De RödGröna har i sin "Nya färdriktning för Sverige" lyft fram något som jag tycker sätter fingret på alliansens jobbpolitik: "Regeringen förefaller nu sätta allt hopp till en global konjunkturvändning istället för att ta eget ansvar, men den internationella ekonomiska utvecklingen är osäker".
Detta är dagens sanning, och är det ett Sverige vi vill ha? Ett Sverige där arbetslösheten åker jojo beroende på internationella konjunktursvängningar och som enbart förlitar sig på att andra eventuellt skall göra något ut den nuvarande situationen, eller vill vi leva i ett Sverige som går i täten för den ekonomiska återhämtningen? Om vi vill ha det sistnämnda är en röst på något av de RödGröna partierna givet om en dryg månad.
Fredrik reinfeldt sa i valrörelsen 2006 att en halv miljon nya jobb skulle skaffas fram på kort tid! Vi vet alla att detta inte blev verklighet. Dessutom sa fredrik reinfeldt också kort efter valet att han skulle bedömas i valrörelsen 2010 efter om jobben kommit eller ej. Med tanke på att fler är arbetslösa idag än då, fler befinner sig i bidragsberoende och fler är fattiga så kan väl ändå inte bedömningen vara att Reinfeldt skall få 4 år till på sig, eller? Till och med finansminister Anders Borgs egna beräkningar visar på att arbetslösheten i bästa fall 2014 kan vara nere på 2006 års nivåer på 6,7 %, vilket bara visar på att alliansens politik inte haft önskad effekt och att vi behöver ett annat tänk för att få bukt med den massarbetslöshet som breder ut sig i Sverige.
Jag vill också som utbildad lärare dela ut en riktig känga till skolminister Björklund och hans galna upptåg på betygs-scenen. Det finns absolut INGA belägg i forskningen om att för det första betyg skulle leda till bättre studieresultat. Det finns inte heller belägg för att skolk skulle minska om detta syntes i betygen. Om man hävdar något sådant så har man inte överhuvudtaget förstått bakgrunden och alla de otaliga anledningar till varför skolk förekommer. Jag har under min utbildningstid inte heller funnit något som får mig att tro på betyg som ett rimligt mätinstrument när det gäller kunskap. Betyg är förlegat, det är ett inslag av behaviorism som inte hör hemma och som inte ger resultat i dagens skola. Vad jag tror ger resultat är fler lärare och därmed mindre grupper, bättre samverkan mellan skola och föräldrar och en generell statushöjning på läraryrket där man faktiskt litar på lärares yrkeskunnande i samma grad som man litar på en läkare eller en psykolog.
Slutligen vill jag ge en liten känga till de RödGrönas infrastruktur-överenskommelse. Jag hoppas att detta endast är ett första steg när det gäller utbyggnaden och underhåll av järnvägen. Jag saknar nämligen krav på fler stopp på mindre orter, återuppbyggnad av tidigare nedlagda rutter samt planer på obemannade rälsbussar för kollektivtrafik på landsbygden. Jag hoppas som sagt att detta kommer i nästa steg.
Läs gärna:
ChristerMagister och Andreas Strömbäck när det gäller skolk och betyg
Dessvärre finns inga nedslag att hitta på blogspot skrivna senare än den 7/7 då jag söker på orden infrastruktur och arbetslöshet så jag kan inte länka till några aktuella bloggar i dessa frågor vilket är lite ögonbrynshöjande...
Intressant
Arbetslösheten åker inte jojo pga konjunkturen. Arbetsloesheten har landat paa en hoeg nivaa i syfte att stoppa inflationen pga. EUs inflationsmaal.
SvaraRaderaSkillnaden mellan blocken aer minimal lite mer eller mindre bidrag till de som ska mobbas till utanfoerskap, bara. Det kommer se bra ut i statistiken foer invandrarna tror du?
Ni skapar ju foer helvete rasism och utanfoerskap!
MP inkluderat. MP verkar naemligen inte med tyngd foer ett uttraede ur EU laengre.
Sluta gaa i sossarna ledband och skaffa er lite vaerdighet! Laat sossarna gaa i MP:s och V:s ledband om de vill samarbeta alls!