måndag 15 mars 2010

Zimbabwier får äta sig mätta!

Det är hemskt tragiskt att se, men glädjande att åtminstone några fler människor i Zimbabwe fått äta sig mätta de senaste dagarna.

Naturligtvis skall inte festande på elefantkadaver uppmuntras normalt sett, men situationen är extrem i det sydostafrikanska landet och det är dessutom oerhört positivt att de här människorna valde att äta en självdöd elefanttjur och att inte svälten i Zimbabwe har fått människor att bli tjuvskyttar i större utsträckning än vad som skett.
När skall omvärlden få upp ögonen och göra något för detta stackars land och denna stackars befolkning med en korrupt, sinnessjuk och fullständigt maktgalen idiot vid makten i form av Robert Mugabe?

Varför ska USA, NATO och numera till och med Sverige åka runt i världen och kriga för demokrati i vissa länder men inte i andra, där regimen är nog så ond och har kostat både förtvivlan, ekonomiskt haveri och till och med liv?
Jag tror att Morgan Tsvangirai, som är oppositionsledare men samtidigt premiärminister, har gjort sitt bästa för att få landet på fötter igen sedan han tilläts tillträda, men detta är tyvärr ett omöjligt ppdrag så länge Mugabe sitter kvar som president och sätter käppar i hjulet för varje beslut som i våra ögon, och de svältande människornas ögon, kan tyckas vara vettigt.

Jag förespråkar som vanligt absolut INTE någon väpnad lösning och vill verkligen inte se någon militär gå in i landet och avsätta Mugabe, men hårdare tryck måste sättas på just Mugabe istället för på landet. Befolkningen är inte i stånd att uppbringa tillräckligt med politisk energi för att avsätta despoten på egen hand då de är fullt upptagna med att överleva, och skaffa mat för dagen.

Jag har skrivit ett flertal gånger förut om landet här, här, här och här.

Det är nämligen en fråga som engagerar mig mycket då jag har nära släktingar som deltagit i ett antal projekt för att förbättra situationen för Zimbabwes synskadade. Idag finns knappast något fokus på handikappfrågor i landet av naturliga skäl, då första prioritet självklart måste vara att åtminstone få tillräckligt med mat och vatten för att befolkningen skall överleva.

Man måste se till att få in hjälpsändningar i landet och inse att hela landet befinner sig i en svältkatastrof. Även matbombningar borde vara ett alternativ och uppmuntra folket till att göra fredligt uppror mot Mugabe! Detta måste göras för att förhindra att fler människor svälter och törstar ihjäl och det måste också göras innan människor börjar jaga levande elefanter, giraffer, zebror och alla de andra fantastiska djur som finns i detta savannland istället för att klokt nog hålla sig till självdöda!

Intressant

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar