onsdag 11 februari 2009

Märkligt förfarande

I finanskrisens dagar så tvekar inte länder att pumpa  in miljarder efter miljarder i storföretag som har skjutit sig själva i sank genom oproportionerliga chefsbonusar och dålig anpassning till att konsumenterna blir allt mer miljöinriktade bl.a.


Trots att man med lätthet kan skjuta till alla dessa pengar till sina inhemska företag så kan man uppenbarligen inte hjälpa de som faktiskt behöver hjälp som inte själva har orsakat sin kris. Just nu riktas min ilska emot Storbritannien som vägrat hjälpa den nya koalitionsregeringen i Zimbabwe ekonomiskt. De anser att de måste klara sig ur den ekonomiska situationen de befinner sig för att vara berättigade till bistånd. Hur i hela fridens namn ska de kunna lösa en arbetslöshet på 94 %, den sämsta skörden sedan Zimbabwe blev erkänt som självständigt (1980), en valuta som inte är värd någonting och som dessutom inte längre används inom landet. Zimbabwe är fullkomligt bankrutt! Robert Mugabe har förstört detta land och tillträdande premiärminister Morgan Tsvangirai är maktlös utan stort internationellt stöd. Han kan inte göra någonting åt det utan utländsk finansiell hjälp, och även politiskt stöd. Mugabe kommer stoppa honom ifrån att göra i princip allt som han vill genomföra och därför behöver omvärlden sätta press på Mugabe inte på det Zimbabwiska folket genom dessa förbannade sanktioner. 

Snälla världen sluta att ständigt vända Afrika ryggen. Vi i Europa är i 9 fall av 10 ansvariga för all misär i Afrika, det är vår plikt att hjälpa kontinenten att stå på egna fötter efter de sekel av förtryck och slaveri som afrikanerna utsatts för.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar