fredag 6 augusti 2010

78-åringar på kåken, självmord och "etikfonder"

Visserligen heter det kriminalvården, men någon gräns för vad som inkluderas i begreppet får det väl ändå finnas! Den 78-åring som nu sitter på Sörbyanstalten efter ett trafikbrott och våldsamt motstånd är enligt medfångar dement och behöver hjälp med kateter-tömningar. Han går med rollator och hör definitivt inte hemma på någon anstalt! Självklart skall hans körkort dras in och aldrig återlämnas, men att spärra in gubben på anstalt där han inte kan få den hjälp han behöver är fullkomligt oförsvarbart! Vad är egentligen meningen med att spärra in honom? Varför fick han inte fotboja, vilket även en intervjuad intern på Sörbyanstalten frågar sig?
Anstalten bär ju inte ansvaret såklart vilket också enhetschefen på Sörbyanstalten klargör, men HUR tänkte domstolen?! Det är verkligen pinsamt och jag hoppas att detta åtgärdas med omedelbar verkan. Mannen måste få vara hemma, med fotboja och hemtjänst. Förhoppningsvis sitter han som sagt aldrig bakom en ratt igen dock...

Jag har nämnt det förut och jag nämner det igen: I alliansens Sverige begår människor självmord pga. den politik som förs! Det är kusligt att tjänstemän och politiker sitter och försvarar sina beslut och regelsystemet runt sjukförsäkringen. Dessa politiker och tjänstemän verkar totalt okänsliga över reglernas konsekvenser. De är så övertygade om att alla sjukskrivna är lata fuskare som bara utnyttjar systemet och kostar pengar i onödan att de inte bryr sig om att se hur det egentligen är och lyssna när fakta presenteras. I stort sett alla långtidssjukskrivna är och har alltid varit precis så sjuka som pappren säger. Jag känner inte till en enda läkare som skulle få för sig att skriva en massa intyg om sjukskrivning i onödan. Läkarna är en professionell yrkeskategori där det naturligtvis finns undantag, men de allra flesta tar sitt jobb på allvar och skriver inte intyg till höger och vänster bara för att någon klagar över lite smärta i ett finger. Att det råkar finnas undantag bland de som får eller har fått sjukersättningar och sjukpenningar såsom killen som låtsades vara CP-skadad i 6 år till exempel gör inte alla andra till fuskare som skall sättas dit. Snacket om att få folk i arbete för deras egen skull som alliansen använder sig av är naturligtvis inte sant, utan handlar om besparingsåtgärder. Man väljer att spara där pengarna har behövts och behövs som allra mest. Människor som är psykiskt sjuka, människor som är dödssjuka, människor som har kroniska sjukdomar och skador behöver stöd och hjälp inte känna sig jagade. Enligt en undersökning som hänvisas till i aftonbladet har hela 5 % av de utförsäkrade försökt begå självmord och 40 % har självmordstankar. Det skall kommas ihåg att detta är bland de som kunde besvara frågor. De som redan hade lyckats ta livet av sig kunde av naturliga skäl inte vara med i undersökningen. Skämmes säger jag till dessa cynismens riddare av alliansen!

Det sista som måste kommenteras är dessa förbannade oljebolag som äger vår värld! E24 rapporterar om de sk. etik-och miljöfonderna som småsparare kan sätta in sina pengar i, i tron om att dessa enbart äger aktier i bolag som inte sysslar med miljöskadliga och moraliskt tveksam verksamhet. Detta stämmer inte, utan dessa etik- och miljöfonder äger aktier i Shell och många andra oljebolag. De stora oljejättarna har inte bara olja på händerna utan också fatvis av blod, förstörelse och fiffel. Dessa etikfonder hävdar att de jobbar med etiska frågor och påverkar oljebolagen genom sitt aktieinnehav. Självklart stämmer inte detta. De har INGEN möjlighet att påverka dessa finansgiganter vare sig de vill eller inte. Det finns nämligen en enda sak som påverkar och det är pengar. Människor som dör påverkar inte, människor som tjatar påverkar inte, människor som ber och bönar påverkar inte.
Jag har hittills vägrat göra några val när det gäller mina pensionsfonder eftersom jag tycker att det är fullkomligt sinnessjukt att spela lotteri med våra pensionspengar, men efter att ha förstått att nästan alla de vanligast förekommande fonderna äger aktier i oljebolag måste jag börja se över mina val och kanske bli mer aktiv.
Pensionsreformen i sig var illa och ett svek emot hela svenska folket, men att det dessutom ligger till på nämnda vis är ett sådant fullkomligt brott att varenda dåvarande riksdagsmedlem som röstade för reformen borde spärras in för landsförräderi!
Det måste nu upp till debatt! Vi måste kräva att våra pensionspengar tas ur dessa fonder med omedelbar verkan! Kom igen allihopa, UPP TILL KAMP!!!

Intressant

4 kommentarer:

 1. jävla äckel svergie hoppas vi går under så ska ni få se hur fattiga vi blir och hur många som tar självmord är detta regering vi vill ha?? Flyttar från detta tråkiga land snart så jävla petiga på allt fatta vilket svenne land vi bor i..Jävla skitland

  SvaraRadera
 2. Varför skulle politikerna vara "okänsliga över reglernas konsekvenser"? Eftersom sjuka människor (speciellt långtidssjuka som statistiskt sett knappast kommer att återvända till arbetsmarknaden och börja "göra rätt för sig" igen) enbart kostar pengar så är självmord bland dessa en ekonomisk vinst. Okänsliga? Nej! Nöjda? Ja! Fast det kan de förstås inte säga offentligt.

  SvaraRadera
 3. Tack för ett bra inlägg!
  Fruktansvärt att låsa in en förvirrad, dement gammal man på kåken. Det måste finnas andra alternativ, t.ex. fotboja.

  De nya sjukförsäkringsreglerna är en katastrof och utgår ifrån att vi alla är en samling bluffmakare.
  Precis som man trodde om VAB- dagarna.

  SvaraRadera
 4. De flesta andra länder har en max gräns på ålder.. bedrövligt!

  SvaraRadera