onsdag 7 april 2010

Dubbelmördare x 2

Det är inte det första inlägget jag skriver om det som här följer, och jag kan inte garantera att det är det sista heller...

Dubbelmördaren Eddie Jönsson som nu även begått ett antal nya grova brott och dessutom ingår i en hel släkt av brottslingar, Dubbelmörderskan i Växjö (som dessutom ev. är skyldig till ännu fler brott), den alltmer troliga mördaren Mats Alm alla dessa är etniska svenskar med våldsam natur och känslomässig kyla. Trots att dessa nu är de stora skrivämnena i dagspressen så verkar rasister, Sverigedemokrater och andra främlingsfientliga bloggare helt ha missat detta. De fortsätter att tro att all våldskriminalitet i Sverige begås av - de som rasister, Sverigedemokrater och andra främlingsfientliga kallar - "invandrare". Dessa grupper fortsätter slå på den enorma trumman för den 23-åriga man som häktats för dödsmisshandeln av 78-åriga Inger i Landskrona förra veckan.

Vad finns det då för skillnad mellan dessa fall, förutom den enligt rasister oerhört viktiga uppgiften om att 23-åringen råkar ha ett utländskt ursprung?
Jo, misshandeln av Inger som visserligen var rå och idiotisk, innefattade trots allt inte ett uppenbart uppsåt att döda och döden berodde mer på olyckliga omständigheter än själva misshandeln (Inger föll bakåt och slog huvudet i asfalten).
De andra tre fall som jag nämner här ovan handlar om människor som - helt utan hänsyn till andra människor, helt utan hänsyn till konsekvenser varken för dem själva eller deras offer - har begått brottsliga handlingar med berått mod. De har planerat och utfört bestialiska handlingar som är omöjliga för en normalt funtad människa att utföra.
Då man frågar rasister om vad de har för förklaring till dessa handlingar utförda av etniska svenskar så stoppas huvudet genast ner i sanden och det hänvisas till att detta är enstaka handlingar av enstaka galningar medan misshandeln i Landskrona påstås vara något slags kulturyttring som ingår i ett självklart mönster bland de där som kallas "invandrare".

Inser verkligen inte rasister, Sverigedemokrater och andra främlingsfientliga att de är fullkomligt ute och famlar i ett mörker? Begriper de inte att de är argumentslösa? Begriper de verkligen inte att anledningen till att det finns en viss överrepresentation i våldskriminalitet bland invandrare som homogen grupp, är den sociala status och de ekonomisk-kulturella förhållanden under vilka denna grupp hamnat i sitt nya land Sverige?
Nej, tydligen så går det över rasisternas förstånd. Det är helt enkelt så att brottslighet är socialt betingat. När det gäller ekonomisk brottslighet och pedofili t.ex är plötsligt invandrare kraftigt underrepresenterade.

Jag hoppas åtminstone att skitsnacket om Landskronamisshandeln nu klingar ut och vi alla som avskyr alla former av våld kan koncentrera oss just på att kritisera och bli arga över det fruktansvärda i våldsdåd av alla de slag istället för att behöva lägga tid på att ta upp kampen med alla de rasistiska texter som fyller bloggosfären!

Jag vill härmed försöka upplysa rasister och andra klåpare om några saker; Invandrare är inte en homogen grupp, invandrare är inte bara människor från mellanöstern, människor från mellanöstern är inte bara muslimer, muslimer är inte detsamma som islamister och terrorister. Det är inte lätt att få in allt det här i en mycket liten hjärna men jag tänker ändå aldrig upphöra med att försöka få in det i små små rasistiska hjärnor.Intressant

2 kommentarer:

  1. Intressant tanke, på min ära ;-) Tillåter du att jag importerar tankegången till min egen blogg och skriver ett inlägg i samma ämne, med samma knorr?

    SvaraRadera
  2. Självklart :) Be my guest!

    SvaraRadera