lördag 2 oktober 2010

Moderaterna är ju inte kloka!

Moderaterna har redan snott åt sig epitetet arbetarparti från de riktiga arbetarpartierna Socialdemokraterna och Vänsterpartiet, trots att man knappt förändrat sin politik överhuvudtaget utan endast retoriken.
Nu har moderaterna fått för sig att de ska sno väljare från Miljöpartiet också utan att förändra sin politik utan enbart få folk att rösta på retorik och personer, genom att tillsätta Sofia Arkelsten (tidigare miljötalesman för moderaterna) som partisekreterare. Agerandet är direkt löjeväckande, och snart måste väl ändå människor få upp ögonen för detta trams! Dessutom misstar sig reinfeldt rejält om han tror att det går att sno röster från Miljöpartiet med hjälp av retorik och personer. Mp har aldrig haft någon moderat personkult och väljare har aldrig dragits till Mp pga. personer utan pga. politik, väljarna väljer Mp för att de för en riktig miljöpolitik, miljöpartister är i hög utsträckning högutbildade människor med stora kunskaper och stort miljöengagemang de kommer inte köpa reinfeldts lögner och skuggspel.

Intressant

2 kommentarer:

  1. Jag anordnade en debatt i samband med en cykelmanifestation för några år sedan. Sofia Arkelsten var då moderaternas representant och uttryckte den horribelt stupida åsikten att vi inte bör bygga ut cykelvägnätet i Stockholm för att folk som flyttar till stan ju vill ha det stan har att erbjuda. I Sofias värld betydde det alltså i renodlad översättning avgaser, betong och köer. Det måste hen vara jävligt ensam om att älska! :-)

    En annan gissar istället på sådant som jobb, utbildning, uteliv, vänner o.s.v. Inte särskilt många skulle egentligen gråta om 90 % av gatorna i city stängdes av från allmän biltrafik. Det enda rätta. Bilen är ett gravt missbrukat verktyg i stan, vilket förstås beror på folks lathet/bekvämlighet samt att det är för billigt med bilåkande. Många går i taket på sådana påståenden, men de facto betalar "vi" endast en bråkdel av bilismens enorma sociala och miljömässiga kostnader.

    SvaraRadera
  2. Men det är ju så pittoreskt med byggnader av betong! Det är så uppfriskande att inandas svavelföreningar! Nej, Sofia Arkelsten kommer knappast locka över några miljöpartister till de Gamla Moderaterna, precis lika lite som Maud O och Carlgren har lyckats locka några miljövänner till alliansens bruna röst.

    SvaraRadera