torsdag 16 september 2010

Så var det dags för slutdebatt i TV4

Dags för slutdebatt. Jag ska försöka uppdatera under tiden hur det går och vad som sägs

Första delen till Ohly och de rödgröna, även om Björklund gjorde ok ifrån sig så framkom det att resurserna blir mindre från alliansen och att chanserna att ändra bana och inriktning i livet minskar med en borgerlig regering.
Solklar vinst för de RödGröna med 2-0!

Andra delen jämn. Folket har stort förtroende för statsministern i ekonomisk politik, men det var oerhört friskt och skönt att se hur upprörd Peter blev och det han sa var ju förbaskat rätt, dessutom ger känslor röster! Sahlin lyckades visa att ekonomi inte är något svagt kort för de RödGröna. De RödGröna har gett ett starkt intryck som helhet och visat på enhetlighet. Det är bra.
Jag skulle säga 1-1 i denna omgång ändå.


Utklassning i energi- och miljöpolitiken! Maud Olofsson hittar på, Maud Olofsson gissar, Maud Olofsson överdriver och Maud Olofsson dribblar bort fakta!
20-0 till de RödGröna!!!!

SJUKVÅRDEN!!!
OJOJOJOJOJOJOJ! Alliansen är fullkomligt chanslösa när det gäller sjukvårdspolitik, Sjukförsäkringsfrågan och omsorgspolitik!
Här räcker inga siffror, även om Hägglund framstår som en schysst kille.
Slutsiffrorna blir 62-0 till de RödGröna!

Integrationen blir tyvärr 0-0, eller möjligtvis 1-1 dels eftersom jag tror att de 7 demokratiska riksdagspartierna borde samverka mer och samarbeta då det gäller integrationspolitiken.
De har alla i grunden samma syn när det gäller denna fråga och bör lyssna på varandra eftersom de alla har väldigt kloka förslag på området, och dels eftersom de inte gav några konkreta förslag på åtgärder för de kommande åren för att underlätta integrationen. Inget av partierna pratar om mer kurser i svenska EFTER genomgången SFI-utbildning, vilket jag gärna skulle se.

Det sades att de RödGröna hade mest att vinna i kvällens debatt, och jag tycker att det var precis vad de gjorde. Mona gav ett mycket säkert och tryggt intryck och fick fram vilken erfaren och kompetent politiker hon är. Peter visade känslor och visioner. Ohly visade kunnighet och är alltid en vass debattör.

Alliansen gjorde knappast bort sig, och Mauds sista egna tal om framtiden och företagandet var riktigt bra. reinfeldt gjorde dock sämst ifrån sig vilket måste kosta röster för alliansen och framförallt moderaterna.

Intressant

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar