade politiken. Så jag bara noterar att utrikespolitiken från oppositionens sida drivs idag av Vänsterpartiet och dom kommer säkert att KU-anmäla allt som ligger under skyn, för det är den taktiken man tillämpar när man närmar sig en valrörelse.
SR: - Men en KU-anmälning, det är helt enkelt ingenting som bekymrar dig?
CB: - Äsch, du vet ju själv. KU-anmälningar nuförtiden... Det finns sådana som är seriösa, som ska behandlas seriöst…
SR: - Nej, jag vet inte. Vad då? En KU-anmälning…? Vad är det jag vet själv om KU-anmälningar?
CB: - Ah, höhö, som erfaren journalist så vet du ju att KU-anmälningar skickar man ju ibland in bara för att få publicitet för dagen, men sen faller dom undan. Seriösa KU-anmälningar finns ju och vi gör ju en seriös bedömning av det hela, men åtskilligt av det som är KU-anmälningar…
SR: -Men det här är inte seriöst, det kan du slå fast direkt?
CB: - Nej, jag har inte sagt... Jag har inte sett den överhuvudtaget.

Har Carl Bildt missat att alla partier utom hans eget egentligen är för ett erkännande men att han själv och andra i hans parti utövat påtryckningar på de mindre regeringspartierna som höll på att få dem alla att rösta emot ett erkännande?
Det fanns som tur var några som stod emot påtryckningarna och visade lite integritet och mod då de vågade rösta för erkännandet.

Inte nog med att Bildt anser att beslutet kan viftas bort; även en framtida KU-anmälan, ut ifall att UD väljer att inte göra riksdagsbeslutet till officiell utrikespolitik, kan viftas bort tydligen.

Vad fyller KU för funktion, och anmälningar till KU om ministrar anser att dessa anmälningar bara är oseriösa och kan slängas i papperskorgen?!
Det blir allt kusligare att vara svensk tycker jag och jag börjar nästan på riktigt oroa mig för att Moderaterna inte tänker släppa från sig regeringsmakten vid en valförlust i höst utan genomföra en militärkupp understödd av NATO och amerikanska marinkårssoldater...  Åtminstone om Bildt får bestämma ;)

Läs också:
Alliansfritt Sverige
Ung Vänster

Intressant

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar