onsdag 4 augusti 2010

Enar Hjort, vilket SVIN!

OK att alla skall få en chans att få sin sak prövad i domstol innan de döms. De sex pojkar som misstänks för våldtäkt av en 15-årig tjej, där tre dessutom har häktats i Mora Tingsrätt, är naturligtvis inget undantag. De har rätt till rättslig prövning, men det verkar inte särdeles troligt att man som 15-årig tjej skulle få för sig att anmäla inte mindre än 6 äldre killar för våldtäkt utan att detta har hänt.

Jag undrar hur man som försvarsadvokat är funtad när man står och säger att "Han, förnekar. Det ser bra ut..." då ord står mot ord. Hur klarar man av att leva med sig själv efter att ha uttryckt sig på detta vis.
Kan Enar Hjort ställa sig öga mot öga med 15-åringen den natt detta ägde rum - då hon står uppriven med mascara rinnande ner för kinderna, kläderna antagligen lite trasiga både här och där, troligtvis med en ganska kraftig alkoholdoft både från dryck som hon själv inmundigat och från de killar som våldfört sig på henne. Hon står med smärtor efter att blivit tvingad till underkastelse och att ställa upp på samlag (om man nu kan kalla det SAMlag, det borde kanske heta MOTlag) mot sin vilja - och säga sina "Det här ser bra ut".

Kanske visar det sig att det inte finns tillräckliga bevis, kanske visar det sig att det till och med kan bevisas att killarna inte är skyldiga (även om jag inte alls tror det), men kanske är det så att det visar sig vara sant.
I det sistnämnda fallet hoppas jag verkligen att Enar fucking Hjort slår en signal till brottsoffret och ber på sina bara knän om förlåtelse för sin cynism, sin totala brist på respekt för en annan människa och till råga på allt en mycket ung och antagligen ganska skör sådan. Det kanske krävs lite av denna kyla, cynism och ren elakhet för att kunna arbeta som försvarsadvokat, men kan man inte åtminstone uttrycka sig något klokare i offentliga sammanhang om man har en juristexamen bakom sig!

Intressant

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar