tisdag 3 augusti 2010

Även Obama pratar slutdatum!

Nu måste väl ändå Sossarna inse att man måste lämna ett besked om Afghanistanfrågan då till och med USAs president Obama anser att de amerikanska soldaterna skall lämna landet redan om ett år.

Alliansen har gett sitt besked om att vi ska kriga mer med fler soldater och döda fler oskyldiga. Skall sossarna fortsätta ställa upp på detta? Nej, nu är det dags att visa att en röst på de RödGröna innebär en röst för fred och frihet. Vi som är motståndare till och inte tror på att det går att bomba fram demokrati, människorättsorganisationer, biståndsorganisationer med erfarenhet av att jobba i Afghanistan och många andra kunniga personer har länge tjatat om vikten av humanitära insatser, av bistånd och av riktig hjälp för det krigshärjade och fattiga landet. All denna kunskap, och dessa åsikter har totalt förbisetts under de senaste åren eftersom målet med "kriget mot terrorismen" (vad nu detta mål är) tydligen helgar alla medel och rättfärdigar alla förluster som gjorts.
Självklart vill inte någon varken på vår eller på den mer "hökiga" sidan att talibanerna skall återta kontrollen över Afghanistan, och självklart måste man på något sätt få stopp på talibanernas rekrytering, men den militära vägen har ju visat sig vara totalt utsiktslös och enbart skapat lidande, frustration och ilska hos afghanerna. Utbildning och överlämnande av landets styre till det afghanska folket ÄR den enda vägen att gå. Dessutom måste Karzai och hans korrupta regim bort eftersom den inte har något folkligt stöd. Karzai sitter kvar trots valfusk med stöd av USA och det är obegripligt hur man från något håll kan vara nöjd med denna ersättare till talibanregimen. För att få stopp på talibanernas återerövring av landet måste en politiker med större folkligt stöd framförallt på landsbygden leda landet. Ramazan Bashardost är exempelvis en som skulle vara ett vettigare alternativ att satsa på.

Varken jag eller någon annan kan sägas ha ett definitivt svar på hur det militära tillbakadragandet skall ske och i vilken takt, men att det MÅSTE ske borde det åtminstone inte på den RödGröna sidan råda någon tvekan om!

Läs gärna:
Mitt i steget


Intressant

4 kommentarer:

 1. Jag tycker att du som nu vill ha humanitär hjälp och att soldaterna ska ut. Själv ska åka ner till afganistan och så ska vi se hur länge ditt huvud sitter kvar på kroppen när du åker ut. Det är inte soldaten i sig de hatar utan hela väst. Alla otrogna ska dö.

  Klart att vi ska dra oss ur afganistan, men först måste vi se till att hjälpa dem att hjälpa sig själva. Annars kommer vi aldrig att få någon fred i den delen av världen.

  SvaraRadera
 2. Det är ju just det som är syftet med den humanitära och civila hjälpen! Militärer och vapen kan väl knappast hjälpa landet att hjälpa sig självt, eller?

  Jag har faktiskt funderingar på att ansöka om att åka ner som fältartist om du läste mina tidigare inlägg (http://razmatazuz.blogspot.com/2010/07/hjalp-att-fatta-beslut-dubbelmoral.html).

  Jag kanske inte skulle klara mig särskilt länge, men det är ju det som är problemet! Krigsinsatserna ger inte någon fred och större säkerhet.

  SvaraRadera
 3. Det gör det visst, inte tillräckligt det är sant. Detta är för att svenskarna är underbemannade. Mer folk innebär att man kan vara på större ytor. Vilket ger talibanerna mindre yta att omgruppera på. Dessutom får våra soldater vila ut mer vilket gör att soldaterna blir piggare och begår mindre misstag. Dessutom så skjuter inte svenskarna på civila. Bara för att jänkarnas kriminella soldater gör det.

  De flesta talibaner är inte ens afganer, det är extrema islamister från massor av olika länder som kommer dit för att de hatar väst.

  JAG HÅLLER MED DIG OM ATT DET BEHÖVS OTROLIGT MYCKET HUMANITÄR HJÄLP, JAG LOVAR.

  MEN DET BEHÖVS NÅGON DÄR SOM KAN SKYDDA DEM SOM GER DEN HJÄLPEN, DELS FÖR ATT FOLK SKA VÅGA ÅKA NER MEN OCKSÅ FÖR ATT SE TILL ATT HJÄLPEN KOMMER TILL DEM SOM BEHÖVER DET OCH INTE I TALIBANERNAS HÄNDER.

  Det är as bra att du funderar på att åka ner, jag beundrar dig otroligt för det och har väldigt stor respekt för dig om du gör det.

  Där emot tror jag att du skulle klara dig bättre med soldaterna på plats.

  SvaraRadera
 4. Måste bara fråga dig också, NÄR har svenska soldater dödat oskyldiga? Vi bombar inte, vi skjuter endast när vi själva blir beskjutna.

  Dessutom när har en röst på de rödgröna inneburit en röst på fred och frihet?

  Var de inte de som valde att skicka SSG (Sveriges specialförband) till Kongo? Tillsammans med franska främlingslegionen..
  Vad hände där?

  Dessutom var det väl de rödgröna som valde att skicka ner svenska soldater till afganistan?

  Jag menar bara att de är egentligen samma skit, men de försöker bara fiska röster därför dröjer de med ett svar i frågan.

  SvaraRadera