söndag 4 april 2010

Återigen denna obehagliga människoflock!

Fy fan, skämmes ta mig fan! Så säger jag till alla de konstiga människor som tycker att det är deras uppgift att agera både åklagare, domare och bödel i rättsfall efter rättsfall. Nu är det den 23-åriga Landskronabon som står anklagad för att ha slagit ihjäl en 78-årig kvinna på en parkeringsplats i Landskrona.
Jag har sett flera bloggar som lägger ut mannens namn, och dessutom inte bara hans namn utan även hans bröder, föräldrar, flickvän etc.


Inte nog med detta, det påpekas att denna man har sitt ursprung i det östra medelhavsområdet och att detta på något sätt skulle vara en förklaring och dessutom någon slags förvärrande omständighet i detta fall. Vet människor om mannen överhuvudtaget är medborgare i ett annat land än Sverige? Han kanske är född och uppvuxen här, men i vissa människors ögon (som man ibland kan tro är utpetade) blir tydligen aldrig en svarthårig människa svensk. Framförallt inte om man heter Abdullah, Faruk eller Mohammed. Så länge man inte spelar i svenska landslaget i en större lagidrott, gör roliga filmer där hela familjen är med och spelar roller, eller om man gifter sig med en "tuggummi-pop"-sångare och blir pokerproffs. Det skall sägas att så länge man håller sig inom ramarna verkar man vara OK om man är något av ovanstående. Så fort Zlatan åker på en varning i spanska ligan så gör han tydligen det för att hans pappa är bosnier enligt en del rå-idioter, men när han gör 2 mål mot Arsenal så gör han det pga. att han är född i Malmö. Men jag säger, wake up! Det är INTE kulturellt att begå denna typ av våld!

Till att börja med så är mannen inte ens häktad än, han är av naturliga skäl därför inte heller dömd. Vad hade skett om det hade varit ombytta roller, dvs. en 78-årig kvinna från Iran som blev nedslagen av en man född och uppvuxen i Landskrona av svenska föräldrar med svenska farföräldrar? Det hade då rakt inte handlat om att utvisa den skyldiga ur landet åtminstone. I ovan länkande artikel ges några exempel på ombytta roller som inte alls lett till samma generaliseringsiver från varken tidningar eller allmänhet.

Att brottet som begåtts är fullkomligt sinnessjukt och att dess konsekvenser är djupt tragiska råder det ju ingen som helst tvekan om. Är mannen skyldig så skall han naturligtvis straffas för detta och få hjälp med att kontrollera sin ilska, men vad är det som ger människor rätten att lägga ut en - endast misstänkt - mans namn på nätet? Vad är det som ger någon rätt att hänga ut mannens familj? Vad är det som ger någon rätt att hota mannen och hans familj? Och vad är det som ger människor rätt att i sin enfaldiga lilla begränsade hjärna hävda att det skulle vara kulturellt betingat att klappa till gamla tanter så att de slår ihjäl sig?

Expressen driver effektivt på rasistsverige med Britta Svenssons artikel. Hon verkar tycka att det är fullkomligt legitimt att angripa 23-åringen långt innan någon häktning är gjord, långt innan någon rättegång inletts och långt innan någon dom är förkunnad. Dessutom tycker hon att det är legitimt att angripa den misstänktes familj. Hon verkar anse att mannens bror är en mes som klagar över att ha tvingats sitta utan mat och dryck i 8 timmars förhör. Allt detta trots att Britta Svensson lika lite som någon annan som inte var på plats vet vad som hände då brottet begicks. Hon är trots detta fast övertygad om att mannens hela släkt var på plats och att de alla stod och hejade på den 23-åriga mannen under misshandeln av 78-åriga Inger och hennes 71-åriga make. Visst finns det poänger i artikeln angående det fega nekandet som brottslingar ofta gör sig skyldiga till och omgivningens tystnad som enbart hjälper de skyldiga och inte offren för brott. I detta fall så är det dock inte Britta Svenssons uppgift att bedöma då ingen som sagt är varken åtalad eller dömd för något brott!

Även DN ansluter sig till rasistsverige genom att på första raden i en artikel skriva att "mannen som anhållits för brottet är från en familj med invandrarbakgrund". Vad har detta med saken att göra? Varför skriver DN överhuvudtaget en artikel om något så dumt?! Visst Landskrona är en rasistkommun, det vet vi sedan tidigare, men är detta intressant just nu? Nej, självklart inte. Det intressant är först och främst att manifestera emot våld i alla dess former, det är att mana till besinning, det är att sätta P för dessa obegripliga hot som riktas mot totalt oskyldiga människor i mannens familj. Det är också nödvändigt att invänta en häktningsförhandling och en dom innan man överhuvudtaget har rätt att uttala sig om mannens del i brottet som begåtts.
Något med DNs artikel är däremot bra; nämligen att de låter Kurdi Kara komma till tals. Det är oerhört viktigt att mana till besinning. Det är oerhört viktigt att människor ger blanka f-n i att generalisera. Det är viktigt att poängtera att det är en tragedi som inträffat och att vi alla boende i Sverige har ett ansvar för att stoppa det meningslösa våldet.

Det är inte "Svenssons" uppgift att döma misstänkta och inte någons uppgift att sprida lynchstämning. Hade polisen uttryckt sig som de nu gör om den misstänkta hade tillhört en annan etnisk grupp än han nu råkar göra?
Landskrona är en kommun som länge har varit krisdrabbad ända sedan Öresundsvarvets nedläggning 1983. Det har alltid funnits en mentalitet bland människor boende i staden att se sig själva som offer och syndabockar har eftersökts med ljus och lykta. Till en början var det centralmakt och myndigheter som fick bära hundhuvudet och på senare år har det varit de relativt månghövdade invandrarna i staden. Det måste bli ett slut på mediernas rapportering om att förövare har invandrarbakgrund, där dessa beskrivs som just förövare med invandrarbakgrund istället för bara rätt och slätt förövare! Det måste också bli ett slut på tjatet bland gemene man att invandrare som begår brott skall "skickas hem". Vart skall man skicka etniska svenskar som begår brott? Mats Alm (som visserligen inte heller är dömd), den 16-åriga våldtäktsmannen i Bjästa, Thomas Quick (om nu han är skyldig till "sina" brott), Clark Olofsson etc. dessa är alla män som begått grova brott men som uppenbarligen enligt allmänheten ändå har all rätt att vistas innanför Sveriges gränser. Annika Östberg som satt i ett Kaliforniskt fängelse i en herrans massa år trots sin delaktighet i ett polismord skulle vi dessutom hämta hem till Sverige till varje pris. Vad händer förresten om den 34-åriga kvinnan i Växjö som enligt misstanken mördat två män, är etnisk svensk? Var är lynchstämningen runt dessa bestialiska brott?

Nej, jag vill se lite rim och reson i "Svenssons" resonemang och ett slut på den bubblande rasismen som är på väg att växa sig obehagligt stark i hela landet och dessvärre i hela Europa.

Läs gärna:
Röda Berget

Intressant

9 kommentarer:

 1. Det är klart att om han döms så ska han också få "hjälp" att kontrollera sin ilska. Det är skönt att allt är samhällets fel och vi har avskaffat det personliga ansvaret i Sverige.

  SvaraRadera
 2. Arbetslöshet och otrygghet,det har hänt förr. Vi får rasism som ett brev på posten.

  SvaraRadera
 3. @KajasLisa: Ja du har så rätt, men det är märkligt att människor aldrig lär sig...
  @bloggare på icedaniel.se: Jag har väl aldrig sagt att det är samhällets fel! Men det ingår väl ändå i svensk fångvård att återanpassa och att hjälpa människor att komma tillrätta. Ska man bara låsa in folk på vatten och bröd och hålla tummarna för att de själva kommer ut som nyfrälsta änglar?!

  SvaraRadera
 4. Jag tycker han å hela hans familj ska skämmas som inte berättar sanningen.

  SvaraRadera
 5. Jag förutsatte att du skämtade till en början Classe, men efter att ha läst lite på din blogg så inser jag var du står när du tycker att det är nödvändigt att skriva SVENSKA Ingrid, för att skilja ut henne från hennes högst eventuella baneman. Självklart är båda medier, de fyra förbunden som du skriver om på din egen blogg, jag och alla andra oerhört upprörda över misshandeln som ledde till Ingrids död, men rasismen är dessvärre också en mycket viktig fråga att ta upp och debattera parallellt. Att debattera och att skriva över det hemska i misshandeln och Ingrids hemska öde är dessutom inte någon större mening att göra i medierna då det antagligen inte finns en enda människa, inklusive den skyldige som anser att brottet är något annat än oförsvarligt och fruktansvärt. Om familjen berättar sanningen eller ej, är inget som du vet ett skit om Classe, och därför inte något som du ska uttala dig om. Det är fullkomligt fruktansvärt och djupt upprörande att det överhuvudtaget finns människor som känner till familjens identitet trots att det är ett polisiärt ärende och inte ens överfört till domstolsväsendet än.

  SvaraRadera
 6. Dessutom är jag högst tveksam till att Sven talar sanning då han hävdar att han inte har slängt ur sig några rasistiska tillmälen riktade mot den misstänkte (om det, vilket det mesta tyder på, nu är han som är skyldig), utan bara skall ha sagt "snorunge".

  SvaraRadera
 7. Du har rätt att jag inte vet ett skit om familjen talar sanning lr inte.
  Men allt tyder på att dem ljuger, t.o.m polisen säger att deras historia inte går ihop!Samt pk-journalisen Britta Svensson i Expressen http://www.expressen.se/Nyheter/1.1940677/britta-svensson-den-har-tystnaden-har-jag-upplevt-tidigare
  Om jag har fel kommer jag självklart skriva det.Att jag skrev "svenska Ingrid" kan jag hålla med om såg lite illa ut!

  SvaraRadera
 8. Du har verkligen ingen aning om vad du skriver om. Du tycks tro att denna dödsmisshandel är en isolerad händelse. Att gärningsmannen hängs ut är för att media ständigt skyddar identiteten på invandrade brottslingar medan man gärna gör en stor sak av svenska förbrytare. Om svenskarna fick se ansikten på de brottslingar som de läser och förfasas över skulle många fler säga stopp till invandringen. Men ni som älskar invandring låter inte svenskarna få se vad invandringen innebär. Tyvärr upptäcker fler och fler svenskar det själva.

  Sverige är inte vad det varit.

  SvaraRadera
 9. Vaddå Sverige är inte vad det har varit? Vad menar du med det? Att människor med utländsk härkomst är överrepresenterade i viss brottsstatistik har enbart med en sak att göra, nämligen social status (klass). Om man istället tittade på det som faktiskt är intressant, nämligen inkomstnivå på de allra flesta som begår våldsbrott så skulle man finna en helt annan homogen grupp än invandrare - nämligen låginkomsttagare, utslagna, fattiga, socialt utstötta. Det finns naturligtvis en mängd undantag också där detta inte stämmer, men detta är utan någon som helst tvekan den främsta anledningen till överrepresentationen. Inom vissa andra brott är överrepresentationen bland etniska svenskar total. Detta gäller ekonomisk brottslighet, pedofili m. m.

  Du och många andra rasister, smygrasister och främlingsfientliga försöker få det att låta som att det skulle bero på någon slags märklig gen hos alla som är födda i ett annat land, eller bara har sitt ursprung genom föräldrarna i ett annat land, att invandrare begår våldsbrott.

  Du verkar dessutom inbilla dig att dessa utgör en majoritet bland alla som kommer till Sverige av en eller annan anledning.

  Du har faktiskt rätt i att svenskar är så lättledda att de antagligen skulle vara mer emot invandring om de pumpades med bilder på arabiska brottslingar. Det skulle däremot inte funka alls om det var belgiska eller brittiska brottslingar. Det är nämligen just detta jag menar med människors patetiska flockbeteende. Så fort något avviker så är det lätt att samlas och angripa denna olikhet.
  Jag var verkligen snäll som publicerade din kommentar, jag kommer inte publicera fler smygrasistiska kommentarer. Jag publicerar denna typ av kommentarer som engångsföreteelser ibland då skribenten länkat till egen blogg. Annars gör jag det inte, och jag gör det inte två gånger!

  SvaraRadera