lördag 18 september 2010

Nu är mitt kampanjande klart för den här gången.

Nu har jag troligtvis stått i valstuga för sista gången den här valrörelsen (eventuellt en snabbis ikväll dock). Det känns skönt att ha gjort en insats för och i demokratin, att man gjort en insats för sitt parti och det man tror på. Några människor har man nog allt lyckats vinna över till vår sida, även om man ofta kanske pratar med de redan frälsta eller de som absolut aldrig skulle kunna tänka sig att rösta grönt hur bra politik Miljöpartiet än hade.
Det mest spännande exemplet var en ung man som stod och velade mellan, hör och häpna, Miljöpartiet och "the unspeakable", dvs SD! Man förvånades ganska mycket över att någon väljer mellan just dessa partier, men det visar också på att det dessvärre är så att alla partier har tappat några röster till detta främlingsfientliga, populistiska och djupt människoföraktande parti.
Jag har en känsla av att vi lyckades vinna över den unge mannen och han gick definitivt hem med en positivare bild av Mp än han kom med vilket absolut är glädjande. Låt oss hoppas att han aldrig funderar i samma banor igen :)

Något som intresserat mig mycket är de många landsbygds- och glesbygdsbor som kommer fram och pratar om bensinskatten. På frågan hur mycket man tror att ens månadskostnad kommer att öka i och med en bensinskattshöjning på 49 öre/liter kommer allt som oftast svaret "ingen aning", men också att man absolut inte har råd med en sådan höjning. Jag upprepar 49 ÖRE per liter!!! Då man frågar hur mycket de kör per månad är det ganska vanligt att siffran blir mellan 100 och 200 mil. Dvs. kostnadsökningen skulle för dessa människor sluta på mellan 40 och 80 kr/månad ungefär om de kör en normalslukande bensin- eller dieselbil. Om man då jämför med att denna människa med en RödGrön regering troligen betalar in 100-300 kronor mindre i a-kasseavgift så tjänar man ju faktiskt på en RödGrön politik och dessutom erhåller man en bättre sjukvård, ens barn får fler lärare i skolan och mindre grupper vilket ökar chanserna för studiero och att barnen blir sedda, man får dessutom möjligheten att bidra till något som ingen generation tidigare har gjort - nämligen tänka på de framtida generationernas möjligheter.
Bensinskatteökningen är faktiskt så marginell att den inte kommer märkas i en normalinkomsttagares eller låginkomsttagares plånbok överhuvudtaget!

Sjukförsäkringens nedmontering har de senaste dagarna återigen blossat upp och detta är alliansens absoluta akilleshäl. Imorgon får vi svaret på om denna fråga också i rättvisans namn hjälper människor att fatta beslutet om att byta regering. Vi måste få ett stopp för nedmonteringen av den gemensamt ägda och finansierade välfärden. Vi måste få ett stopp för den inhumana sjukvårds-, arbetslöshets- samt sjukförsäkringspolitiken! Vi måste få ett stopp på skattesänkningarna för de allra rikaste eftersom dessa utarmar resurserna till välfärden! Vi måste få fler lärare anställda i skolorna med bättre löner! Vi måste börja en ordentlig omställning till ett grönare och mer långsiktigt hållbart samhälle! På sikt måste vi också frångå idén om att ekonomisk tillväxt byggd på utarmningen av jordens resurser inte är långsiktigt hållbar. Vi måste arbeta mindre, umgås mer, njuta av varandra, vår jord och vår natur!

Avståndet minskar vilket är glädjande och visar att loppet inte är kört! Vi kan fortfarande vinna!

Rösta nu klokt, rösta för framtiden, rösta för solidariteten och empatin, rösta för ett hållbarare samhälle och fler lyckliga människor, rösta RödGrönt imorgon!


Intressant

1 kommentar:

  1. Det enda som återstår är att hålla tummarna och bita på naglarna. Vilken rysare det kommer att bli. Jag har suttit en del i valstuga jag också och det som var kul var att det trevliga bemötandet man fick, stämde inte alls med dom opinionsundersökningar som man läst. Ikväll får vi i alla fall reda på sanningen.

    SvaraRadera